Elämän pienet ilot, Yleinen

Pieniä kikkoja matkalle

Tuossa sohvalla köllötellessäni ja netissä surffaillessani etsin huvikseni erilaisia listoja pienistä jipoista, jotka helpottavat elämää matkan varrella. Osa löytämistäni listoista oli pöhköjä ja väkisin väännettyjä, osa varsin toimivia. Listoilta löytyi myös samat vinkit useaan kertaan, luonnollisesti.

Muutamia listauksia on tässä:

24 Of The Smartest Travel Hacks You’ll Ever Need

23 Awesome Travel Hacks That Add Fun To Your Trip

23 Genius Travel Hacks That’ll Save You Time, Space, and Money

DIY Travel Hacks That Will Change How You Pack Forever

Joitakin juttuja ylläolevista listoista on tullutkin noudatettua. Olen esimerkiksi suojannut kenkiä matkalaukussa hotellihuoneesta otetun suihkumyssyn sisällä sekä mennyt lentokoneeseen raskaimmat vaatteet ylläni. Toisaalta en ole ainakaan vielä nähnyt tarpeelliseksi säilöä kasvovoiteitani mehupilleihin, tosin kun tarkemmin mietin niin onhan se aivan kelpo konsti painorajoituksissa pysymiseen.

Mitä pieniä matkustelua (tai elämää ylipäänsä) helpottavia konsteja teillä on takataskussa?

Tässä muutama minun suosikkivinkeistäni, joita ei tainnut noissa listoissa olla:

1. Tälle pikkujipolle on ollut oikeasti tosi monesti käyttöä. Usein, kun pitäisi mennä aamupalalle tai vaikka uima-altaalle, kännykän lataus on kesken. Lähtiessäsi  huoneesta tarvitset sen luottokortin näköisen huoneavaimen mukaasi ja kun otat kortin pois seinällä olevasta pidikkeestä, huoneesta menee sähköt tai ainakin valot ja pistorasiat pois toiminnasta, eikä kännykän lataaminen enää onnistu. Eipä hätää, yleensä nimittäin siihen rasiaan voi tökätä minkä tahansa paperin ja näin voit ottaa avaimen mukaasi ja huoneessa säilyy silti sähköt. Tadaa, ja kännykän lataus voi jatkua!

2. Toinen jippo, joka helpottaa tällaisen mekkotytön reissua ja vähentää matkatavaran määrää on infinity dress, eli mekko, jonka voi viritellä päällensä kymmenin eri tavoin. Samaa mekkoa voi käyttää periaatteessa siis päivätolkulla, aina eri tavoin aseteltuna. Kätevää, tosin miehille tästä ei taida olla mitään hyötyä!

 

3. Kolmas jippo liittyy sitten enemmän tähän matkojen väliseen aikaa eli kotona oloon. Tuo armas mieheni on suorastaan nerokas, kun pitää saada paljon tavaraa mahtumaan pieniin tiloihin. Hän on esimerkiksi viritellyt sukset oven päälle näppäriin, itserakennettuihin telineisiin ja meidän matkalaukkumme on tietoisesti mitoitettu niin, että ne menevät tyhjinä sisäkkäin. Varastottomuus lisää mielikuvitusta! Meillä on myös pussukka, johon säästämme eri maista kertyneet valuutat sekä iso kasa hotelleista kerääntyneitä shampoopulloja, jotka voi ottaa tuleville reissuille mukaan.

 

Ja sehän on perjantai! Mukavaa viikonloppua, meillä on ohjelmassa juhlia, pientä pintaremonttia ja toivottavasti myös päiväretki, jos sää vaan sallii!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

48 thoughts on “Pieniä kikkoja matkalle

 1. Säpän kanssa samaa mieltä – kiitos tuosta ykkösestä, eipä ole tullut mieleen, vaikka tarvetta olisi joskus ollutkin. Tietysti kun melkein aina matkustamme kimpassa puolison kanssa, niin toinen avainkin joutaa jäädä useimmiten huoneeseen. Täytyypä pistää tämä postaus talteen Bloglovin’in Hyödynnä-kansiooni noiden linkkien takia!

  1. Jotkut hotellit antavat vain yhden avaimen, mikä on aika pöljää ottaen huomioon, että meitäkin on yleensä reissussa neljä. Eipä lapset kyllä omia avaimia vielä tarvitsisikaan, mutta kyllä nyt aikuisille pitäisi aina olla omat.
   Tuo sinun Bloglovin konstisi on mainio, pitääpä itsekin kokeilla, osaisinko olla yhtä järjestelmällinen 🙂

 2. Tuo eka jippo oli mainio vinkki! Mä yleensä laitan s-etukortin tms kortin. Lähtiessäni huoneesta. Reissuilla tulee kyllä pidettyä ties mitä paitoja ja housuja päässä, jos on kuuma ilma 😀 hattu..sen kun osais pitää mukana.

