Islanti

Reykjavik – Ilmainen kävelykierros ja omia tutkimuksia (matkapäiväkirja, Islanti 2017)

Voi miten soma pääkaupunki onkaan Reykjavik! Värikkäitä aaltopellillä kuorrutettuja omakotitaloja, houkuttelevan näköisiä myymälöitä ja kahviloita, ilmassa leijuva hodarin ja meren tuoksu… Pikkukaupungin meininkiä!

Kerkesimme käydä Reykjavikissa pariin otteeseen. Ensin kävimme ihan pienellä tutustumisretkellä heti ensimmäisenä päivänämme, mutta tutustuminen jäi moikkaamisen asteelle, sillä lumi oli tukkinut edellisyönä kaupungin ja liikkuminen kapeilla, liukkailla ja märillä poluilla, jotka kulkivat jalkakäytävien kohdilla, oli hankalaa. Tulimme sitten muutaman päivän päästä, sitten kun tiet oli saatu suurimmaksi osaksi aurattua, uudestaan ja tällä kertaa koko päiväksi. Alla oleva kuva on lumimyrskyn jälkeiseltä päivältä, muut kuvat sitten varsinaiselta Reykjavik-päivältä.

Reykjavik

 

Reykjavik-päivämme sattui olemaan tuhkakeskiviikko. Paikalliset lapset olivat pukeutuneet naamiaisasuihin ja he kiersivät kauppoja ja kahviloita laulaen ja palkkioksi karkkia ja herkkuja saaden. Olipa vaan reippaita laulajia, eivät yhtään ujostelleet, vaikka kaupassa sattui olemaan turisteja ja muuta porukkaa! Meidänkin muksut pääsivät juhlapäivästä osallisiksi ja saivat karkkeja, ihan ilman laulamista (ja saivat samalla ideoita tuleviin halloweeneihin ja karnevaaleihin!).

Reykjavik

 

Aloitimme Reykjavik-päivän menemällä Hallgrímskirkjaan, Hallgrímurin kirkkoon, Islannin korkeimpaan rakennukseen. Yritimme olla ovelia ja mennä tänne ennen turistilaumoja, mutta niin vaan jouduimme jonottamaan aika pitkän ajan, ennen kuin pääsimme torniin vievään hissiin. Onneksi sai jonottaa sisällä, yksinkertaista ja valoisaa kirkkoa ihaillen. Hinta ylösnousemukseen eli torniin pääsyyn oli aikuiselta 900 ISK, ja kannatti käydä: kaupungin, meren ja vuoret näkee tornin pikkuruisista ikkunoista hienosti!

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

 

Kaupunkia pystyy ihailemaan hienosti myös Perlanilta, kiiltävältä puolipallolta hiukan kaupungin ulkopuolella. Menimme tänne päivän päätteeksi katsomaan auringonlaskua ja voi juku, kuinka oli kaunista. Perlanille ei ole pääsymaksua, ja siellä oli iso työmaa kesken, sinne nimittäin on tulossa ilmeisesti jonkin sortin museo tai näyttely? Mitään muuta toimintaa siellä ei ollut näin alkuillasta keskellä viikkoa, kahvila/ravintolakin näytti hylätyltä. En tiedä, mihin tarkoitukseen tämä rakennus on tehty, kai vesivarastoksi, mutta hienot maistemat täältä on ihan joka suuntaan!

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

 

Mutta ennen auringonlaskua ehdimme toki näkemään muutakin. Osallistuimme jälleen opastetulle ilmaiselle kävelykierrokselle, se kun on osoittautunut hyväksi tavaksi tutustua nopeasti uuteen kaupunkiin lasten kanssa. Loppuvuodesta teimme kierroksen Cambridgessa, kesällä osallistuin sellaiselle San Sebastianissa, hmm, onkohan vielä muita lähikuukausilta… Tällä kertaa varasimme kierroksen CityWalk.is -sivuston kautta ja olipa vain taas kiva ja antoisa kierros! Tapasimme oppaamme Jóhanneksen ja muun (aika ison) ryhmän parlamenttitalolla, Alþingilla, ja siitä sitten lähdimme kiertämään Reykjavikin keskustaa.

Reykjavik

Reykjavik

 

Näimme Reykjavikin tärkeimmät maamerkit, esimerkiksi hodarikiskan, jolla Kardashianit kävivät viime vuonna, ja Harpan, modernin konserttisalin. Kävimme Reykjavikin vanhimmassa tai ainakin söpöimmässä asuinkorttelissa ja lapset saivat kuulla tarinoita menninkäisistä ja viikingeistä. Kahden tunnin kävely päättyi kaupungintalolle, jossa on iso Islannin kohokartta ja jossa maisteltiin lakritsia. Ja tietysti maksettiin oppaalle, mikäänhän ei ole maailmassa oikeasti ilmaista! Maksu hoidetaan tälläkin kierroksella omantunnon mukaan, ja opas taisi kertoa että tonnilla saa Reykjavikissa oluen, kolmella hän voi jo ostaa äidille tai tyttöystävälle kukkakimpun.

