Espanja, Eurooppa, Katalonia, Käydyt maat, Laskettelu, Outdoors, Pyreneet

Hiihtämässä – Port del Comte

Pitihän ne uudet sukset tyypittää heti! Halusimme kokeilla jotain uutta hiihtokeskusta ja kohteeksi valikoitui Port del Comte. Keskus on ajallisesti hieman kauempana Barcelonasta kuin Masella tai La Molina, ja sehän tarkoittaa sitä, että siellä on myös vähemmän väkeä. Ja se on hyvä, sillä jonottelu on hanurista (vaikka tokihan me vähän jouduimme jonottelemaan nytkin, mutta vain lippujonossa).

Port de Comte

 

Starttasimme ennen kahdeksaa ja Barcelonassa oli jo silloin 16 astetta lämmintä. Parin tunnin ajomatkan jälkeen olimme silti jo luonnonlumilla. Korkeista vuorista on paljon iloa.

Hississä on kivaa. Tällä reissulla laulettiin mm. Twisted Sistersiä ja Frozen -leffan lauluja. Ja lapset suunnittelivat perustavansa bisneksen, jossa keräävät hissistä tippuneita sauvoja, hanskoja, hiihtolaseja ym. ja myyvät ne kalliilla eteenpäin. Meidän muksuilla on bisnesvaistoa….

Port de Comte

 

Saimme laskea lojotella rauhassa, ei haitannut ryysis. Rinteet olivat helppoja ja leveitä. Lämmin sää sai lumen paikoitellen vähän loskaksi, lähinnä rinteiden alapäistä, mutta kaiken kaikkiaan oli hyvä hiihtokeli.

Port de Comte

Port de Comte

Port de Comte

 

Samppa on tyytyväinen tyttöjen innosta mennä metsäreittejä, minua vähän hirvitti se vauhti…

Port de Comte

 

Port del Comte ei ole valtavan suuri: tuolihissejä on viisi ja nappihissejä yhdeksän. Hiihdettäviä rinteitä on 42 kilometriä. Näppärä perhekeskus.

Port de Comte

 

Ja uudet hiihtokamat osoittautuivat hintansa väärtiksi. Monot eivät painaneet eivätkä hiertäneet, ja suksi luisti. Vielä kun sen kypärän ehtisi ostaa…

Port de Comte

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.