Suomi

Oulu – Kiipeilyä ja pannukakkuja

Tästä blogista uhkaa nyt tulla ihan vaan listaus käydyistä paikoista! Paikkakunnat vaihtuvat tiheään ja wifiin pääsee satunnaisesti. Yritän silti tuutata matkaraporttia ulos nyt, kun käydyt paikat ovat vielä tuoreena mielessä. Harkitumpaa tekstiä tullee sitten, kun ollaan taas kotona, ehkä!

Olemme siis käyneet reissullamme Oulussakin, vanhassa opiskelukaupungissamme ja paikassa, jossa asuu vielä paljon kavereita.

Ihan ensi töiksemme menimme katsomaan, miltä näyttää kaverin perustama Oulun Kiipeilykeskus Toppilassa. No hienoltahan se näytti! Lapset testasivat seiniä ja Isosiskon piti päästä vielä toisenakin päivänä seinille kiikkumaan. Lapsia kiinnosti eniten boulderointihalli sekä automaattivarmisteiset seinät, joissa Isosisko kipaisi moneen kertaan katonrajaan 12 metriin. Köysikiipeilyhallissa voisi kivuta yli 16 metriin, mutta niihin en lapsia päästänyt. Itse odottelin alhaalla, koska hame päällä ei kiipeily ole oikein mukavaa eikä soveliasta.

Oulu

 

Toinen ehdoton käyntikohde Oulussa on Pannukakkutalo Torinrannassa. Sieltä saa käsittääkseni kaikki vaihtoehdot myös gluteenittomina, ja olipa hyvää ja tuhtia! Paikka näytti kovin suositulta ja lähtiessämme pois loppupään jonottajat seisoskelivat ulkona vesisateessa.

Oulu

 

Toripolliisia moikattiin myös. Ukko oli yhtä pullea kuin aina ennenkin ja tori oli ennallaan.

Oulu

 

Sade haittasi kaupungilla kiertelyä, mikä vähän harmitti, sillä Oulu oli muuttunut valtavasti viime käynnin jälkeen, josta tosin on vuosia. Katuja oli revitty auki ja vanhoja röttelöitä purettu uudemman rakennuskannan alta. Uusi Tiernapoika-patsaskin oli ilmestynyt Rotuaarin päähän, ja siitä se kuulemma siirretään syksyllä Isokadulle.

Oulu

Kävimme vielä Ainolanpuistossa kahvilla. Merikoski oli täpösen täynnä vettä ja pyöräteitä oli jäänyt tulvivan veden alle. Sateen vuoksi puistokävely jäi vähälle ja menimme nopeasti Kahvila Kiikkuun, jossa treffasin kavereita vuosien takaa. Oi nostalgian hyökyä!

Oulu

 

Palaan Ouluun vielä yhdeksi yöksi ennen paluuta kotiin, ja voi kuinka toivonkaan, että näkisin kaupunkia vähän auringossakin!

Oulu

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Oulu – Kiipeilyä ja pannukakkuja

  1. Ai Oulu on teidänkin opiskelukaupunki! Niin siis munkin, tai no ei enää, kun nykyään asun täällä ihan muutenkin, kerta valmistumisestakin on jo seitsemän vuotta ja olen täällä edelleen 🙂 Mutta Pannukakkutalossa en ole vieläkään käynyt, mikä on todella häpeä, jonka joudun joka vuosi myöntämään, että taas on unohtunut. Ehkä nyt muistan!

    1. Kyllä, Oulussa on eräätkin opiskelijabileet vietetty :D. Kiva kaupunki, ja harmi, että se jää niin usein Suomenlomilla käymättä. Nyt onneksi ehdittiin piipahtaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.