Suomi

Porvoo – Suomen kaunein vanhakaupunki

Eräänä aamuna istuimme jälleen aamupalapöydässä Herttoniemenrannassa ja mietimme päivän ohjelmaa. Sääennuste lupasi taas kerran epävakaista, joten suunnitelmissa olleet Linnanmäki tai piknik Suomenlinnassa olivat pois laskuista. Lapset olivat edellisenä päivänä jo käyneet elokuvissa ja me aikuiset näyttelyssä, ja ideat alkoivat olla jo lopussa.

En muista kuka lausui ensimmäinen nimen Porvoo. Sinne ajelisi alle tunnissa ja onhan se ihan älyttömän kaunis paikka huonommallakin säällä. Ja kun vielä tajusimme, että edellisen kerran olimme käyneet siellä niinkin kauan sitten kuin vuonna 2011, hyppäsimme autoon! Porvoo, täältä tullaan!

Porvoo

 

Pieni harmaus ei onnistunut viemään Porvoon vanhankaupungin viehättävyydestä mitään pois. Ihana kaupunki, jota aina suosittelen Suomeen matkustaville ulkomaalaisille kavereilleni! Koska lähdimme matkaan ilman mitään suunnitelmia, käveleskelimme vain ympäri kaupunkia, kävimme välipalalla mukavassa Zum Beispiel -ravintolassa ja hypistelimme – ja vähän ostimmekin – pieniä, ihania tuliaisia, minä käsityöläispuodeista ja lapset lelukaupasta. Ihan vaan nautimme pikkukaupungin tunnelmasta.

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

 

Porvooseen oli tullut moni muukin lomalainen, mutta ei sitä pienillä kujilla huomannut. Oli mukavan seesteinen tunnelma. Toki kauppakatujen varressa oli elämää, mutta sillä lailla mukavasti, ilman hälinää. Mukava päivä jälleen kerran!

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

 

Tällä hetkellä olemme Turussa ja seuraava stoppi taitaa olla Hangossa. Paljon sitä näköjään ehtii reilussa viikossa näkemään ilman sen suurempia suunnitelmiakaan. Ei ollut siis yhtään huono idea tämä turistiloma Suomessa, ja edessä odottavat vielä ainakin Oulu, Posio ja Rovaniemi! Ihan mahtava Suomiloma ollut ainakin tähän saakka, toivottavasti näin jatkuu ihan loppulomaan saakka!

 

Porvoo

Porvoo

Porvoo

 

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

6 thoughts on “Porvoo – Suomen kaunein vanhakaupunki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.