Ruotsi

Ruotsin länsirannikko on uusi suosikkini Ruotsinmaalla!

Tämän reissukohteen ratkaisi pelkästään kätevä junayhteys. Kuten olen jo aiemmin kertonut, olimme kesällä ensin vajaan viikon Helsingissä ja sieltä jatkoimme laivalla Tukholmaan. Muutaman iloisen Tukholma-päivän jälkeen iso porukkamme hajosi, kun muut lähtivät takaisin Barcelonaan ja meidän perhe halusi jatkaa lomailua vielä jossakin ennen paluuta kotiin. Tutkin lentoyhteyksiä, laivojakin, ja onneksi lopulta myös junareittejä, sillä näppärä ja edullinen junayhteys Tukholmasta Göteborgiin kauniiden maisemien läpi ratkaisi meidän lomamme jatkon! Viikko Ruotsin länsirannikolla kuulosti mukavalta, ja sitä se olikin!

Ruotsin länsirannikko

 

Ruotsin länsirannikko oli meille täysin tuntematonta seutua. Itse asiassa taitaa olla niin, että se on melko tutkimatonta aluetta myös monelle muullekin suomalaiselle (matkabloggaajalle), sillä en löytänyt kovinkaan paljon kirjoituksia alueesta. Göteborgista toki löysin hyviä reissupostauksia ja vinkkilistoja, mutta viikon mittaan kävi ilmi, että seudulla on valtavasti tutkittavaa ja kiinnostavia paikkoja, jopa niin paljon, että lopulta emme malttaneet käydä Göteborgissa oikeastaan ollenkaan, vaikka se oli alussa vahvasti suunnitelmissa. Ja seutu on myös hurjan nättiä: aaltojen siloittamia graniittikallioita, isoja ja pieniä saaria, söpöjä punaisia venevajoja ja kauniita valkoisia taloja, yltäkylläistä vaurautta ja hulppeita veneitä. Aika täydellinen paikka leppoisan lomaviikon viettämiseen!

Ruotsin länsirannikkoRuotsin länsirannikko

 

Vaikka lomamme tarkoitus oli ottaa ihan rennosti, ehdimme saada aika hyvän ensipuraisun seudusta. Asuimme viikon Airbnb:ssä Hunnebostrandissa, pienessä rantakaupungissa, ja sieltä teimme päiväretkiä moneen paikkaa: murhadekkareista tuttuun Fjällbackaan, kesäkaupunki Smögeniin, menimme lautalla Bohus-Malmön -saarelle, ulkoilimme Nordens Ark – eläinpuistossa ja muistelimme historiantuntien opetuksia Tanumin kalliopiirrosalueella, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Teimme pitkiä kävelyjä rantakallioilla ja kiertelin pienten kalastajakylien luksusputiikkeja, joissa oli loppukesän alennusmyynnit. Ja söimme hyvin (onneksi meillä oli oma keittiö ja barbeque, ravintolat olivat nimittäin aika kalliita)!

Kirjoittelen tässä syyskuun mittaan pikkuhiljaa erillisiä postauksia löytämistämme helmistä ja lisään ne linkkeinä tähän postaukseen! Minullahan on vielä kesän roadtripinkin postaukset kirjoittamatta eli saa nähdä milloin ja missä järjestyksessä inspiraatio iskee… En siis lupaa mitään!

Ruotsin länsirannikko

 

Reissun jälkeen tuntui vahvasti siltä, että tänne tullaan pian uudestaan. Tuskin kuitenkaan ihan lähiaikoina ehdimme, pohjoisessa kun on vielä niin paljon muutakin nähtävää. Mutta joskus kyllä haluan tänne takaisin, hienoon villaan asumaan, merelle purjehtimaan, mätsäävissä Helly Hanseneissa kallioille kiipeilemään, skumppaa terassille lipittelemään! Skål!

Ruotsin länsirannikko

 

Edit. Ja niitä postauksia…

Murhapaikoilla – Fjällbacka Ruotsin länsirannikolla

Erilainen eläinpuisto – Ruotsin Nordens Ark

Historianörtin toivekohde – Tanumin kalliopiirrokset Ruotsin länsirannikolla

Sokerina pohjalla: Ruotsin Smögen, Hunnebostrand ja Bohus-Malmön

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

14 thoughts on “Ruotsin länsirannikko on uusi suosikkini Ruotsinmaalla!

    1. Göteborg kaupunkina jäi nyt melkeinpä kokonaan näkemättä, autonvuokraustoimistoa, ostoskeskusta ja pientä ajelua lukuunottamatta eli siitä en osaa sanoa, mutta Göteborgin puoleinen rannikko oli minusta todella paljon kivempi kuin Tukholman, mikä sekään ei ole huono. Kesällä 2017 ajelimme mm. Tukholman rannikolla :https://www.anskubcn.com/paivaretkia-tukholmasta/

  1. Onpas viehättävän näköistä, en yhtään ihmettele että ihastuit. Tajusin tätä lukiessani että oikeastaan koko Ruotsi Tukholmaa lukuunottamatta on minulle aika tuntematonta. Nyt olen siis ainakin vähän sivistyneempi! 😉

  2. Helposti tulee ajatelleeksi, että Ruotsin länsipuolella on Norja mutta Ruotsilla on todellakin tämän lisäksi myös aika pitkä länsirannikko. Ruotsissa on tullut ristiin rastiin ajeltua mutta tämä rannikko on jäänyt vielä käymättä. Ihania ja idyllisen näköistä. Jään odottamaan lisäpostauksia; tänne täytyy itsekin joskus vielä päästä.

    1. Minä yllätyin ihan tosissaan siitä, kuinka hienoa täällä oli! Odotin, että rannikko on samankaltaista kuin vaikka Tukholmassa tai Suomen itärannikolla, mutta ehei, muistutti enemmän Norjaa 🙂

  3. Apua, kuinka ihanan näköisiä paikkoja! nämä pienet kohteet lähellä ovat parhaita! Itse yllätyimme Viron Saarenmaasta viiem kesänä, ehkä ensi kesänä tuonne Ruotsin länsirannikolle!

    1. Ihanaa seutua, suosittelen! Me olimme hieman turistisesongin jälkeen täällä ja oli mukavan rauhallista, mutta toisaalta moni paikka oli jo menossa kiinni ja sääkin alkoi olla jo viileä. Mutta idyllistä oli silti <3

  4. Ruotsissa on niin ihania paikkoja, ja toivottavasti pääsisin tutkimaan maata paremmin. Onneksi ensi kuussa taas sinne, ei kylläkään länsirannikolle, mutta kuitenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.