Operaatio Turistina kotikaupungissa jatkuu! Nyt kävin opastetuilla kierroksilla kahdessa Barcelonan ainutlaatuisessa ja koristeellisessa musiikkitalossa: Palau de la Música Catalanassa ja Gran Teatre del Liceussa. Molemmissa olen käynyt aiemmin konserteissa, mutta kierrokset asiantuntevan ja innostuneen oppaan kanssa antoivat aivan uuden käsityksen paikoista. Hienoja paikkoja molemmat, ja suosittelen lämpimästi menemään kumpaan jompaan rakennukseen joko kuuntelemaan musiikkia tai opastetulle kierrokselle!
.
Palau de la Música Catalana – Häikäisevä musiikkipalatsi
Tämä 1905-1908 rakennettu modernista-arkkitehtuurin tyylinäyte ja UNESCO:n maailmanperintökohde on kertakaikkisen upea. Lluís Domènech i Montanerin suunnittelema rakennus on häikäisevä: sen ulkokuori on hieno ja koristeellinen, mutta ehdottomasti kauneimmillaan rakennus on sisällä konserttisalissa. Luontoaiheiset koristelut lavan ympärillä, katon värikäs ja koristeellinen ylösalainen lasikupoli-ikkuna (vai miten sitä nyt kuvailisi…), ikkunoiden läpi siivilöityvä luonnonvalo ja kaikki muut yksityiskohdat ovat huikaisevia. Ja äänentoistokin on salissa ensiluokkainen.
Me olemme käyneet Palau de la Músicassa useassa konsertissa, edellisen kerran viime kesänä, kun kuuntelimme siellä tulista flamencoa (postaus täällä). Täällä järjestetään monenlaisia konsertteja klassisesta gospeliin, ja kokemus on jokaisella kerralla unohtumaton.
Musiikkipalatsissa järjestetään useita erilaisia opastettuja kierroksia, pidempiä ja lyhyitä, jotka johdattavat kulissien taakse, ja lippuja niihin voi ostaa esimerkiksi Palaun ala-aulasta. Me olimme Exclusive Premium Tourilla ja sillä pääsimme esimerkiksi katsomaan, miltä näyttää konserttisalin upea lasi-ikkuna ylhäältä päin katsottuna, arkistoissa sekä pääsimme myös ottamaan kuvia parvekkeen värikkäistä mosaiikkipylväistä.
Palau de la Música löytyy osoitteesta C/ Palau de la Música 4-6. www.palaumusica.cat
Gran Teatre del Liceu – Oopperatalo Las Ramblasilla
Vuonna 1847 perustettu Barcelonan oopperatalo, upea ja kullankimalteinen Gran Teatre del Liceu on kokenut paljon vuosiensa aikana: siellä on räjähtänyt pommeja ja se on kärsinyt tulipaloista. Näitä tarinoita onkin kiva kuunnella oppaan kanssa, joka saattaa jopa johdattaa lavasteiden sekaan ja pukuhuoneisiin. Opastettuja kierroksia järjestetään liki päivittäin, liput maksavat kierroksesta riippuen joko 9 tai 16 euroa.
Tällä hetkellä Liceussa voi uppoutua Tosca-oopperaan sävelmiin, ja meidänkin perheellä on sinne liput kesäloman alkamisen kunniaksi. Oopperasta voi nauttia hyvinkin edullisesti, sillä halvimmat liput maksavat vain 13 euroa. Näiltä paikoilta ei juurikaan näe lavalle, mutta jokaisella tuolilla on oma TV-ruutu, josta voi seurata lavan tapahtumia. Tällaisella paikalla olimme katsomassa taannoin Don Pasquale -oopperaa, ja hyvin pystyimme uppoutumaan musiikkiin ja tarinaan (postaus täällä).
Liceu sijaitsee Las Ramblasin varrella, Liceu-metropysäkin kohdalla, osoitteessa La Rambla 51-59. www.liceubarcelona.cat
Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).
Voi, miten upeita paikkoja, joissa ei ole tullut itsellänikään vielä käytyä. Molemmat meni kyllä heti näiden sun kertomusten jälkeen omalle ”bucket listalle”. Se on jotenkin uskomatonta, miten paljon nähtävää Barcelonassa on kaikkien perinteisimpien nähtävyyksien lisäksi. Tässä kaupungissa ei vierailukohteet lopu ihan heti! 😀
Ja tuo on niin totta: hyvä ja innostunut opas vaikuttaa niin paljon vierailukokemukseen. Itselleni on jäänyt erityisesti mieleen Santa Maria del Mar -kirkon opastettu terassikierros. Kirjoitin siitä silloin täällä: https://ithappensinbarcelona.com/2016/06/katedraalin-katolla-santa-maria-del-mar/ . Se opas oli ihan huippu, ja mielenkiintoisesti kerrottu historia ja tarinat tekivät paikasta entistä kiinnostavamman.
Hei kiitos vinkistä, tuo(kin) kierros olisi kiinnostava! Oletan, että sillä kerrottiin Meren katedraali -kirjasta :). Käyn lukemassa postauksesi 🙂
Itse asiassa kierros sisälsi aika paljon ihan Barcelonan omaa historiaa, ei niikään juttua siitä kirjasta, mikä oli mullekin yllättävää. Ja jos oli jotain mainintaa kirjasta, niin opas (joka siis itse oli muistaakseni historioitsija ja enemmän tiedeihminen) huomautteli, miten kirjassa oli joitakin asiavirheitä, jotka eivät nykyisten historiantuntemuksen valossa voineet olla tosia. 😀 Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen herätys itsellenikin, ettei kaunokirjallisuus ole aina ihan täyttä totta ja historiaa.