Andorra, Outdoors, Retkeily

Retkeilyä Andorrassa osa 1. Andorran maisemia

Huhhei, kylläpä on iso urakka käydä läpi kaikki viime viikonlopun kuvat! Kaihoten käyn läpi kuvia, joissa on upeita Andorran maisemia: mikä onni, että pääsen tällaisiin paikkoihin lähes koska vaan haluan!

Eilen sunnuntaina vaeltelimme Andorrassa, Grau Roig:ssa, joka on osa Grandvaliran hiihtokeskusta. Alueella on paljon pieniä järviä ja suunnittelimme reittimme niiden mukaan. Onnistuimme välttämään aika hyvin laskettelurinteet, ainoastaan alas, takaisin parkkipaikalle, tulimme rinnettä pitkin. Vaikka vuorilla paljon ihmisiä liikkuikin, saimme kulkea omassa rauhassa, vain luonnon ääniä ja lasten pulinaa kuunnellen.

Andorran maisemia

 

Reittimme seurasi löyhästi Circ de Pessonsia. Valitsimme reitin yhdestä ”patikkaraamatuistamme”, johon on listattu helppoja reittejä lasten kanssa kuljettavaksi (”Rutas fáciles por los Pirineos – Propuestas para niños y niñas de todas las edades”). Kirjasessa on erinomaisia reittejä ja hyvillä ja selkeillä ohjeilla. Tämä kyseinen reitti esimerkiksi on kirjan mukaan sopiva 9-14 -vuotiaille, aikaa siihen menee noin kolme tuntia ja korkeuseroa tulee 310 metriä. Murmeleita emme nähneet, vaikka niitä kirjan mukaan reitillä pitäisi ollakin, mutta näimme silti lehmiä, hevosia, sammakoita ja sisiliskoja, ja citytenavat olivat ihmeissään niistäkin.

Andorran maisemia

 

Koska kuvia tuli otettu paljon, jaan ne nyt kahteen osaan. Tässäpä siis hieman yleismaisemia Andorrasta retkemme varrelta. Minun sieluni lepää vuorimaisemissa!

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

Andorran maisemia

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

9 thoughts on “Retkeilyä Andorrassa osa 1. Andorran maisemia

  1. Onpas kaunis vaeltelumaisema:)Tykkään tuollaisista retkistä,mutta helteellä en voi ajatellakaan tuollaista.Täällä on pohjoisessa tosi hyvät vaeltelumaisemat,joten ehkä sitten talvella….

    1. Täälläkin on vielä aika kuuma, mutta mukavasti se tuolla ylhäällä onneksi viilenee. Piti välillä ihan vetää fleeceä päälle tuulen vuoksi. Jos käyt siellä teillä päin retkeilemässä niin ota ihmeessä kuvia, olisi tosi mielenkiintoista nähdä niitä maisemia! Itse asiassa tutustuimme tänä kesänä yhdellä vaellusreissulla israelilaiseen vanhempaan pariskuntaan, jotka kovasti kehuivat sikäläisiä maisemia ja reittejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.