Bloggaus, Eurooppa, Käydyt maat, Provence, Ranska

Lukemista Ranskan Provencesta

Täällä taas pakkaillaan! Onneksi tälläkään kertaa ei tarvitse ottaa huomioon painorajoja, nesteiden säilytystä eikä muutakaan sellaista, sillä matkalle lähdetään omalla autolla. Hyvä, sillä en todellakaan ole suuri lentokenttien ystävä. Onkin suuri onni asua Euroopassa, jossa voi ilman lentomatkaakin vaihtaa muutamassa tunnissa maata, maisemaa ja kieltä ja oikeasti kokea olevansa ulkomailla. Arvostan.

En ole vielä ihan varma, mutta luulen jättäväni läppärin kotiin ja ottavani taas pienen vieroittautumisjakson somesta ja telkkarin hömppäsarjoista. Olen taas jäänyt koukkuun liian moneen tv-sarjaan (seuraako kukaan muu Amerikan unelmavävyä tai Australian au paireja?) ja pieni tauko netistä tulee varmasti tarpeeseen. En siis uskalla luvata, että blogi päivittyy lähipäivinä, mutta ei huolta, lukemista netin uumenista kyllä löytyy!

Provence

 

Meillä on suuntana Ranska (tuskin mikään yllätys…) ja sen ihana Provence. Yritin etsiä suomalaisia Provence-bloggaajia, mutta vähän huonolla menestyksellä. On siellä niitä kyllä ollut, olen nimittäin muutamaakin seurannut. Ainakin Fifi ja Pupuce tulivat heti mieleen, mutta niissä blogeissa on meno tainnut hieman hiljentyä. Muutaman lukuvinkin kuitenkin löysin, kas tässä:

  • Kauniista Luberonista löytyy juttua esimerkiksi Miran Exploras -blogista. Luberon on todella kaunista seutua, jossa kävimme Ranskassa asuessamme monta kertaa pääsiäisen vietossa.
  • Chez Hélénan blogissa on ihastuttavia kuvia rannikolta, Nizzan tuntumasta Antibesista ja mainioita, niin tuttuja huomioita ulkosuomalaisuudesta.
  • Kinttupolulla -blogissa on huikeita maisemia ja ylisöpöjä eläimiä, joiden kuvia en uskalla omille lapsilleni näyttää, sillä tyttömäisestä huokailusta ei tulisi loppua.

 

Nämä tämän postauksen kuvat otin viime keväänä Chateauneuf-du-Papessa, jossa pysähdyimme matkalla Alpeille ja jossa kävimme viinimuseossa ja metsäretkellä. Kevät oli tuolloin maaliskuussa jo pitkällä ja näin toivon nytkin olevan. Otamme mukaan vaelluskengät, jotta pääsemme retkelle, mutta myös listan ravintoloista ja viinitiloista. Fiilistelyjä jaan ainakin blogin Facebook-sivulla ihan tuoreeltaan, eli jos tämä läppäri nyt jääkin kotiin, niin FB:n kautta voi kurkkia, miltä Provencessa näyttää juuri nyt. Ja toki Instagram laulaa, etenkin jos sää sattuu olemaan hyvä! Ja niinhän me toivomme!

A tres bientôt, palaillaan!

Provence

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Lukemista Ranskan Provencesta

  1. Hei mahtavaa, tervetuloa huudeille ?Onpas sattuma, kun juurikin haaveilin tuosta Luberonin luonnonpuistosta ja pienestä roadtripistä sinne! Vuoristossa on kuitenkin vielä liian kylmä nukkua autossa, niin suunnataan sen sijaan rannikolle seikkailemaan, kun koittaa muutama lomapäivä eläintenhoidosta. Oikein hyvää seikkailua teille täällä ihanassa Provencessa!

    1. Kiitos! Sääennuste näyttää harmaalta, mutta jotenkin olen jo tottunut siihen, että kun meikäläiset on reissussa, niin sää on sellainen välimalli: ei tiedä sataako vai paistaako 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.