Barcelona, Nähtävyydet

Hengähdystauko Barcelonan hulinasta – Pedralbesin luostari

Vaihteeksi vinkki Barcelonaan! Viime ajat olen lätissyt lähinnä luontokohteista ja päiväretkistä kaupungin ulkopuolelle ja kauemmas, vaikka suurin osa ajasta kuitenkin kuluu kaupungissa, metelin keskellä. Koska sitä arkista meteliä ja hulinaa tekee välillä mieli päästä pakoon, kävimme eräänä kauniina sunnuntaina katsomassa, mikä meininki on kaupungin alueella sijaitsevassa vanhassa nunnaluostarissa ja sen puutarhassa. Pedralbesin luostari oli ihanan rauhallinen ja hiljainen tutustumiskohde!

Pedralbesin luostari

 

Pedralbesin luostari löytyy nimensä mukaisesti Pedralbesin kaupunginosasta. Vuonna 1327 perustetussa luostarissa toimii nykyään museo, jossa on asiaan kuuluvasti uskonnolliseen teemaan liittyviä maalauksia ja luostarin aarteita. Kiinnostavia ovat myös entisöidyt nunnien tilat, kuten vaikkapa keittiö, sekä erityisesti luostarin kaunis sisäpiha, jossa kasvaa hyötykasveja ja jonka vesialtaassa polskii kaloja.

Pedralbesin luostari

Pedralbesin luostari

 

Nunnat eivät enää asu täällä, vaan viereisessä rakennuksessa. Yhden nunnan kuitenkin näimme, mutta ehkä hänkin oli joku vierailija, sillä niin innokkaasti hän otti valokuvia luostarin vihreästä, holvikäytävien ympäröimästä sisäpihasta. Yllättävän paljon täällä oli kulkijoita ja uteliaita, joko istumassa puutarhan varjoissa tai tutkimassa luostarin vanhoja käytäviä ja saleja. Onnistuin hyvin rajaamaan kaikki heidät pois kuvista, lukuun ottamatta sitä alla olevassa kuvassa olevaa nunnaa.

Pedralbesin luostari

Pedralbesin luostari

 

Pedralbes sijaitsee hieman kaupungin laitamilla, mutta tänne pääsee silti kätevästi julkisilla, esimerkiksi L3 -metrolinjalla, jolloin jäädään pysäkeille Maria Cristina tai Palau Reial. Luostariin voi tutustua tiistaista perjantaihin kello 10-17, lauantaisin 10-21 ja sunnuntaisin 10-20. Sisäänpääsymaksu on aikuiselta viisi euroa, alle 16-vuotiaille ilmainen. Luostarin verkkosivuilta löytyy tarkemmat aukioloajat, alennukset sekä kaikki muu tarpeellinen info luostarin historiasta ja yksityiskohdista.

Pedralbesin luostari

Pedralbesin luostari

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.