Barcelona, Nähtävyydet

Sagrada Família – jälleen kerran

Mukavaa sunnuntaita! Vieraamme lähtivät takaisin kohti Suomea, jättäen taakseen tuulisen, mutta aurinkoisen Barcelonan. Viikon aikana ehti olla sadetta ja aurinkoa, lämpöä ja kylmyyttä. Tyypillistä marraskuista säätä siis. Viemisiksi vieraat taisivat saada kävelystä kipeät jalat sekä laukullisen paketteja pukinkonttiin.

Vieraiden kanssa tuli käytyä paikoissa, joissa ei näin omalla porukalla tule koskaan käytyä, kuten Antoni Gaudìn kuuluisimmassa luomuksessa Sagrada Famíliassa. Tämä taisi olla kolmas kerta, kun siellä käyn. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2003 siellä oli paljon rakennuspölyä ja hikisiä miehiä töissä, ja vuonna 2011 sisätilat oli juuri saatu jotakuinkin siistiksi paavin vierailua varten. Nyt sisätiloissa näytti jo melko valmiilta. Valo siivilöityi ihanasti lasimaalausten läpi kaikissa mahdollisissa väreissä, ja korkeus, se taitaa olla se kirkon silmiinpistävin piirre.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

 

Tällä kertaa kävin ensimmäistä kertaa kirkon torneissa. Menimme hissillä ylös ja tulimme jalat tutisten näitä kierreportaita alas. Taisi käsi vähän täristä, kun en saanut tarkempaa kuvaa napattua… Korkeanpaikankammoisten ei ehkä kannata torneihin nousta, mutta muiden kyllä. Näkymät yli Barcelonan ovat ylhäältä huimat!

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

 

Yksityiskohtia on valtavasti, niin sisällä kuin ulkona. Katsokaa nyt vaikka tuota yhtä veistosta, jossa sotilas on tappamassa pientä vauvaa, pienten ruumiiden lojuessa jaloissa. Hui. Kirkko on täynnä muotoja, värejä, symboliikkaa… Vierailuun kannattaakin varata reilusti aikaa, jos haluaa nähdä kaikki yksityiskohdat.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

 

Suosittelen lämpimästi ostamaan sisäänpääsyliput Sagrada Famíliaan jo etukäteen, jonot voivat olla hurjat. Samoin torneihin nouseminen kannattaa ehdottomasti, sieltä näkee hienosti sekä maisemia että lisää rakennuksen yksityiskohtia. Aukioloajat ja lisätieto löytyvät Sagrada Famílian omilta nettisivuilta ja samoilta sivuilta voi ostaa myös liput etukäteen.

Vaikka Sagrada Famíliaa pidetäänkin turistirysänä, niin on se ehdottomasti käynnin arvoinen, etenkin jos tutustumisen ajoittaa pahimman ruuhkan ulkopuolelle. Ainutlaatuinen, mielikuvituksellinen, satumainen paikka!

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Sagrada Família – jälleen kerran

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.