Elämän pienet ilot, Eurooppa, Gluteeniton, Käydyt maat, Ravintola, Suomi

Herkullinen joululounas – Ravintola Sipuli

Yksi suuri toiveeni jouluiselle retkelleni Suomeen ja Helsinkiin oli saada syödä kunnon joululounas, ja jipii, toive toteutui! Tähän saakka paras jouluateria, jonka olen koskaan syönyt, oli muutama vuosi sitten Kööpenhaminassa, kun istuimme  paikallisen ystäväni kanssa perinteiseen tanskalaiseen joulupöytään, mutta nyt taisi tämä ravintola Sipulin joululounas mennä listan kärkeen. Voi pojat, me söimme hyvin!

Olin liikkeellä siskoni kanssa ja myös hän on keliaakikko, joten hyvin tärkeä kriteeri paikan valinnassa oli se, että meille ruokavammaisillekin löytyy samalla tavalla syötävää kuin terveillekin, koko rahan edestä. Ja kiitos ravintola Sipuli, sitä löytyi, sillä joulubuffetissa oli ainoastaan pari juttua, joita emme voineet maistaa.

Ravintola Sipuli

 

Olimme ajatelleet kävelevämme ennen lounaalle menoa aamupäivän kauppatorilla ja Katajanokalla, mutta koska Helsingin joulukuinen sää oli tosiaan jäätävän kylmä, menimme jo hieman ennen lounaan alkua vanhassa satamamakasiinissa, ihan Uspenskin katedraalin juurella sijaitsevan Sipulin baariin odottelemaan ovien avaamista. Sisko tilasi glögiä lämmittämään käsiä ja sisuskaluja, minäkin maistelin, ja hyvää oli.

Ravintola Sipuli

 

Lounas tarjoiltiin valoisassa talvipuutarhassa, jonka lasikaton läpi näki Uspenskin katedraalin ihan uudesta perspektiivistä. Muu asiakaskunta oli pääasiassa läheisten toimistojen ja virastojen työntekijöitä, ja koin oloni hieman alipukeutuneeksi paksuimmassa villapaidassani, talvisaappaissani, joihin mahtuu villasukat, sekä punaisessa nenässäni. Tunnelma oli kuitenkin mukavan rento eli ehkä ne minun talviset varusteeni eivät kuitenkaan haitanneet ketään. Kaikki keskittyivät ruokaan ja omaan pöytäseurueeseensa.

Ravintola Sipuli

Ravintola Sipuli

 

Ja ruoka, se oli hyvää ja sitä oli paljon. Vaikka kuinka yritin ottaa kaikkea vain pienen maistiaisen verran, olin lounaan lopulla ihan täysi. Tarjolla ei ollut perinteisiä kinkkuja ja laatikoita, vaan kaikkea muuta hyvää, nam. Meitä siskoksia ilahdutti suuresti etenkin se, että jälkiruoalla meidän ei täytynyt tyytyä kuiviin kekseihin, vaan saimme maistaa maustekakkua lukuunottamatta kaikkea, jopa herkullista suklaakakkua. Muut keliaakikot ymmärtänevät sen tunteen, kun kerrankin saat syödä ihan samaa kuin muutkin, etkä joudu tyytymään riisikakkuun. Oi onnea. Muutenkin kaikki ruoka oli niin hyvää, että vatsa alkaa nytkin kurnia, kun sitä ajattelen!

Ravintola Sipuli

Ravintola Sipuli

Ravintola Sipuli

Ravintola Sipuli

 

Joululounasta tarjoillaan 22.12. saakka ja ruokalista löytyy ravintola Sipulin nettisivuilta. Mikäli satun tulevina vuosina olemaan Helsingissä näin joulun alla, niin voisin mennä toistekin!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

12 thoughts on “Herkullinen joululounas – Ravintola Sipuli

  1. Uu, näyttää ja kuulostaa hyvältä. Mä olen kerran käynyt Sipulissa, mutta olin silloin lapsi, eivätkä maut ole oikein jääneet mieleen. Mieleen kuitenkin jäi se, kuinka upea se mesta oli. Kokeilisin mielelläni tämän joululounaan. Varmasti ollut hieno fiilis, kun on päässyt keliaakikkonakin maistamaan vähän kaikkea! 🙂

    1. Oli kauniit pöydät, ja koska me olimme ensimmäisten joukossa, jotka kävi pöydän kimppuun, kaikki oli vielä tosi siistin näköistä, koskematonta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.