Eurooppa, Italia, Itävalta, Liechtenstein, Ranska, Ranskan Alpit

Roadtrip Alpeilla – Nähty ja tehty!

Nyt se on jo takana, se koko kevään ajan hartaasti odotettu ja huolella suunniteltu roadtrip Alpeilla! Ja kannatti käyttää iltoja suunnitteluun, matka meni nimittäin täysin ilman kommelluksia, epäonnea ja huonoja valintoja. Hyvä me! Koska kesää on vielä jäljellä, enkä ehdi tulevinakaan viikkoina juuri tietokoneella istumaan, teen nyt tällaisen pienen koosteen reissusta. Kunhan arkirytmi taas alkaa, kirjoittelen sitten muutamasta kohteesta ja päivästä ihan omat postauksensa. Olkoon tämä itsellekin eräänlaisena muistilistana!

 

Imperia, Italia

Reissun ensimmäisen yön vietimme Välimeren rannalla Italian Imperiassa, lähellä Ranskan rajaa Liguriassa. Seudulta kotoisin oleva ystävämme suositteli meitä etsimään majapaikan melkeinpä mistä tahansa muualta, mutta hotellit olivat seudulla aika varattuja ja koska Imperia sattui olemaan sopivan ajomatkan päässä, päädyimme tänne.

Ja oli ihan hyvä stoppi, vaikka kaupunki ei kauhean soma ollutkaan. Kävimme pyöräilemässä (meillä oli omat Brompton-taittopyörät mukana) ja näimme majakoita, hotelli oli ihan hyvä ja sen gluteeniton aamupala oli yksi reissun parhaista. Koska hotelli oli ihan rannassa, pääsimme rauhalliselle aamu-uinnille Välimereen. Illalla näimme hotellin ikkunasta mielettömän valoshown ukkosen muodossa, ja se sama ukkospilvi seurasi meitä monen illan ajan. Päivisin oli todella kaunis sää ja illalla taivaanrannassa välkkyivät salamat. Aika siistiä!

Hotelli: Croce di Malta (www.hotelcrocedimalta.com)

Ravintola: Hobo’s, josta saa mm. gluteenitonta pitsaa.

Parasta: Aamu-uinti Välimeressä ja alkumatkan innostus.

Roadtrip Alpeilla 2018

 

Comojärvi, Italia

Seuraava stoppi oli ihanalla Comojärvellä, koska se oli Italian suurista järvistä käymättä. Upea paikka, ehkä tulemme tänne ensi kesänä pidemmäksi aikaa, ainakin mieli tekisi! Comon kaupunki vaikutti kivalta ja iltasella tutustuimme myös Cernobbion pikkukaupunkiin, jossa sattui olemaan joku juhla ja aukiolla soitti bändi, ja illallistimme mukavassa ravintolassa. Ajelimme ja kävelimme pitkin järven lännenpuoleista rantaa, ja paljon jäi tästä kauniista seudusta vielä näkemättä.

Hotelli: B&B Villa Adelaide (www.bandblakecomo.com)

Ravintola: Osteria del Beuc, Cernobbio

Parasta: Mielettömän kauniit maisemat! Kaikkialta huokuva varakkuus ja upeat talot.

Roadtrip Alpeilla 2018

 

Teglio, Italia

Myös Teglio Lombardiassa valikoitui yöpaikaksi sopivan sijaintinsa perusteella, sillä se on sopivasti Como-järven ja Etelä-Tirolin puolivälissä. Saavuimme vihdoinkin varsinaisille Alpeille! Matkan varrella Comolta Teglioon nousimme Valmalenco-laskettelukeskuksessa hiihtohissillä yli kahteen tonniin katselemaan maisemia. Teglio oli pieni, nätti kylä, ja aikoinaan se oli Valtellina-laakson merkittävin kylä. Laaksossa oli paljon viinipeltoja ja ihan harmittaa, kun jäi viinipullo ostamatta muistoksi, koska hoksattiin liian myöhään.

