Ranska

Provencen kevät – Valokuvahaaste

Ajelimme viikonvaihteessa Barcelonasta Chamonix’iin yhden yön stopilla. Pysähdyimme yöksi Chateauneuf-du-Papen ja Orangen tienoille ja ehdimme tekemään kivan palmusunnuntain kävelyretken läheisessä metsässä, entisen muukalaislegioonan kasarmin naapurissa. Aurinko paistoi, lämmintä oli 23 astetta ja kevät oli jo pitkällä. Oli perin juurin provencelainen tunnelma, tosin ilman laventelipensaita, jotka kukkivat vasta kesäkuussa.

Provencen kevät

 

Nyt olemme Chamonix’ssa. Täällä sataa vettä ja on kylmä. Tuntuu kuin pysähdyksestä Provencen viinipeltojen keskelle olisi ikuisuus! Ranska on kyllä ihmeellinen maa: lyhyen välimatkan sisällä maisema ja ilmasto muuttuu täydellisesti. Muutamassa tunnissa ehtii tramuntana-tuuli melkein työntää auton tieltä, viinipeltoja ja kirsikkapuita olla tien vierellä silmänkantamattomiin ja vielä pilvien peittämät Alpitkin ehtivät näkyviin päämäärässämme.

Mukavaa tikkutiistaita ja pääsiäisen odotusta! Me jatkamme olemistamme täällä Mont Blancin juurella. Toivottavasti pilvimassat häviävät pian jonnekin ja pääsemme katsomaan, kuinka pitkällä kevät täällä on!

Provencen kevät

Provencen kevät

Provencen kevät

Provencen kevät

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

35 thoughts on “Provencen kevät – Valokuvahaaste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.