Katalonia, Outdoors, Retkeily

Me metsään haluttiin mennä nyt (Retki Montsenyyn)

Ulkoilemaan teki jälleen kerran mieli, mutta tällä kertaa ei lähdetty vuorille, vaan reilun tunnin ajomatkan Montsenyn luonnonpuistoon. Tarkoitus oli etsiä suppilovahveroita, otettiin ihan kassit ja veitsetkin mukaan, mutta yhtään suppista ei löydetty. Kastanjoita ja pähkinöitä kuitenkin senkin edestä, ne odottavat nyt keittiössä paahtamista. Ja kaikenlaisia muita sieniä, jotka jätimme metsän eläimille evääksi, kun emme tienneet, että mitä ne on.

Montseny

Montseny

 

Vieläkään ei ruska ollut vallannut metsiä. Lehtiä oli pudonnut, siellä täällä näkyi värin pilkahduksia, mutta en puhuisi kyllä syksyisistä maisemista. Nättiä kyllä oli, mutta ruskaista ei. Maa oli kosteaa ja pisarat kimmelsivät puiden ja pensaiden lehdillä.

Montseny

Montseny

 

Kuljimme märästä maasta johtuen lähinnä polkuja pitkin, tosin aina kun maasto alkoi näyttää siltä, että sieltä voisi löytyä sieniä, lähdimme rämpimään. Lapset tietenkin kulkivat enemmän mättäältä mättäälle kuin tietä pitkin. Kumisaappaat olisivat olleet aika jees.

Montseny

Montseny

 

Eläimiä ei nähty, mutta muutamia villisian jälkiä kuitenkin. Kyltti kehottaa huomioimaan eläimet, kyllä täällä niitä siis on. Hämähäkkejä oli paljon, samoin muita pikkuötököitä.

Montseny

Montseny

 

Tämmöinen hieno, puolitoista metrinen keppi löytyi jostain pusikosta, ja nyt sille pitäisi keksiä jokin käyttötarkoitus täällä kotona. Joku jouluinen koriste voisi olla hauska tehdä, jos vain iskisi idealla…

Montseny

 

Sellainen pieni retki Montsenyyn oli tämä. Sitä ei saatu, mitä lähdettiin hakemaan, mutta raitis, puhdas ilma ja kevyt liikunta olivat aivan tarpeeksi!

Montseny

Montseny

Montseny

Montseny

Montseny

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Me metsään haluttiin mennä nyt (Retki Montsenyyn)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.