Espanja, Katalonia

Marraskuinen päivä Gironassa

Pyhäinmiesten päivää, Tots Santsia, lähdimme viettämään eilen perjantaina Gironaan. Emmepä tienneet, että siellä on isot juhlat odottamassa. Fires de Sant Narcís -nimistä tapahtumaa vietetään kaupungin suojeluspyhimyksen kunniaksi, ja monenlaista kojua löytyi ympäri kaupunkia ja puistossa oli iso tivoli. Päivä Gironassa venähti yllättävän pitkäksi, kun jäimme ihmettelemään tivolin hulinoita!

Ihan aluksi, heti junamatkan jälkeen, menimme kahvilaan. Suklaafonduesta saatiin kummasti energiaa. Junamatka Bercelonasta Gironaan kestää vain reilun puoli tuntia AVE:lla, nopeuden ollessa parhaimmillaan yli 250 km/h. Maisemat vaan vilisivät silmissä!

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

 

Kävelimme vanhan kaupungin kiertävän muurin päällä. Meillä on isovanhemmat Suomesta käymässä ja heille reissu Gironaan oli ensimmäinen. Me olemme siellä jo monet kerrat käyneet, mutta muureilla on aina mukava kävellä, ja sieltä näkee hienosti yli kaupungin ja kauas ympäröivää maaseutua.

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

 

Gironassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria ja kuvauskohteita, kuten esimerkiksi Gironan iso katedraali sekä Onyar-joen yli kulkeva itse herra Eiffelin suunnittelema punainen silta. Myös vanhat, kapeat kuvat ovat kuvauksellisia.

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

 

Gironassa oli myös taidemarkkinat. Ja paljon ihmisiä.

Päivä Gironassa

 

Ruokamarkkinoilta lähti mukaan juustoa ja hanhenmaksaa, sienet olisivat menneet kotimatkalla mössöksi.

Päivä Gironassa

Päivä Gironassa

 

Tivolilaitteisiin emme menneet, toisella kerralla paremmalla ajalla…

Päivä Gironassa

 

 

Mukava päivä, ja oli hyvä välillä päästä Barcelonasta pois. Junan ikkunasta näkyi paikoitellen luontoa, on se syksy saapunut Kataloniaankin, vaikkei vuodenaikojen vaihtelua kaupungissa juuri huomaakaan. Aina kannattaa siis tehdä pieniä päiväretkiä!

Päivä Gironassa

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.