 3. Tuo vinkki 1 oli minulle vielä viitisen vuotta sitten täysin tuntematon. Sitten mies näytti, että siihen voi tunkea tosiaan minkä vaan paperin ja ta-daa, elämä helpottui huomattavasti : )

  Itse suosin pakkauslistoja. Niiden avulla on saanut karsittua liki kaiken tarpeettoman pois ja unohtaa hyvin harvoin mitään olennaista. Tietenkin on tylsää laskea matkan jälkeen kuinka montaa paitaa oikeasti käytti, mutta kun sen on muutaman kerran tehnyt, niin saa aika hyvän tuntuman, mitä mihinkin kannattaa pakata mukaan.

  1. Minunkin pitäisi järkeistää tuota pakkaamishommaa, etenkin lasten vaatteita tungen matkaan aina liian paljon, ”varalta”. Omat kamani saan aika rutiinilla kasaan, varsinkin, jos on vain käsimatkatavarat mukana, mutta tosiaan muille pakkaaminen on aina hirveää säätöä 🙂

 4. Kiitos vinkeistä! Joku tuossa jo mainitsikin, että siihen avainkortin aukkoon käy tavallisesti mikä tahansa kortti. Yleensähän lompakosta löytyy edes jotain ”ylimääräisiä” kortteja, kuten vaikka kirjastokortti tai joku kanta-asiakaskortti, jonka voi sitten helposti lätkäistä siihen aukkoon paikkaamaan avainkorttia. En ole itse tästä syystä koskaan testaillut mitään papereiden taittelua, mutta hyvä tietää, että hätätilassa sekin toimisi.

  Minulla on myös kotona kasa pieniä kosmetiikka- ja hygieniatuotepurkkeja, joita on kertynyt matkan varrelta. Nappaan siitä putiloita messiin tarpeen mukaan. Esimerkiksi matkakokoinen hiuslakka riittää ihan helposti kahden viikon matkalle, vaikka se pullo pakatessa pieneltä tuntuukin. Käsimatkatavarareissuilla hyvä nestepussin tilansäästövinkki ovat Lushin kiinteät shampoot. Testatusti todella hyvää tavaraa ja yksi shampoopala riittää erittäin pitkäksi aikaa. Vie todella vähän tilaa laukusta eikä kiinteää shampoopalaa tarvitse laittaa nestepussiin. Lushista saa myös kiinteää hammastahnaa, mutta sitä en ole testannut. 🙂

  1. Kiva kuulla, että Lushin shampoot toimii! Olen niitä monesti käynyt kaupassa nuuskimassa (tuoksuvat ihanalle :)), mutta en ole koskaan vielä kokeillut muuta kuin ihosaippuaa.

 5. Hyviä vinkkejä. Myönnän, että en ole kyllä koskaan tullut ajatelleeksi tuota ykköskohtaa. Täytyy laittaa heti käytäntöön seuraavalla matkalla :)!

 6. Minäkään en ollut tullut ajatelleeksi, että avaimen sijaan siihen ”pidikkeeseen” voi panna minkä tahansa muun kortin tai vaikkapa paperin. Myös suishkumyssylle tuli nyt käyttötarkoitus :D. Kiitos siis.

 7. Hauskoja vinkkejä, olin aina aatellu, et siinä avainkortissa on joku ”siru” tms tunniste, jonka avulla ne sähköt pysyy päällä. No eipä tietenkään ole 😀 Haha kiitos näistä. Osa noiden linkittämiesi listojen vinkeistä oli tosiaan ihan itsestäänselvyyksiä ja tuntu hassulta, et ne pitää edes mainita, mut osa oli ihan hyödyllisiä.

 8. Hauska postaus! Muutaman muun tavoin minäkin olen tunkenut siihen avainkortin valokatkaisijaan vain muita kortteja, en ole tullut ajatelleeksikaan, että paperikin käy. Tuo oli hyödyllinen tieto, koska yleensä tyhjennän matkoille lompakon siten, ettei matkalla olee mukana kuin luotto- ja ajokortti, enkä tykkää säilyttää niitä tuossa 😀 Myös suihkumyssy saattaa päästä jollain tulevalla matkalla ihan uuteen käyttötarkoitukseen. Tähän mennessä ne ovat jääneet AINA käyttämättä.

  1. Minulla ei tule tässä taskuvarkaiden täyttämässä kaupungissa juurikaan kannettua lompakossa ylimääräisiä kortteja, vaan yritän jättää kaikki tarpeettomat kirjastokortista ja plussakorteista alkaen kotiin. Paperillakin pärjää 🙂

 9. Hyviä vinkkejä! Mulla tuo infinity dressin materiaali olisi ohutta merinovillaneulosta. Ohuet merinovillaiset reissuvaatteet on mulla nykyään pidemmillä reissuilla ihan ehdottomat, kun suurimman osan pesukerroista pystyy korvaamaan tuulettamalla, ja vaate hengittää ihanasti.

