Barcelona, Elämän pienet ilot, Katalonia

Shoppailupäivä (Roca Village Outlet Shopping)

Kun aikoinaan muutimme tänne Barcelonaan, minulta karkasi mopo kokonaan käsistä shoppailun kanssa. Oli niin ihmeellistä päästä sieltä Ranskan lehmälaitumien keskeltä tänne edullisten kauppojen ja suurten valikoimien keskelle.

Sittemmin huuma on laantunut ja ostoskäyttäytymiseni on nykyään jokseenkin järkevää. Tykkään kauniista vaatteista ja olen heikkona merkkituotteisiin, mutta järki pysyy yleensä hyvin mukana ostoksillakin. Niin nytkin, kun kävimme Roca Village outlet shopping -kylässä, josta löytyy yli 130 merkkiliikettä Armanista Burberryn kautta Gucciin ja Ralph Laureniin. Viimeksi olen tainnut täällä Roca Villagessa käydä isosti hulluttelemassa vuonna 2011 eli oli jo aikakin tulla uudestaan.

Roca Village

 

Shoppailuparatiisi (tai -helvetti, miten sen nyt ottaa) on auki joka päivä, sunnuntaisinkin, ja sinne pääsee Barcelonasta joko Roca Villagen omalla bussilla, junalla tai omalla autolla. Roca Villagen nettisivuilta löytyvät hinnat ja aikataulut sekä kaikki muukin hyödyllinen informaatio.

Hinnat ovat selkeästi halvemmat kuin normaalisti kaupoissa, mutta tokihan täällä on kaikki merkkitavaraa, joissa lähtöhinta on monesti hyvinkin korkea. Toisinaan putiikeissa on jo alennettujen hintojen lisäksi erikoisalennuksia, esimerkiksi kolme tuotetta saa kahden hinnalla.

Roca Village

 

Ja ihmisiähän täällä on aina, ja osa oli kassien määrästä päätellen todellakin innostunut ostelemaan. Ruuhkaa ei silti ollut ainakaan tänä sunnuntaina, ainoastaan Ralph Laurenin liikkeessä oli niin paljon sakkia, ettei huvittanut edes hypistellä vaatteita.

Roca Villagesta löytyy useita ruokapaikkoja ja kahviloita. Meillä teki tällä kertaa mieli sushia, ja se oli hyvää. Aurinkoiselta terassilta oli mukava katsella ohikulkijoita ja samalla herkutella. Alueelta löytyy myös siistejä vessoja ja muutama lasten leikkipaikka.

Roca Village

 

Kylän ulkonäköön on panostettu, eikä ainakaan minua sellainen lavasteissa kulkeminen haittaa. Paljon oikeita kukkia ja sieviä talojen julkisivuja, seassa myös veistoksia ja taideteoksia – oikein nättiä.

Roca Village

Roca Village

 

Ja mitä sieltä sitten lähti matkaan? No, minulle ei mitään. En vaan kertakaikkiaan päässyt fiilikseen enkä edes tarvinut mitään kaapintäytettä (tosin jälkikäteen tajusin, että olisinpas tarvinut, mutta no, käyn ostoksilla sitten kaupungilla). Samppa sitten saikin ostettua kaapin täyteen uusia kesäjuttuja. Visa vinkui ainakin Clark’silla, Dieselillä ja Hilfigerillä. Ei mennyt siis reissu ihan hukkaan!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Shoppailupäivä (Roca Village Outlet Shopping)

 1. Tykkaan sun blogista tosi paljon ja aion seurailla sua viela vaikka olet muuttanutkin Rantapallon puolelle! Hei ihan mielenkiinnosta ajattelin kysya etta puhutko sa todella hyvaa espanjan kielta? Parjaako esim Barcelonasssa pelkalle englannilla? En oo koskaak siella kaynyt mutta luulis siella olevan kanssa aika kansainvalinen meininki! Terkkuja taalta New Yorkista! http://laruras.blogspot.com/

  1. Kiitos kivasta kommentista :)! Juu, muutin tänne Rantiksen puolelle ja on ollut ihan kivaa, vaikka ulkoasu ei ihan just sellainen olekaan kuin haluaisin. Vanhatkin jutut ovat siirtyneet tänne ja samalla linjalla jatkuu höpinät :).

   Kun muutimme tänne Barcelonaan, en puhunut yhtään espanjaa enkä varsinkaan katalaania. Kielikursseja tahkoamalla ja etenkin ihan vaan puhumalla olen oppinut espanjan niin, että pärjään sillä tilanteessa kuin tilanteessa. Virheitä teen, mutta ongelmia ei ole enää viime vuosina tullut. Katalaania olen opiskellut yhden alkeiskurssin, mutta ymmärrän sitä hyvin ranskan pohjalta. Itse en katalaania puhu kuin muutamia fraaseja.

   Tunnen paljon ihmisiä, jotka asuvat täällä semipysyvästi, mutta jotka puhuvat vain englantia. Hyvin tuntuvat pärjäävän, täällä on kuitenkin melko kansainvälinen meininki. Itse kyllä väitän, että paikallisen kielen edes jonkintasoinen osaaminen auttaa tosi paljon pääsemään ”sisälle” kaupunkiin, mutta jokainen tavallaan :).

   Ja terkut New Yorkiin, ihan järisyttävä kaipuu sinne!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.