Barcelona, Tapahtumat

Palo Alto Market – Kaupungin cooleimmat markkinat

Muutama sunnuntai sitten yritimme sulautua trendikkäiden ihmisten joukkoon, kävimme nimittäin pitkästä aikaa hipsterimarkkinoilla kuuntelemassa livemusiikkia, syömässä street foodia ja katselemassa paikallisten designereiden luomuksia. Ohjelmassa oli siis Palo Alto Market! Lähdimme vain käväisemään, mutta viivyimmekin monta tuntia, hups. Hyvässä seurassa ajantaju häviää.

Palo Alto Market

 

Helmikuisena sunnuntaina sattui olemaan kolea ja kylmä sää, eli täysi vastakohta siihen, kun edellisen kerran näistä markkinoista kerroin viime toukokuun alussa. Saimme muutaman pisarankin niskaamme, ennen kuin pilvet lopulta luovuttivat ja päästivät auringon taas paistamaan. Viime kertaisia helteisiä kuvia katsoessa tuntuu hullulta, että toukokuuhun ja hellepäiviin on enää alle kolme kuukautta!

Mutta huono sää ei haitannut, sillä ilman auringonpaistettakin tunnelma oli lämmin ja iloinen, ja ehkäpä kaikista viluisimmat ihmiset olivat jääneet markkinoilta pois eli tungos oli hellepäivään verrattuna varsin siedettävä. Ihmisiä oli paljon, mutta liikkumaan pääsi sujuvasti, eikä ruokaa tarvinnut jonottaa loputtomiin. Pääsimme jopa istumaan mukavasti pöydän ääreen annostemme kanssa.

Palo Alto MarketPalo Alto MarketPalo Alto Market

 

Ja mitä teimme markkinoilla? No pääasiassa söimme! Ostimme food truckeista grillattua artisokkaa, perulaista cevicheä, intialaista kasviscurryä, japanilaista jäätelöä (niin hyvää!), lettuja, pannukakkuja ja seurueen miesväki vähän innostui oluesta. Ruokakojuja, noita iloisen värisiä kärryjä ja pakettiautoja, on näillä markkinoilla paljon ja ruokaa on laidasta laitaan. Maistiaisiakin tarjoiltiin joillakin kojuilla eli hyvin saimme lounaan kuitattua markkina-annoksilla.

Palo Alto MarketPalo Alto MarketPalo Alto MarketPalo Alto MarketPalo Alto MarketPalo Alto Market

 

Olennainen osa näitä markkinoita on myös design ja käsityöt. Palo Alto Market järjestetään vanhan tehtaan tiloissa ja sieltä löytyy monia halleja, joissa on myynnissä tavaraa laidasta laitaan. Tällä kertaa ihailin etenkin japanilaishenkisiä astioita, mutta jätin tällä kertaa ne muiden ostettavaksi. Myyjän käyntikortin nappasin mukaan, sillä eihän sitä koskaan tiedä, milloin meillä taas hajoaa astioita…

Palo Alto MarketPalo Alto Market

Palo Alto Markkinat järjestetään Poblenoussa, osoitteessa C/ dels Pellaires 30, kerran kuussa. Seuraavat markkinat ovat luvassa 5.-6. maaliskuuta (eli ensi viikolla!), 2.-3. huhtikuuta sekä 7.-8. toukokuuta. Menkää ihmeessä, mutta varautukaa jonottamiseen ja ruuhkaan! Sisäänpääsy postauksen kirjoitushetkellä kolme euroa, lapsille ilmainen.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

49 thoughts on “Palo Alto Market – Kaupungin cooleimmat markkinat

 1. Sopivasti ois mun synttäriviikonloppuna, mutta taidan jättää välistä. Vähän ahdistaa väenpaljous, mutta ehkä joskus uskallan! Noi latva-artisokat näyttää hyviltä!

 2. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut Barcelonassa asumisesta, vaikka espanjan kielen taitoni ovat melkein nollatasolla. Sun postaukset paikan päältä eivät yhtään auta ja varmasti jos joku päivä eksyn sinnepäin pidemmäksi aikaa, niin luen koko blogin Barcelona-postaukset läpi toisen kerran… Jep, tein niin jo kerran. 🙂

  1. Todellakin matkablogien lukemisen huono puoli on se järjetön matkakuume ja toisinaan jopa kateus toisten upeista reissuista 😀

  1. Ruuhkaa tuolla on ja koska minäkin olen vähän ”allerginen” tungokselle, ei tuolle tule ihan joka kerta käytyä. Kesäkuukaudet ovat aika huhhuh!

 3. Design ja käsityöt jäisi minulta väliin täydelliseltä kuulostavassa paikassa! Kiertelisin kojusta toiseen ja yrittäisin löytää vielä pienpanimo-oluita paikan päältä. Aivan must-juttuja, jos tuollaisen lähistöllä on liikenteessä reissuilla.

  1. Kuule löytyi oluttakin! Mun mies parkkeerasi itsensä kaverien kanssa pöydän ääreen ja jätti todellakin käsitöiden katselut väliin 😀

  1. No niinpä, vaikea vastustaa kaikkia herkkuja ja etenkin kun ne annokset näyttävät pieniltä, niin tulee tilattua ihan liian monta lautasta 🙂

 4. Loistovinkki, kiitos! Olen asunut Barcelonassa monta vuotta (no onhan siitä jo aikaa ;)) ja kirjoittanut siitä opaskirjankin, mutta esim. tällaisista markkinoista en ole koskaan kuullutkaan – ovatko ne uusi juttu? Tuonne haluaisin!!

  1. Palo Alto on aika uusi, olisikohan alkanut viime vuonna! Kantsii tulla käymään Barcelonassa testaamassa ja muutenkin uistelemassa menneitä :). (ps. Meillä on sun kirja!)

 5. Näyttää ihanalta! Tykkään käydä erilaisilla markkinoilla ja jos ruokakojuja on paikalla niin aina parempi 😀 Tuolla saisi kyllä aikaa helposti kulumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.