Ranska

Ranskalaista maalaisidylliä – Lesponne

Kiireiseltä ja reissuntäyteiseltä kesältä on jäänyt läjä tekstinraakileita luonnoskansioon, ja ehkäpä näin torstain ja Throwback Thursdayn kunniaksi julkaisen niistä yhden, aiheena eräs soma pieni ranskalainen kylä!

Ranskan reissullamme kesäkuun lopulla (aiempi postaus täällä) majoituimme pienessä Lesponnen kylässä, josta löytyi hotelli Domaine de Ramonjuan. Mitään sen kummempaa syytä juuri tämän laakson tai kylän valitsemiseksi ei ollut, kunhan vaan valittiin joku, joka on lähellä kiinnostavia paikkoja. Ja hyvin valittiin, kylä oli nimittäin juuri sellainen hiljainen maalaiskylä, jota kaipasimme, sellainen, jossa lapset saivat juosta vapaina, ötökät pörisivät ja kukat tuoksuivat.

Ranskalainen kyläRanskalainen kylä

 

Tämä ranskalainen kylä on niin pieni, ettei siitä löydy oikein mitään tietoa internetin uumenista. Siellä on pieni kahvila-ravintola, jota kokeilimme ensimmäisenä iltana, kirkko ja niin, siinäpä se. Traktorit huristelivat pitkin kylänraittia ja heinänteko näytti pitävän maajussit kiireisinä. Paimenkoiria oli lähes joka pihassa.

Ranskalainen kyläRanskalainen kyläRanskalainen kylä

 

Majoitus oli meidän tarpeisiimme juuri hyvä. Saimme pienessä kahden makuuhuoneen asunnossamme tehdä juuri niitä ranskalaisia ruokia, joita olemme kaivanneet ja lapsille riitti tekemistä uima-altaalla, jalkapallokentällä ja ihan vaan pihamaata tutkien. Olimme täällä tosiaan kesäkuun lopulla ja vähän jäi harmittamaan, että heinä-elokuussa majatalon viereen tulee aaseja ja hevosia, joita olisi voinut käydä silittelemässä. Nyt niitä ei nähty.

Kukat kukkivat joka puolella ja ne yhdistettynä siihen, että kylässä oli lehmiä, lampaita ja hevosia, takasivat sen, että kärpäsiä ja muita ötököitä riitti (niitä saamarin punkkejakin, jotka tuntuvat vainoavan meidän perhettä olimme sitten missä vaan).

Ranskalainen kyläRanskalainen kyläRanskalainen kyläRanskalainen kylä

 

Lesponnesta on kohtuullisen lyhyt matka Pic du Midille, Lourdesiin ja Bagnères de Bigorreen, mutta silti se on niin hiljainen kylä kuin olla voi. Mukavaa vaihtelua Barcelonan metelille, saasteille ja kuumuudelle, tykättiin!

Ranskalainen kyläRanskalainen kylä

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.