Kalifornia, USA

Tyylikäs ja aurinkoinen Santa Barbara, Kalifornia

Los Angelesista matkamme jatkui Santa Barbaraan. Vaikka koko porukalla alkoi olla jo vähän reissuväsymystä ja reissun huonoin majapaikkakin löytyi täältä, itse Santa Barbara ihastutti. Huojuvat palmut, tyylikkäät espanjalaishenkiset talot, mukavat ihmiset ja tietenkin syvänsininen meri olisivat houkutelleet jäämään tänne pidemmäksikin aikaa, mutta nyt ehdimme olla täällä vain kaksi yötä. Saimme kaupungista ihastuttavan ensivaikutelman – Santa Barbara on todella kaunis paikka, oikea California dream!

Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara

Koska olimme jo kuluneiden viikkojen aikana tehneet ja nähneet enemmän kuin tarpeeksi, otimme Santa Barbarassa rennosti, ja sellaiseen tämä rauhallinen ja tyylikäs kaupunki oli aivan omiaan. En kahminut liikaa nähtävyyksiä ja ohjelmaa parille päivälle, vaan lähinnä kävelimme rannalla ja katselimme maailman menoa. Ehdimme me silti näkemään paikkoja täälläkin, kuten esimerkiksi jälleen yhden laiturin.

Kuten monesta muustakin käymästämme rantakaupungista, löytyi tämänkin kaupungin edustalta pitkä laituri, Stearns Wharf, jolla kävimme useaan kertaan. Laiturilla oli Santa Monican huvipuistomeininkiin verrattuna mukavan rauhallista, mutta oli täälläkin kiinnostavan näköisiä kalaravintoloita ja muita ruokapaikkoja. Me tyydyimme vain karkkikaupan tarjontaan, maisemien katseluun ja ihan vaan auringosta nauttimiseen ja hengailuun.

Stearns Wharf
Stearns Wharf
Stearns Wharf
Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara

Laiturin edestä alkaa kaupungin ostoskatu State Street, joka on harvinaisen kiva. Puiden reunustaman kadun varrella on paljon houkuttelevia ja persoonallisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Erityisen ihastuttava löytö oli täysin gluteeniton leipomo-kahvila Lilac Patisserie. Söimme siellä erinomaisen lounaan, joka gluteenittomuudesta huolimatta maistui meidän perheen terveillekin!

Santa Barbara
La Arcada
Santa Barbara
Lilac Patisserie

Paras paikka Santa Barbaraa ympäröivien maisemien katseluun on espanjalaistyylinen County Courthouse, jonka torniin pääsee ilmaiseksi ja josta on upeat näköalat yli punaisten kattotiilien ihan joka puolelle, vuorille ja merelle. Myös oikeustalon sisällä on mielenkiintoista nähtävää, mm. Mural Roomin kauniit ja yksityiskohtaiset seinämaalaukset, joissa kerrotaan seudun historiasta, ja pihalla on huolella hoidetut vehreät puutarhat, joissa voi vaikka lepuutella jalkojaan.

County Courthouse
Santa Barbara
Santa Barbara

Meillä alkoi tosiaan olla jo hieman kotiinpaluufiilikset päällä, olihan reissua takana jo kolme viikkoa, ylikin. Tuntuikin, että reissu sai arvoisensa päätöksen viimeisenä iltana Santa Barbarassa, kun kävimme iltakävelyllä satamassa ja auringonlasku oli käsittämättömän hieno. Merileijona heitteli meressä kuperkeikkoja, pelikaanit liitelivät taivaalla, hehkuva ilta-aurinko lämmitti – täydellinen ilta Kaliforniassa! Seuraavana aamuna lähdimme ajelemaan kohti pohjoista upeaa Highway 1:tä pitkin, ja vaikka matkan varrella oli vielä monia kiinnostavia paikkoja ja yöpaikkakin varattuna, tuntui kuin olisimme tänä viimeisenä Santa Barbaran iltana heittäneet jo hyvästejä Kalifornialle. Hieman oli ehkä haikeat tunnelmat, mutta myös onnelliset – Sain tällaisenkin paikan elämässäni nähdä!

Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara
Santa Barbara
Harbor Patrol

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.