Yleinen

Ajatuksia remonttievakosta

Remonttievakkoa on nyt takana tasan kuukausi, ja vaikka tämä väliaikainen kotimme on aika lailla täydellinen city-asunto hienoilla näköaloilla, en malta odottaa, että pääsemme takaisin kotiin, omien tavaroidemme keskelle (ja vaatekaapille: olen nyt yli kuukauden käyttänyt niitä vaatteita, jotka matkalaukkuun marraskuun alkupuolella mahtuivat eli olen pyörittänyt muutamaa vaatetta juhlassa ja arjessa, ravintoloissa ja metsäretkillä. Tämä ja koko remonttihulina on toisaalta herätellyt ajatusta tavaran karsimisesta ja minimalismiin siirtymisestä: ihminen tulee yllättävän vähällä toimeen)!

Meillä on tosiaan käynyt kotona suuri mullistus. Uusiksi meni katto, johon asennettiin kunnon valaistus ja ilmastointiputket, seinät, joista poistettiin kammottava rappaus ja jotka maalattiin ja tapetoitiin, sekä lattia, jonka kivilaatat hiottiin ja puhdistettiin perusteellisesti. Kaikki pinnat ovia, ikkunankarmeja ja lattialistoja myöten on käsitelty ja tämän myötä koko kotimme on vihdoin viimein kokonaan käyty läpi. Eihän me olla tämä asunto ehditty omistaa kuin vasta seitsemän vuotta… Samassa rytäkässä luovuimme joistakin huonekaluista ja kirjoista ja myös vaatekaappien sisältöä käytiin läpi isolla kädellä. Aiemmin olemme jo vaihtaneet ikkunat ja ovet, uusineet sähköviritykset ja remontoineet kylpyhuoneet ja keittiön (kuka muistaa meidän keittiöräjähdyksen muutama vuosi sitten?) eli nyt on kaikki käyty läpi ja asuntomme on pieni suomalaiseen makuun viimeistelty kupla Barcelonan keskustassa. Vielä puuttuu sisustaminen ja pitkästä aikaa tunnen kiinnostusta tätä ennen niin rakasta harrastusta kohtaan!

Remontti on sujunut yllättävän kivuttomasti ja aikataulussa on pysytty melko hyvin. Halusin skandinaavista tyyliä, valoisaa ja selkeää, ja sain sitä jossain määrin, espanjalaisilla reunaehdoilla. Täällä ei harrasteta tapetteja, mutta minä halusin sellaisen olohuoneen seinälle. Aikataulu ei joustanut tapettien tilaamiseen netistä, vaan ne piti hankkia yhdestä tietystä remonttitarvikeliikkeestä, jossa oli kyllä valtava määrä tapettivaihtoehtoja, mutta ei yhtään juuri sen tyylistä, johon olin Pinterestissä ja muualla silmäni iskenyt. Oli pakko tehdä kompromissi ja nyt meidän olohuoneen seinällä on kyllä haluamani metsätapetti, mutta ei ihan just sellainen kuin toivoin. Saa kelvata. Muuten meillä on nyt puhtaan valkoista ja selkeitä pintoja, ja se ilahduttaa minua niin paljon, että itsekin ihmettelen.

Meillä kävi todella hyvä tuuri väliaikaisen asunnon kanssa. Sampan työkaveri asuu väliaikaisesti Ranskassa ja hänen Barcelonan asuntonsa sattui vapautumaan edellisiltä vuokralaisilta juuri sopivaan aikaan meidän remonttimme kannalta. Asunto on täysin kalustettu, eikä meidän tarvinnut alkaa säätämään välittäjien kanssa, vaan olemme tähän tuttuun heppuun suoraan yhteydessä. Helppoa, kätevää ja edullista. Asunnon omistaja palaa Barcelonaan jouluksi ja silloin meidän pitäisi olla jo takaisin omassa kodissa.

Torre Glories

 

Väliaikainen asunto on ihan lähellä omaa kotiamme eli arjen pyöritys on onnistunut vaivatta. Olemme päässeet joka päivä katsomaan rempan edistymistä, eikä koulu- ja työmatkat ole tuottaneet mitään erikoisjärjestelyjä. On ollut oikeastaan aika hauskaa asua pikkuisen eri kohdassa kaupunkia, käydä eri ruokakaupassa ja tutustua uusiin korttelikuppiloihin. Ihan kuin olisi jossain kummassa rinnakkaistodellisuudessa tai lomalla omassa kotikaupungissaan. Tätä voisi harrastaa useamminkin: tehdä vaikka asunnonvaihtoa eri puolella kaupunkia asuvien ystävien kanssa. Hmm, olisikohan tästä ideaksi…

No mutta nyt on kuitenkin remonttievakko ihan loppusuoralla ja viikon päästä olemme jo varmaankin takaisin kotona, todennäköisesti edelleen remonttipölyn keskellä, mutta muuten valmiissa kodissa. Ehkä vihdoinkin oman näköinen asunto saa aikaan jonkinlaista mielenrauhaa ja kaipuu jonnekin muualle häviää hetkeksi. Osaan taas nauttia arjesta täällä ja ehkä innostun kotoisista hommista, enkä aina hingu reissunpäälle. Kutsumme ehkä joskus kavereita istumaan iltaa. Ehkä alamme viihtyä kotona – remonttiin käytetty summa olisi pieni hinta siitä. Ja ainakin pääsen laittamaan joulua, pyöräyttämään pullataikinan ja lapset saavat koristella joulukuusen tunnelmaa tuomaan!

Remonttievakko

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

4 thoughts on “Ajatuksia remonttievakosta

  1. Hei, kuulostaa hienolta, että ootte pystyneet remppaamaan kodista mieleistänne 🙂 Olisi mielenkiintoista kuulla miten Espanjassa rempan tilaaminen ja seuranta sujuu, onko ollut mitään ongelmia, haasteita & yllätyksiä? Osaatko verrata rempan teettämiseen Suomessa? Tästä olisi hieno lukea lisää ja tosiaan kuvien kanssa 🙂

    1. Kiitos postausideasta, voisin ehkä ainakin rempan lopputuloksesta laittaa kuvia ja muuta sitten, kun olemme asettuneet kodiksi :). Suomeen en osaa verrata tämän remontin etenemistä ja kuluja, kun en siellä koskaan ehtinyt remonttihommiin, mutta kyllähän se rempan teko täällä on kompromissien tekoa, kun aina ei minun ja remontintekijäiden maku mene yksiin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.