Barcelona

Salainen puutarha Barcelonassa – Jardins del Baluard

Tässä taas yksi vinkki Barcelonaan, pikkuiseen puutarhaan, jonne harva sattumalta eksyy. Ravalin kaupunginosasta, merimuseon eli Museu Marítimin takaa löytyvä Jardins del Baluard on keskiaikaisen muurin päällä sijaitseva puisto, joka on auki vain kolmena sunnuntaina kuukaudessa (kuukauden ensimmäinen, kolmas ja neljäs sunnuntai), kolmen tunnin ajan kerrallaan (klo 11-14). Tämä on oikea salainen puutarha!

Tämä muurinpätkä portteineen on ainoa jäljellä oleva osa keskiaikaisesta muurista, joka kiersi aikoinaan Barcelonaa (ne muurit, jotka kulkevat vanhassakaupungissa ovat vanhempia, roomalaiselta ajalta, eli ihan eri juttu). Tämä kohta muuria rakennettiin vuosina 1319-1387, mutta linnake, Baluard de Santa Madrona, rakennettiin myöhemmin, vuosina 1775-76. Nyt joudun tunnustamaan tyhmyyteni ja kertomaan, etten tiedä, mikä osa täällä nyt on uudempaa ja mikä vanhempaa, kunhan luin nuo vuosiluvut netistä. Olisiko muurit vanhoja ja sitten se portti, josta noustaan ylös puistoon, muutama sata vuotta nuorempi, ehkä.

Jardins del Baluard

 

Mutta historialliset seikat sikseen. Puisto on hyvin pieni, mutta mukavan rauhallinen ja siellä on muutama puistonpenkki, joille istahtaa hengähtämään. Rupattelimme pitkään sotilaaksi pukeutuneen hepun kanssa, joka kertoi, että hän kuuluu järjestöön nimeltä Associació de Recreació Històrica de la Coronela, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kunnioittaa vuoden 1714 syyskuun 11. päivän muistoa, eli sen päivän, jolloin Katalonia menetti itsenäisyytensä ja joka on nyt Katalonian kansallispäivä. He järjestävät erilaisia tapahtumia ja ovat esimerkiksi täällä puistossa pukeutuneina tuon ajan asuihin ja kertovat ihmisille paikan historiasta.

Vähänkö jänskätti päästä sotilaan kainaloon!

salainen puutarha

Jardins del Baluard

Salainen puutarha

 

Katsoimme sotilaiden vahdinvaihdon muutaman muun turistin kanssa. Luulen, että kaikki olivat osuneet paikalle sattumalta, enkä minäkään tiennyt tästä vahdinvaihdosta etukäteen. Kello taisi olla puoli yksi eli olisiko sitten aina puolen tunnin välein jotain toimintaa, tiedä häntä. Mutta hyvä kun satuimme olemaan paikalla, mukavahan se oli kuunnella sotilasmusiikkia ja katsoa, kun tämä pieni ryhmä teki juttujaan.

Jardins del Baluard

Jardins del Baluard

 

Puistossa kävi taannoin myös Nauran auringolle -blogin Matkatar, juttuun pääsee tästä linkistä. Sisäänpääsymaksua ei ole.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.