Katalonia, Outdoors

Pyssyjä, köysiä ja Segwayta

No nyt on takana taas sellainen aktiivipäivä, että huhhei! Suuntana meillä oli kiipeilypuisto El Bosc Vertical, ja päivä alkoi puissa kiipeilyllä. Puimme valjaat päällemme ja kiipesimme seikkailuradalle puiden latvustoihin. Ratoja oli monen tasoisia, ihan helpoista lasten reiteistä vaativiin, joihin minä en uskaltanut. Isosisko meni omatoimisesti perheradan monta kertaa läpi ja olisi halunnut vaikeammillekin reiteille, mutta ylisuojeleva äiti ei päästanyt.

Siinä se minun apinani kiinnittää itseään vaijeriin.

Kiipeilypuisto

 

Vauhdin hurmaa! Minähän olen ihan hirveä nynny ja lälläri, mutta yllyttämällä minut saa vaikka mihin: purjelentokoneella lentämään, opiskelemaan Afrikkaan tai vaikka nyt roikkumaan valjailla puun oksiin.

Kiipeilypuisto

Kiipeilypuisto

 

Muutamia ohjeita. Radat olivat mielestäni oikein turvallisen oloisia ja paikat hyvässä kunnossa. Sen puolesta ei siis pelottanut, korkeus vain vähän jänskätti.

Kiipeilypuisto

 

Siellä sitä mentiin, lievästä korkeanpaikankammosta huolimatta.

Kiipeilypuisto

 

Isosiskolla oli heti alusta asti varmat otteet. Hänelle sopii mainiosti tällaiset harrastukset, joissa pitää keskittyä ja käyttää fyysisiä taitoja. Ja hän on isäänsä tullut siinä, että tykkää säätää varusteita, oli ne sitten sukset, pyörät tai nyt valjaat. Tarkkoja tyyppejä molemmat.

Kiipeilypuisto

Kiipeilypuisto

 

Toinen ohjelmanumero oli Segway-ajelu metsässä. Pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan oikeaa Segwayta, Wii:n versiota ei lasketa. Tosi kiva laite! Segwaylla onnistui kätevästi kulkea metsäpoluilla, mennä loivaa ylämäkeä ja kiertää syvimpiä kuoppia. Toisiko joulupukki minulle tämmöisen, pliiiis?

Kiipeilypuisto

 

Lyhyen opastuksen jälkeen ei muuta kuin metsään!

Kiipeilypuisto

 

Ja jotta viimeisetkin adrenaliinit saataisiin liikkeelle, otimme osaa lasersotaan! Meidän joukkue hävisi, mutta veri suussa ja polvet mullassa taistelimme viimeiseen asti. Täytyy sanoa, että meidän ainoa armeijan käynyt ja metsästystä harrastanut perheenjäsen ei kyllä loistanut sotimistaidoissa… Jos joutuisimme tosissamme sotimaan, niin Isosiskosta tulisi riskejä ottava taktikko ja minusta julma ja tyhmänrohkea kostaja. Samppa keittelisi leirillä kahvia ja kiillottaisi pyssyä.

Kiipeilypuisto

 

Olimme päivän El Bosc Verticalissa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta, lähellä Mataróa. Todella kiva paikka luonnon keskellä, tosin pienille lapsille tekeminen on rajattua. Esimerkiksi meidän kahdeksanvuotiaalle moni kiva juttu olisi ollut liian vaikea jo ihan fyysisen koon takia. Onneksi Pikkusisko ei siis lähtenyt matkaan, vaan jäi kaupunkiin juhlimaan kaverin synttäreitä.

Hieno päivä, raitis ilma tuli taas tarpeeseen!

Kiipeilypuisto

 

Kiipeilypuisto

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

5 thoughts on “Pyssyjä, köysiä ja Segwayta

  1. Kuulostaa tosi kivalta paivalta. Kesalla Suomessa Tykkimaessa meidan isompi tytto meni vastaavanlaisen radan. Ratoja siella oli kahdessa tasossa: matalampi pienemmille ja korkeampi isommille. Olisi kovasti halunnut sinne korkealle keikkumaan mutta kun mina en olisi kipean jalkani kanssa paassyt auttamaan niin sai tyytya alempaan rataan. Tykkasi kovasti. Pitaa joskus itsekin kokeilla.

  2. Moi! Löysin blogisi ja olen tässä käynyt läpi postituksiasi. Kivoja juttua kirjoitat ja kuvasi ovat tosi upeita! Mitähän vikaa mun KAMERASSA on kun mun valokuvista ei tule sun kuvien kaltaisia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.