Barcelona, Katalonia, Retkeily

Piknik näköalapaikalla

Vaihteeksi Barcelonaa hieman eri perspektiivistä!

Minulle oli suuri yllätys, kun muutimme tänne isolle kirkolle (1,7 miljoona asukasta kaupungissa ja kolme miljoonaa, jos lähiseutukin lasketaan mukaan), että kuinka lähellä luonnonrauha silti onkaan. Läheltä löytyy monenlaisia luonnonpuistoja, vuoria, rantaa ja metsiä, ja korkeuserot tuovat kivaa vaihtelua kasveihin ja maisemiin.

näköalapaikalla

näköalapaikalla

 

Sunnuntaina ajoimme 20 minuuttia kotiovelta ja pääsimme ihmettelemään perhosten leikkiä, poimimaan kukkia ja syömään piknik-eväitä, samalla kun katselimme kaunista merimaisemaa ja kotikaupunkiamme yläilmoista. Oli vaikea uskoa, että olimme juuri lähteneet turistien täyttämästä kaupungista, kun ympärillämme kuului vain lintujen laulua!

Ajoimme Alellan, pienen viinintuottajakaupungin, läpi ja nousimme soratietä Parc de la Serralada Litoraliin. Näköalapaikalla, Mirador de la Cornisalla, oli rauhallista ja niinpä levitimme vähäiset eväämme sinne puistonpenkille. Syötyämme teimme pienen kävelyretken, ja manasimme, kun emme olleet ottaneet parempia kenkiä mukaan, olisihan noissa maisemissa nimittäin pidempäänkin voinut retkeillä.

näköalapaikalla

näköalapaikalla

 

Sää on hieman viilentynyt, asteita näytti olevan parikymmentä. Sortseilla ja t-padalla tarkeni silti ihan hyvin, varsinkin, jos vähän hyppelehti.

Koska kyseessä oli tällainen ex tempore -piknik, eväänä oli vain sämpylöitä ja hedelmiä sekä eiliseltä Euroviisu-illalta jääneet chorizon jämät. Euroviisuja katsoimme italialaisten kavereiden kanssa, tosin esitykset menivät vähän ohi, kun keskityimme ruokaan ja höpöttelyyn. Onneksi lapset pitivät huolta, että näin kiinnostavimmat esitykset. Ja ensi vuonna sitten Tukholmaan paikan päälle katsomaan hulinoita, toivottavasti!

Tarkoitus oli käydä retkeilyn jälkeen vielä Alellassa viiniostoksilla, mutta metsässä oli niin kivaa, että ajankulu unohtui, emmekä ehtineet ajoissa kauppaan. Alellassa on muutamia kivoja viinimyymälöitä, ja olimme ajatelleet käydä ostamassa varastontäydennystä Varietalisista, josta löytyy viinejä joka lähtöön. Ensi kerralla sitten!

Sunnuntai-ulkoilut ovat kyllä ihan parhaita <3

näköalapaikalla

näköalapaikalla

näköalapaikalla

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

6 thoughts on “Piknik näköalapaikalla

    1. Kiitos Jerina! Olen saanut tuon haasteen, mutta vastaus on vielä drafteissa, joten liitän nämä kysymykset siihen samaan postaukseen 🙂

  1. Kuulostaa oikein loistavalta sunnuntailta! Picnicit on parhaita. En ole unohtanut haastettasi. Yritan sen piakkoin saada tehtya. Elama on vaan nyt ottanut niskapeppu otteella kiinni ja heittanyt menemaan ilman mitaan ylimaaraista aikaa. En ole kerennyt blogejakaan lukemaan kuukauteen. Yritan nyt tassa vahan paasta kiinni etta mita on tapahtunut missakin. 🙂

  2. Täällä suunnittelemme meidän reissua ja haen vielä vinkkejä reissuun näistä sinun kirjoituksista. Onko sulla muuten tietoa onnistuuko tuolta esim. Alellan viinitiloilta tai tällaisista Varietalisin kaltaisista myymälöistä lähettää ostamiaan viinejä itselle Suomeen? Onko teidän vieraista kukaan tehnyt niin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.