Hotelli: B&B Casa Taralin (www.bnbcasataralin.com)

Ravintola: Ristorante Al Tigli

Parasta: Reissun erikoisin ruoka! Kokeilin majatalon emännän suosituksesta kylän spesialiteettia, erittäin tuhtia Pizzoccheri dell’Accademia -annosta.

Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018

 

Glurns, Italia

Meillä oli matkalla muutama kohde, jotka ovat olleet haaveena jo vuosia, ja yksi niistä oli Etelä-Tiroli. Ajoimme Etelä-Tiroliin Euroopan toiseksi korkeimman päällystetyn tien, Stelvion solan, Passo dello Stelvion kautta, ja maisemat olivat tietysti ihan mahtavat. Jaloittelimme ylhäällä, jossa oli aikamoinen karnevaalimeininki ja näimme tien varressa kaksi murmelia. Melkoista serpentiiniä oli tie, mutta hyvin jaksoi Land Rover vetää!

Yöpaikkamme sijaitsi Etelä-Tirolin pienimmässä kaupungissa Glurnsissa. Glurns (italiaksi Glorenza) oli kerrassaan suloinen, kuin satukirjasta, ja täälläkin olisi viihtynyt muutaman päivän pidempään. Illalla kävimme kävelyllä ja katselimme auringonlaskua ja sitä, kun kymmenet ellei sadat sadettajat kastelivat laakson hedelmäpuita (joita oli paljon!). Aamulla kävimme pyöräilemässä, ja täällä oli hyvät pyörätiet. Glurnsissa sijaitsee myös Italian ensimmäinen (ja ainoa?) viskitislaamo Puni Distillery ja pitihän sielläkin käydä.

Hotelli: Gasthof Zur Post (www.hotelpostglorenza.com), illallinen hotellin ravintolassa.

Parasta: Murmelit ja maisemat Stelvion solassa ja todella kaunis Etelä-Tiroli!

Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018

 

St. Anton am Arlberg, Itävalta

Myös Itävallan St. Anton, maineikas hiihtokeskus oli suunnitelmia tehdessä jo alusta asti kohteena. St. Anton panostaa kesämatkailuun ja saimme hotellilta kortin, jolla pääsi ilmaiseksi esimerkiksi kaikkiin pyöriviin hiihtohisseihin. Nousimme kolmella eri hissillä ylös, korkeimmillaan melkein kolmeen tonniin (Valluga 2811m). St. Anton oli monella tavalla reissumme huippukohta: nousimme korkeimmalle, olimme kauimpana kotoa ja taisipa tämä olla reissun puolivälikin.

Hotelli: Haus Sattelkopf (www.haussattelkopf.at)

Ravintola: Kesäterassi pääkadulla, mutta en millään muista sen nimeä… Ehkä se tulee mieleen ennen kuin  kirjoitan postauksen tästä ihanasta paikasta!

Parasta: Maisemat ylhäällä vuorilla!

Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018

 

Malbun, Liechtenstein

Liechtenstein oli meille kummallekin uusi tuttavuus ja sinne menimme ihan vaan saadaksemme uuden maan plakkariin. Tarkoitus oli tutustua Vaduziin ja pintapuolisesti katsella tätä lilliputtivaltiota, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun muistin, että Liechtensteinissa asuu vanhempieni ystävä kaukaiselta 1980-luvulta. Muutaman puhelun jälkeen löysimme itsemme kiinnostavalta kierrokselta Schaedler-keramiikkatehtaalta! Ehdimme myös kiertää hyvin maan pikkuruisen pääkaupungin Vaduzin.

Yöpaikan olimme varanneet maan ainoasta hiihtokeskuksesta Malbunista. Hotellilla järjestetään haukkanäytöksiä ja pihalla, ihan meidän ikkunamme alla oli useita isoja häkkejä, joissa oli isoja lintuja. Samppa kävi illalla juoksulenkillä ja näki monta murmelia ihan lähellä kylää.

Hotelli: Hotel Falknerei Galina (www.galina.li)

Ravintola: Restaurant Fago, Eschen. Illalla Samppa testasi vielä Malbunin pitserian nimeltä Gitzihöll.

