Suomi

Rovaniemi – Joulupukin Pajakylä ja Arktikum

Niin se loman loppu häämöttää ja hidas paluu kotiin alkaa huomenna. Loppuviikosta olen Barcelonassa ja ensi viikolla jo Italiassa. Melekonen muutos näihin Lapin oloihin!

Rovaniemi on tuttu, jokavuotinen Suomilomien kohde, jossa on mummoloiden lisäksi muutama paikka, jossa pitää aina käydä. Joulupukin Pajakylässä on mm. Iittalan outlet-myymälä, johon oli tällä kertaa ihan oikeasti asiaa, johtuen helmikuisesta keittiöräjähdyksestä (remontti ei ole vieläkään ohi, sain nimittäin juuri ikäviä uutisia kotoa ja savu nousee korvista. Ihan ei mene meillä remontti putkeen..). Joulupukkia emme käyneet tälläkään kertaa tervehtimässä, lapset kun ovat nähneet hänet jo monesti aiemmin. Yllättävän paljon oli turisteja liikkeellä, autojen rekisterikilpien perusteella heitä oli joka puolelta Eurooppaa!

RovaniemiRovaniemiRovaniemi

 

Toinen paikka, missä halusimme tällä reissulla käydä, oli Arktikum, museo ja tiedekeskus. Meitä kiinnosti erityisesti näyttely Wir Waren Freunde, joka kertoo suomalaisten ja saksalaisten rinnakkainelosta Lapissa toisen maailmansodan aikaan ja sen päättymisestä Lapin täydelliseen tuhoamiseen. Mielenkiintoinen ja koskettava näyttely! Näyttely jatkuu tammikuulle 2016 saakka.

RovaniemiRovaniemiRovaniemi

 

Arktikumin kupeessa ovat myös tiedekeskus Pilke ja taidemuseo Korundi, mutta niihin emme ehtineet. Ensi kerralla sitten. Edellisestä Arktikum-käynnistä on vuosia, ja varmasti monta kiinnostavaa näyttelyä on mennyt sivu suun vuosien mittaan. Mummoloissa on vaan niin mukavaa, ettei oikein saa aikaiseksi lähteä mihinkään. Simerockiinkaan emme ostaneet lippuja, olisi ehkä pitänyt.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.