Laskettelu, Pyreneet

Hiihtokausi 2017/2018 avattu – Pyreneiden lumitilanne, Baqueira Beret

Perheemme innokkain laskettelija, vanha hiihtopummi ja randohemmo kävi jo laskettelemassa ensimmäistä kertaa tälle vuodelle Baquiera Beretissä, hiihtokausi on siis alkanut! Pyreneiden lumitilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä, useita hiihtokeskuksia on jo avattu. Virallisesti laskettelukausi 2017/2018 alkoi 10.11. Masellassa, Cerdanyan laaksossa, kun siellä avattiin pari hissiä ja rinnettä. Masella pyrkii olemaan aina se ensimmäinen Pyreneiden keskus, joka aloittaa kauden, ja vain yhden kerran aiemmin hissit ovat lähteneet liikkeelle aiemmin, kun vuonna 2008 kausi alkoi jo 8.11. Tuona kyseisenä vuonna kausi oli myös ennätyksellisen pitkä, sillä Masellan hiihtokeskus sulki vasta toukokuun 12. päivä. Kuusi kuukautta laskettelua – ei ehkä se ensimmäinen ajatus, joka tulee Espanjasta mieleen!

Pyreneet

 

Pojat eivät lähteneet tällä kertaa Cerdanyan laaksoon, vaan kohteeksi valikoitui Val d’Aran. Sain pienen raportin lumitilanteesta ja poikien hiihtoreissusta. Alla oleva teksti ja postauksen kuvat ovat siis mieheni kynästä, ei kun näppäimistöltä!

”Tänä vuonna emme rynnänneet mäkeen heti ensimmäisinä päivinä, koska lumitilanne ei ihan niin houkuttelevalta vaikuttanut. Val d’Aranissa sijaitseva Baqueira Beret avasi osan rinteistään viikko sitten, 18. marraskuuta. Lumitilanne sillä suunnalla Pyreneitä vaikutti huomattavasti paremmalta kuin lähempänä Cerdanyassa ja päätimme lähteä tarkastamaan tilanteen tänä viikonloppuna. Avausviikolla Baqueira Beret avasi 10 hissiä ja 30 km rinteitä. Viikonlopun lähestyessä tiedotteissa alkoi vilahdella lupauksia huomattavasta laajentumisesta ja lauantaina avautuivatkin keskuksen kaikki alueet, Baqueira, Bonaigua ja Beret. Hissejä pyöri 31 kpl ja rinteitä oli auki 75km. Koko aluehan käsittää 35 hissiä ja 152km rinteitä eli melko iso osa on jo auki.

Baqueira Beret

 

Alkukauden hyvä puoli on rauhallisuus. Hiihtoloma-ajan ruuhkista ei ole vielä tietoakaan ja saimme fiilistellä hyväkuntoisia rinteitä ja Baqueira-Beretin tunnetusti hyvää palvelua. Hotellimme, ihan alahissien tuntumassa oleva Montarto, oli saapuessamme auki ensimmäistä päivää ja palvelu oli vielä innokasta. Hintakaan ei päätä huimannut (60 euroa sisältäen aamupalan), ja hotelli on karusta ulkoasustaan huolimatta tosi kiva, kiitos vasta tehdyn remontin. Myös kylän ravintolat olivat juuri avanneet ja kävimme mielenkiintoisia keskusteluja henkilökunnan kanssa mm. uusista ruokalajeista, joita he olivat kehitelleet alkavalle kaudelle.

Baqueira Beret

 

Lumiraja sijaitsi Val d’Aranissa noin 1500 metrissä pohjoisseinillä ja 2000 metrissä eteläseinillä. Rinteiden ulkopuolella lunta ei ole puolta metriä enempää, mutta maisema ylhäällä alkaa olla jo mukavan valkoinen. Lähiajan ennuste on lupaavasti viileä, joten lumetus onnistunee jatkossakin ja jo hyväkuntoisten rinteiden kunto paranee entisestään. Varsin mukava alku hiihtokaudelle. Pari lumisadetta lisää, niin aletaan olla jo kunnon talvikeleissä.

HiihtohissiBaqueira Beret

 

Baqueira Beretissä ja koko Pyreneillä paras ajankohta hiihtämistä ajatellen on mielestäni yleensä tammikuu ja helmikuun alku. Helmikuun puolenvälin jälkeen alkaa kevätaurinko lämmittää sen verran, että lumi menee nopeasti sohjoksi. Toki poikkeuksia tapahtuu ja viileitä päiviä voi tulla myös myöhemminkin. Ja onhan hiihdossa kevätauringon lämmittäessäkin oma viehätyksensä: voi vaikka illaksi siirtyä Välimeren rantaan bisselle!”

Pyreneiden lumitilanne

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

4 thoughts on “Hiihtokausi 2017/2018 avattu – Pyreneiden lumitilanne, Baqueira Beret

    1. Ei ollenkaan :)! Tuskin ehditään ennen joululomia uudestaan lumille, kun remontinkin pitäisi kohta valmistua, mutta jospa vaikka uudenvuoden tienoilla pääsisi vuorille!

  1. Itse olen menossa joulu-uusivuosi Pradollanoon, Sierra Nevadalle. Ennemmin en ole siellä käynyt, ja innolla odotan tulevaa…. enää kolme pitkää viikkoa jäljellä. Ehkä seuraavalla kerralla sinne pohjoiseen päin laskemaan. Siis sieltä Sierra Nevadalta katsottuna 😀

    1. Niin, mehän olemme pohjoisessa, kun sieltä päin katsoo :D. Nyt on ihan hemmetin kylmät kelit ja lunta on tullut melko alas asti. Ehkä saadaan valkoinen joulu (no ei tänne Barcelonaan, mutta jos edes lähivuorille :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.