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

 

Pakkohan meidän oli kierroksen jälkeen vielä käydä matkamuistomyymälöissä. Bestiksille piti saada ostaa tuliaiset, itsellekin jotain pientä muistoa. Islanti on sen verran tyyris maa, että ei voinut ajatellakaan ostavansa isompia tuliaisia kotiin (vaikka kovasti teki villapaitaa mieli), mutta onneksi lapset olivat tyytyväisiä pikkujuttuihin. Itse ostin kotiintuomisiksi vain suolaa, senkin supermarketista ja siksi, kun pakkaus oli hieno. Kävimme kahvilassa letuilla ja jossain kuppilassa hampurilaisilla ja ranskiksilla. Ihastelimme nättejä taloja ja kävimme vielä lopuksi liukastelemassa Tjörnin-järven liukkailla jäillä. Reykjavik oli päivässä aika hyvin nähty, mutta kyllä se on sen verran kiva kaupunki, että viihtyisihän täällä pidempäänkin!

Ja hei, jos jollain on vinkkejä, mitä ehdottomasti pitää nähdä/tehdä Reykjavikissa seuraavalla kerralla (se nimittäin tulee ihan varmasti), niin hep, saa kertoa!

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

9 thoughts on “Reykjavik – Ilmainen kävelykierros ja omia tutkimuksia (matkapäiväkirja, Islanti 2017)

 1. Reykjavik on aivan ihana! Karski merituulikin vaan kuuluu asiaan. Jotenkin haluaisin vielä asua tuolla, ja ehkä se onnistuukin. Harpassa kannattaa muuten käydä myös sisällä, valo on aivan upea, ja seinillä on islantilaista taidetta.

  1. Todellakin voisin kuvitella asuvani täällä, ja meidän 12-v jo ilmoitti, että hän tulee Reykjavikiin isona vaihto-oppilaaksi tai hevostenhoitajaksi :D. Meillä oli alun perin ajatuksena viettää enemmän aikaa Reykjavikissa ja olisin halunnut käydä ainakin kansallismuseossa ja Harpassa, mutta kun meidän reissulle sattui niin järjettömän hyvä sää, niin eihän me maltettu mitään sisäharrastuksia edes ajattelemaan. Ensi kerralla sitten (ei nämä sääjumalat voi aina meidän puolellamme olla! :))

 2. Reykjavik on aivan ihana! Karski merituulikin vaan kuuluu asiaan. Jotenkin haluaisin vielä asua tuolla, ja ehkä se onnistuukin. Harpassa kannattaa muuten käydä myös sisällä, valo on aivan upea, ja seinillä on islantilaista taidetta.

  1. Todellakin voisin kuvitella asuvani täällä, ja meidän 12-v jo ilmoitti, että hän tulee Reykjavikiin isona vaihto-oppilaaksi tai hevostenhoitajaksi :D. Meillä oli alun perin ajatuksena viettää enemmän aikaa Reykjavikissa ja olisin halunnut käydä ainakin kansallismuseossa ja Harpassa, mutta kun meidän reissulle sattui niin järjettömän hyvä sää, niin eihän me maltettu mitään sisäharrastuksia edes ajattelemaan. Ensi kerralla sitten (ei nämä sääjumalat voi aina meidän puolellamme olla! :))

 3. Reykjavik on aivan ihana! Karski merituulikin vaan kuuluu asiaan. Jotenkin haluaisin vielä asua tuolla, ja ehkä se onnistuukin. Harpassa kannattaa muuten käydä myös sisällä, valo on aivan upea, ja seinillä on islantilaista taidetta.

  1. Todennäköisesti blogipostauksestasi bongasin ensimmäisen kerran tuona Perlanin :D. Se oli jotenkin hassu paikka, kun se oli sellaista työmaata, jossa ihan selvästi jotain rakennetaan, mutta googlettelemallakaan ei löytynyt tietoa, että mikä siitä oikein on tulossa. Joku geologiaan/vulkaaniseen toimintaan liittyvä juttu, ehkä? Museo kenties?

 4. Hyvin olitte kerinneet kiertelemään. Itse olen tällä hetkellä reykjavíkissa vaihdossa ja paikkoja on tullut kierreltyä kävellen, bussilla ja autolla. Kannattaa vierailla Viðeyn saarella, Laugarnesin kauniilla rantapoluilla, Esjanilla, Perlania ympäröivässä metsikössä voi vierailla brittien sotaraunioissa ja Seltjarnarnesin majakalla. Myöhemmin keväälle suosittelisin kasvitieteellistä puutarhaa. Mikäli auto löytyy, niin läheinen Snæfellsnesin alue on vierailemisen arvoinen.

  1. Niin paljon nähtävää, ja ihanalta näyttää, nyt kun googlettelen! Todellakin täytyy alkaa suunnitella lähivuosille joku kesäinen ajankohta uudelle reissulle Islantiin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.