Parasta: Vanhojen aikojen muistelu ja uuden maan bongaaminen!

Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018

 

Lago di Orta, Italia

Lago d’Ortaan menimme kavereiden suosituksesta, ja kannatti. Italian järvialueen pienin järvi oli tosi kaunis ja paljon rauhallisempi kuin muut. Tutkimme Orta San Giulion kylää ja menimme pienellä taksiveneellä luostarisaari Isola San Giuliolle.

Hotelli: Hotel Fontaine Bleue. Illallinen hotellin ravintolassa.

Parasta: Ihana iltauinti Orta-järvessä!

Roadtrip Alpeilla 2018Roadtrip Alpeilla 2018

 

Embrun, Ranska

Lago d’Ortalta alkoi käytännössä jo kotimatka. Vielä oli yksi yö jäljellä ja sen vietimme kylpylä-hotellissa, vanhassa linnassa Ranskan Embrunissa. Reissuväsymys painoi jo päälle, emmekä jaksaneet edes ravintolaan mennä, vaan söimme piknik-eväitä puistossa. Embrun oli oikein nätti kaupunki, ei siinä mitään!

Matkalla Embruniin pysähdyimme Ranskan Briançoniin, joka oli aikoinaan meidän ensimmäisen yhteisen reissumme kohde. Sama hotelli, jossa silloin yövyimme, oli vielä olemassa, mutta jostain syystä en muistanut koko kaupungista yhtään mitään. Briançon oli muuttunut paljon vuodesta 2000, ehkä mekin vähän.

Hotelli: Hotel La Robéyère www.chateaularobeyere.com

Parasta: Nostalginen hetki Briançonissa ja saunominen hotellilla.

Roadtrip Alpeilla 2018

 

Viimeisenä päivänä ajoimme vauhdilla kotiin. Pysähdyimme Ranskassa pari kertaa jaloittelemaan ja kotona olimme jo hyvissä ajoin alkuillasta. Ihme kyllä kukat eivät olleet kuolleet kuumassa kodissa ja kaikki oli muutenkin kotona kunnossa. 2700 km, yhdeksän päivää – Hyvä reissu kaikin puolin, lähtisin uudestaan vaikka heti!

Alpit 2018

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Roadtrip Alpeilla – Nähty ja tehty!

  1. Ihanan reissun olette tehneet! Tosi upeita maisemia. Me olimme roatdipillä Saksassa ja mekin haaveilimme Alpeista, mutta ajomatka olisi ollut liian pitkä, sillä meillä oli lennot Berliiniin. Berliinin taas saneli entisen vaihto-oppilaamme luona vierailu Hannoverin lähellä. Tasan kymmenen vuotta sitten teimme kyllä roadtripin Milano-Chamonix-Lausanne-Lago Maggiore, mutta kummasti vähän häiritsi Alpeista nautiskelua 3kk vauvan hammasitku takapenkillä… Sen jälkeen emme hetkeen edes ajatelleet mitään roadtripejä. Kaipuu Alpeille kuitenkin jäi.

    1. Meillä olikin ihan A-luokan reissu, sillä lapset eivät ole mukana :D. Teinien takapenkkikitinä olisi kyllä hieman dropannut tunnelmaa… Käynpä kurkkaamassa blogistasi, oletko jo tehnyt postaukisa roadtripistänne, Saksa nimittäin kiinnostaisi kovasti, sillä se on vähän sellainen tuntematon pläntti meidän kartalla 🙂

  2. Ai jestas että näyttää ihanalta, kaipaisiin niin Alpeille, tai no oikeastaan ihan mihin vaan mahtaviin vuoristomaisemiin 😀
    Tuo kartta oli hyvä niin pääsi vähän paremmin kartalle missä olette menneet, lähes puolet noista paikoista oli itselle tuntemattomia.

    1. Kunpa pääsisikin pian taas vuoristomaisemiin… Toiveissa olisi syksyllä ennen lumen tuloa viettää edes yksi viikonloppu Pyreneillä patikoiden, mutta saa nähdä, että löytyykö sopivaa ajankohtaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.