  1. Mun mekko on varmaan jotain keinokuitua, vaikka ostinkin sen jostain ekokaupasta. Made in Barcelona siinä lukee, mutta en kyllä materiaalia tiedä. Sileänä se tuntuu hyvin pysyvän 🙂

  1. Mä en ensin meinannut laittaa koko vinkkiä, kun ajattelin, että kaikki sen tietää jo, mutta kappas vaan, aika monelle uusi juttu 🙂

 10. Reilun puolitoista vuotta tien päällä olleena sitä todellakin tekee kaikkensa keksiäkseen keinoja tulla toimeen matkatavaroidensa kanssa, jotka tuppaavat lisääntymään halusi tai ei. Kiitos vinkeistä.

 11. Ykkönen tosissaan oli tuttu jo entuudestaan, mutta tuo mehupilli ja kasvovoiteet?! No, ehkä lyhyille matkoille. 🙂

  Vaatteista sen verran että DKNY:lla on villatakki, jonka saa myös kymmenin eri tavoin laitettua, eli on todella monikäyttöinen! Vähän turhan fiini se oli tälle meidän vuoden matkalle ja näihin kohteisiin, mutta lyhyemmillä matkoilla se on ollut aina mukana. Samoin Jolierin One -vaate, jonka saa todella monella eri tapaa laitettua joko topikis, mekoksi, tai vaan muuten asusteena. Työmatkailukäytössä toimii varsinkin hyvin. Heidän mekkonsa on myös yleensä aina kaksipuoleisia, ja malliltaan todella hyviä.

  Ja koti.. meilläkään ei neliöitä liikaa ole, mutta jotenkin sitä keksii laittaa tavarat aina jonnekin, kunhan ensin mitoittaa kamamääränsä oikein. 🙂

  1. Tiedätkö, mä varmaan pyörittelin sellaista DKNY:n neuletakkia NYC:in Macy’sillä! Jotakin vastaavaa siis sovittelin, mutta en sitten kuitenkaan ostanut, ja jälkikäteen harmitti, tietysti :).

 12. Kuten suurin osa muistakin on todennut, niin tuo kikka 1 kuulostaa loistavalta!

  Jokaisella reissaajalla on varmaan omat jutut, mitkä helpottaa reissaamista ja osa noista listoissa olevista on itselläkin käytössä.

  Oikeastaan kolme juttua on itsellä sellaista, mitkä on itsestään selvyyksiä itselle helpottamaan omia reissuja:
  I Puhelimessa (Windows Phone) on OneNotella tehty tehtävälista, missä on lista siitä mitä tarvitsee reissuille ottaa mukaan -> parhaimmillaan pakattu tämän avulla neljän päivän reissun kamat vartissa.
  II Puhelimeen on ladattu matkakohteen kartat etukäteen (Here Maps), erittäin tärkeää jos harkitsee edes autonvuokrausta (navi offline-tilassa) ja löytyyhän sitten osoitteet kävellenkin helposti
  III Otan reissulle mukaan paljon sellaisia kuteita, mitkä voi jättää reissulle (usein monessa paikassa&hotellissa on kierrätyspiste) -> eli sellaisia ehjiä vaatteita ja kenkiä, mitä ei tule enää käytettyä. Keräilen niitä reissujen välissä kotona yhdellä hyllylle aina säilöön. Samaten jotain ”mainospaitoja” tms otan mukaan usein aluspaidoiksi, joita sitten voi jättää sitä mukaan kun niitä on käytetty. Menomatkalle laitan ”alusvaatteiksi” aina sellaiset kuteet, jotka voi heittää vaikka roskiin kun pääsee perille majapaikkaan. Näin ollen matkatavarat kevenee ennen kuin reissu on edes kunnolla alkanut. Nykyään usein takaisintullessa rinkkani on huomattavasti kevyempi kuin matkalle lähtiessä. Tietyissä kohteissa tällä ehjien vaatteiden jättämiselle auttaa samalla vähempiosaisia, kun jättää kuteet asianomaisiin kierrätyspisteisiin.

  1. Tuo kolmas on meilläkin käytössä! Lisäksi otan lapsille aina Suomenreissuille mukaan sellaisia ihan kohta pieneksi jääviä vaatteita, jotka sitten voi jättää vaikka pienemmille serkuille tai kavereille. Vaatteet menevät kiertoon ja laukkuun mahtuu paluumatkalla enemmän salmiakkia 🙂

 13. Mahtavaa Ansku, ratkaisit mun ongelma tuon sähköjutun kanssa. Mua niiiiin ärsyttää laittaa sitä korttia siihen mistä sähkö tulee, usein on tosiaan läppäri laturissa ja sitten ärsyttää kun tajuaa ettei se olekaan latautunut. Kiitos ja kumarrus. 😀

 14. Mahtava postaus! Hyviä vinkkejä, kiitos! 🙂 Meillä on kotona kanssa varastopula, joten sitä keksii välillä kaikkea luovaa missä omaisuutta säilyttää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.