Espanja, Eurooppa, Katalonia, Käydyt maat, Outdoors, Rantaelämää

Rantapäivä – Sant Antoni de Calonge

Tämä kesä on ollut niin vauhdikasta reissaamista ja roadtrippailua, että rantaelämä on jäänyt kokonaan kokematta! Harmi, sillä etenkin Costa Bravalla on aivan upeita rantoja ja maisemia lyhyen ajomatkan päässä. Vahinko otettiin takaisin eilen, kun ajelimme ystäviemme luo kesäpäivän viettoon Sant Antoni de Calonge -nimiseen rantakohteeseen, joka olikin meille ihan uusi rantatuttavuus!

Olen aiemminkin kehunut Costa Bravan rantoja, mm. La Foscaa, Llafrancia ja Tossa de Maria. Costa Brava on minun mielestäni kauneinta mahdollista rantaa: jylhiä, rosoisia rantakallioita, luonnonmuovaamia poukamia ja kilometrien mittaisia hiekkarantoja. Ja juuri tällaista on Sant Antoni de Calongessakin! Pitkän hiekkarannan toinen pää loppuu pieneen metsäiseen niemekkeeseen, josta löytyy pieniä rauhallisia poukamia, ja toisesta päästä ranta jatkuu ilman mitään näkyvää rajaa Palamòsin kaupungin rannaksi. Ranta ei ole tukossa turisteista kuten Barcelonassa, mutta auringonpalvojia ja vesipetoja tietysti riittää aurinkoisena elokuun päivänä. Ja vesi on puhdasta, turkoosia ja houkuttelevaa!

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

 

Sant Antoni de Calonge on itse asiassa osa Calongen kaupunkia, jonka keskus sijaitsee jonkin matkaa sisämaassa. 1930-luvulla ranta alkoi vetää kesälomalaisia Barcelonasta ja 1950-luvulla rannalla alkoi varsinainen rakennusbuumi. Nykyään ranta on täynnä loma-asuntoja, eikä se ole mitenkään erityisen kaunis noin niin kuin rakennuskannan puolesta. Ranta on kuitenkin siisti ja rauhallinen, eikä täällä ole sellaista monesta rantakohteesta tuttua halpaturismin tunnelmaa. Ranta on ilmeisesti lapsiperheiden ja espanjalaisten suosiossa, ollen vähän niin kuin sellainen massaturismilta salattu helmi.

Rantabulevardia pitkin puksuttelee pieni turistijuna, lapsille on pomppulinna meressä ja ravintoloita ja kauppoja on laidasta laitaan. Me emme tällä kertaa testanneet ravintoloita, sillä söimme ystäviemme luona, mutta jälkkärillä kävimme Llagurt-jäätelömestassa, josta saa myös gluteenitonta jugurttijäätelöä. Rantabulevardilla oli meneillään pienet markkinat, ja illan tullen ihmiset siirtyivät rannalta kaduille ja terasseille. Lomatunnelma leijuu kaiken yllä.

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

 

Pitkin Costa Bravaa kulkee Camí de Ronda -niminen helppokulkuinen ja hyvinmerkitty polku. Se seurailee Välimeren rantaa 43 kilometrin verran, alkaen Sant Feliu de Guíxolista ja päättyen Beguriin. Olemme monesti haaveilleet sen kävelemisestä päästä päähän, mutta toistaiseksi olemme saaneet tyytyä vain pätkiin. Nytkin kävimme hiukan jaloittelemassa Camílla, ja jestas, miten ne maisemat ovat upeita tältä polulta!

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

 

Oli kyllä erinomainen rantapäivä. Uimme meressä ja ystäviemme uima-altaalla. Kävimme rullaluistelemassa ja pyöräilemässä rantabulevardilla. Söimme hyvin. Näimme pitkästä aikaa kavereita, ja oli kaiken kaikkiaan ihan täydellinen päivä!

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

Sant Antoni de Calonge

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Rantapäivä – Sant Antoni de Calonge

  1. Ihanan näköistä! Ehkä ensi kesänä käymme tuollakin. Eilen puhuttiin miehen kanssa, että kesäkuun menojen jälkeen ollaan vietetty oikeastaan koko aika täällä möksällä kahdestaan, likkakin kun oli siellä Malagassa. Ei olla jaksettu tehdä mitään 😀 Vanhuus varmaan iskenyt 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.