Barcelona, Tapahtumat

Markkinapäivä – Palo Alto Market Barcelona

Viime viikonloppu oli siitä harvinainen, että kukaan perheenjäsenistä ei poistunut kaupungin ulkopuolelle. Kukaan ei lähtenyt laskettelemaan, maastopyöräilemään tai rymyämään metsiin, kukaan ei lähtenyt kavereiden kanssa kakkosasunnolle jonnekin maaseudulle tai rannikolle. Olimme viikonlopun kotona Barcelonassa, vaihteeksi urbaanitouhuja harrastaen. Lauantai oli tiukkaa kesävaatteiden ostelua ja sunnuntaina oli ohjelmassa Palo Alto Market, tuo kaupungin kivoin kuukausittainen markkinatapahtuma, jossa on hyvä kattaus street foodia, designiä ja käsitöitä sekä livemusiikkia.

Edellisestä Palo Alto Market -päivästä kirjoitin reilu vuosi sitten eli eihän se haittaa, vaikka kerron samasta tapahtumasta uudelleen, onhan tässä kulunut jo tovi edellisestä kerrasta.

Palo Alto Market

 

Sana Palo Alto Marketista on levinnyt ja tapahtuma on kerta kerralta suositumpi. Koska tila on rajallinen, vanhan tehtaan sisäpiha, käy olo täällä melko ahtaaksi päivän edetessä. Vinkkinä siis: kannattaa tulla heti porttien avautuessa, etenkin jos haluaa rauhassa ihailla käsitöitä ja saada ruokansa nopeasti. Me menimme heti yhdeltätoista, kun ovet avautuivat ja jono oli alle 10 minuutin pituinen, mutta kun lähdimme pois, jono oli hirmuinen, pitkä ja leveä. Minulla menisi siinä jonottaessa hermot, mutta noh, olenkin vähän kärsimätön.

Nyt saimme kuitenkin kulkea pari tuntia rauhassa, mukavan rennon ja liki kesäisen fiiliksen ympäröimänä, ja oli kaikin puolin mukavaa!

Palo Alto Market

 

Ja me söimme! Japanilaista jätskiä, perulaista cevicheä, yleismaailmallista hodaria, gluteenitonta banaanikakkua… Ei tarvinnut kotona enää lounasta kokata! Vanhan tehtaan sisäpiha on hieman sokkeloinen ja suurin osa ruokatarjonnasta on yhdessä kohdassa, heti sisäänpääsyn tuntumassa. Ennen kuin valitsee annoksensa, kannattaa kuitenkin vähän kierrellä ensin, peremmältä voi löytyä jotain vielä herkullisempaa! Ja kojut ovat somia, sekä nämä ruokakojut että ne vaatteita ja käsitöitä myyvät (joista en nyt ottanut kuvia, edellisessä postauksessa niitä kyllä on).

Palo Alto Market

Palo Alto Market

Palo Alto Market

Palo Alto Market

Palo Alto Market

Palo Alto Market

Palo Alto Market

 

Palo Alto Market järjestetään kerran kuussa Poblenoussa, osoitteessa C/ dels Pellaires 30, ja tapahtuman nettisivuilta löytyvät markkinoiden tulevat päivämäärät. Seuraavat markkinat järjestetään kuitenkin huhtikuun lopulla poikkeuksellisesti eri paikassa, osoitteessa C/ de Sant Adrià 20 (Fàbrica de Creació Fabra i Coats), ja silloin on kyseessä isommat bileet, Palo Market Fest. Ohjelma ja ohjeet, kuinka sinne pääsee perille, löytyvät tästä linkistä. Hieman houkuttelisi käydä täälläkin…

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Markkinapäivä – Palo Alto Market Barcelona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.