Eurooppa, Käydyt maat, Tsekki

Polje polje, ei se vesi polkemalla kulu! (Polkuveneilyä Prahassa)

”Tämä joki ON Valtava!” Näin tuumasi Pikkusisko, kun vuokrasimme polkuveneen ja menimme tunnin ajan ristiinrastiin pitkin Vltava-jokea, joka halkaisee Prahan.

Veneitä voi vuokrata useasta kohtaa, ja riittää kun kävelee Kaarleensillalle ja katselee ympärilleen, niin jo huomaa, että mistä niitä löytyy. Kauniina kesäpäivänä monenlaisia veneitä kelluu pitkin jokea, isoja ja pieniä. Lysti ei ole kallista, 250 korunaa eli alle 10 euroa tunti.

Polkuveneilyä Prahassa

 

Olisihan se ollut mukava mennä oman kultsun kanssa romanttisesti kahdestaankin, mutta suurta hupia se oli lastenkin kanssa. Minä jätin polkuhommat innokkaammille ja keskityin vain katselemaan rannan taloja ja ottamaan aurinkoa. Mukana meillä oli juotavaa, päivä oli kuuma ja polkeminen hikistä. Hattu, aurinkorasva ja juotavaa mukaan, kun kokeilee polkuveneilyä Prahassa!

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

 

Hurmaavia taloja rannoilta löytyikin. Praha on kyllä kaunis kaupunki ja joelta näki rakennuksia jälleen uudesta perspektiivistä. Alla olevassa kuvassa näkyy kuuluisa Prahan Tanssiva Talo, joka on saanut muotonsa Fred Astairen ja Ginger Rogersin tanssin huumasta. Hauska idea.

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

 

Lapset saivat päällensä pelastusliivit, joka lievitti suuresti äidin huolta. Tasaista kyytiä polkuveneily kuitenkin on, vene ei keikkunut ollenkaan, vaikka välillä piti vaihtaa paikkoja, jotta kaikki halukkaat pääsevät vuorollaan polkemaan.

Polkuveneilyä Prahassa

Polkuveneilyä Prahassa

 

Risteilyjäkin joella voi tehdä, mutta aikamme oli rajallinen, eikä kaikkeen ehdi. Ensi kerralla ehkä (varsinkin jos pääsemme reissuun ilman lapsia, silloin haluan ehdottomasti romanttiselle risteilylle tai kuutamosoutelulle)!

 

Polkuveneilyä Prahassa

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Polje polje, ei se vesi polkemalla kulu! (Polkuveneilyä Prahassa)

  1. Heh, valtavahan se on 😉
    Täytyy tunnustaa etten ole koskaan polkuveneillyt Vltavassa vaikka olen asunut täällä yhteensä kaksi vuotta…. No, aina pitää jättää jotain seuraavalle kesälle 😉 Ehkä sitten tänä kesänä… Ehkä tällaisia juttuja vaan ei tajua tehdä kun asuu täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.