Barcelona, Retkeily

Luonnonrauhaa lentokoneista huolimatta – Remolar-Filipines

Eräänä kauniina kevätpäivänä halusimme jälleen kerran tehdä luontoretken, mutta tällä kertaa hyvin helpon sellaisen, ihan lähellä Barcelonaa ja mielellään merinäkymin. Emme olleet pitkään aikaan käyneet luonnonsuojelualueella ihan Barcelonan lentokentän vieressä (blogiin olen paikasta kirjoittanut viimeksi syksyllä 2015) ja sinne me sitten menimme, bongailemaan sekä lintuja että lentokoneita. Remolar-Filipinesin luonnonsuojelualueelle ajaa 20 minuutissa, mutta tuntuu kuin se olisi kauempanakin kaupungin hulinasta!

Remolar Filipines

 

Remolar-Filipines -kosteikolta löytyy yleensä paljon erilaisia sekä pysyvästi täällä asuvia että muuttomatkalla levähtäviä lintuja eli kevät ja syksy on otollista aikaa lintujen bongailuun. Täällä voi myös katsella El Pratin lentokentälle laskeutuvia ja sieltä nousevia lentokoneita. Retkeen voi myös yhdistää rantapäivän pitkällä, rauhallisella Viladecansin hiekkarannalla.

Jätimme auton parkkipaikalle ja lähdimme kävelemään asfaltoitua pikkutietä kohti rantaa ja kosteikkoa. Heti tien alkupäässä kääntyy polku vasemmalle, ja lyhyen kävelyn päästä löytyy tasanne, jolta näkee hienosti yli kosteikon ja lentokentälle. Tälläkin kertaa näimme täällä hevosia laiduntamassa.

Remolar Filipines

 

Matkan varrella on mm. lintutorni, muutama puusta rakennettu seinämä, jonka pienistä aukoista voi lintujen huomaamatta tarkkailla niiden elämää, sekä penkkejä, joilla levähtää. Autotonta tietä on mukava kävellä, mutta myös pyöräilijöitä ja rullaluistelijoita tulee vastaan.

Tien päässä, parkkipaikan yhteydessä on piknik-pöytiä sekä infopiste, josta saa tietoa alueesta ja sen tämän hetkisestä lintukannasta. Täältä voi vuokrata kiikareita sekä ostaa vettä ja kahvia. Varsinainen reitti alkaa infopisteen vasemmalta puolelta, ja mikäli haluaa päästä rannalle, lähdetään parkkipaikalta oikealle kulkevaa, opastettua polkua, joka kulkee mäntymetsän, Pineda del Remolarin, ja Sant Climent -joen reunaa pitkin. Rannalla odottaa jälleen yksi lintutorni, liki kolme kilometriä pitkä Viladecansin hiekkaranta sekä dyynejä, joille ei ole lintujen pesimäaikaan asiaa.

Remolar Filipines

Remolar Filipines

Remolar Filipines

 

Polku varsinaisella suistoalueella ei ole kovin pitkä, mutta nähtävää on paljon. Polun varrella on muutama lintujentarkkailumökki, joissa voi tarkkailla ja kuvata lintuja pitkällä putkella niitä häiritsemättä. Myös opastauluja paikan linnuista ja kasveista löytyy useita paikoista. Täällä kasvaa esimerkiksi useaa eri lajia orkideaa, jotka kukkivat jokainen omassa aikataulussaan, sekä vesistöissä asuu paljon kilpikonnia. Lennonjohtotorni näkyy tämän tästä puiden takana.

Polut ja tarkkailukopit soveltuvat myös pyörätuoleille.

Remolar Filipines

Remolar Filipines

Remolar Filipines

Remolar Filipines

Remolar Filipines

 

Mukaan kannattaa ottaa kiikarit ja pientä välipalaa. Ja kauniina päivänä myös pyyhkeet ja uikkarit, rannalla saa hyvin todennäköisesti viettää rauhallista rantapäivää, ihan omissa oloissaan!

Remolar Filipines

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.