Kalifornia, USA

Santa Monica Pier – Huvittelua ja leffakuvauksia

Yhden aurinkoisen päivän viime kesäisellä Kalifornian reissullamme käytimme ajelemalla pitkin Los Angelesin rannikkoa. Pysähdyimme mm. Hermosa Beachilla ja Venice Beachilla, ja pisimmän tauon, sen mittaisen, että ehdimme huvipuistomeininkeihin ja syömään, pidimme Santa Monica Pierillä.

Santa Monica on vilkas rantakaupunki Los Angelesin metropolialueella, ja kuuluisan, Hollywoodinkin halkaisevan, Santa Monica Boulevardin lähtöpiste. Emme ehtineet itse Santa Monicaa juurikaan näkemään, sillä meitä kutsui puoleensa pitkällä laiturilla rauhallisesti pyörivä maailmanpyörä ja huvipuiston iloiset värit, mutta paikasta juttuja lukemalla olen päässyt siihen käsitykseen, että paljon olisi ollut itse kaupungissakin näkemistä. Toisella kerralla sitten!

Santa Monica

Santa Monican edustalla merta halkoo tosiaan pitkä laituri, jolla sijaitsee värikäs ja välkkyvä, monesta elokuvasta ja sarjasta tuttu huvipuisto, Pacific Park. Ihmisiä oli tietysti paljon ja tunnelma oli rennon letkeä ja iloinen. Laitteita ei ole aivan valtavasti, mutta laiturilla on paljon muutakin nähtävää, eli kyllä täällä aikaa saa kulumaan. Sisäänpääsy laiturille on ilmainen, mutta huvipuiston laitteet tietysti maksavat ja niihin voi ostaa myös kertalippuja.

Santa Monica
Santa Monica
Pacific Park

Santa Monica Pierille päättyy legendaarinen Route 66. Reitin kulkeminen on yksi suurista haaveistani, joka ei ainakaan ihan heti tule toteutumaan. Route 66 oli yksi alkuperäisiä Yhdysvaltojen valtateitä ja sen kokonaispituus Chicagosta Santa Monicaan oli melkein 4000 kilometriä. Virallisesti Route 66 lakkautettiin vuonna 1985, mutta kartoista se löytyy vielä nimellä Historic Route 66. Ehkä jonain päivänä haaveeni reitin päästä päähän kulkemisesta toteutuu, niinhän ne muutkin ovat toteutuneet!

Pacific Park

Kuten jo mainitsin, Santa Monica Pier on nähty lukemattomissa elokuvissa ja sarjoissa, ja kattava lista niistä löytyy täältä. Sattumalta laiturilla tehtiin nytkin jonkin sortin katastrofielokuvaa. Elokuvan nimeä ei kerrottu, mutta suurella mielenkiinnolla odotamme 20th Century Foxin uutuutta, jossa merestä nousee jotain, jota ihmisten täytyy juosta pelosta huutaen pakoon. Katselimme pitkään kuvauksia ja sitä, kun ottoja otettiin monta kertaa uusiksi ja näyttelijät jaksoivat kerta toisensa jälkeen juosta pitkin laituria lujaa huutaen. Laiturille oli myös rakennettu lavasteiksi pieniä kojuja ja kioskeja. Kaverini näki muuten täällä kerran Bruce Willisin kuvaamassa jotakin leffaa!

Santa Monica
Santa Monica
Elokuva

Laiturilta löytyy useita ruokapaikkoja, lähinnä pikasellaisia. Kuumana päivänä meille maistui lähinnä juomat, tytöt söivät nachoja ja muuta naposteltavaa. Matkamuistomyymälöitäkin oli.

Santa Monica

Pitkällä hiekkarannalla oli paljon helteisestä elokuun päivästä nauttijoita. Rannalla on kuvattu Baywatchia ja täältä löytyy alkuperäinen, Original Muscle Beach, jolla on temppuiltu ja voimisteltu 1930-luvusta lähtien. Rantatiellä oli rullaluistelijoita ja pyöräilijöitä ja monen näköistä hiihtäjää.

Muscle Beach
Santa Monica
Santa Monica

Aikamme oli rajoitettu, emmekä ehtineet tosiaan tutkia Santa Monicaa tämän enempää. Rannalla loikoilutkin jäivät oikeastaan koko kuukauden kestäneellä reissulla väliin. Jos aidon rantapäivän olisimme halunneet viettää, niin tänne Los Angelesin rannoille Etelä-Kaliforniaanhan se olisi kannattanut järjestää. Nyt oli kuitenkin niin paljon muuta kiinnostavampaa nähtävää, että bikineille ei ollut reissulla juurikaan käyttöä. Onhan meillä rantaa kotonakin (mutta tällaisia laitureita ei!).

Santa Monica
Santa Monica Pier

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.