Katalonia

Sattumalta keskellä juhlia (Festa de Tardor)

Ajellessamme lauantai-iltana kotiin Montsenyn luonnonpuistosta, huomasimme kylässä matkan varrella säpinää.

Sant Esteve de Palautorderassa sattui olemaan sekä syysjuhlat (Festa de Tardor) että keskiaikajuhlat (VIII Fira Medieval). Kylän keskusta oli täynnä pieniä kojuja, joissa myytiin käsitöitä, ruokaa ja markkinakrääsää. Ihan niin kuin jossain kauempana olisi ollut tivolikin. Koska juhlat tulivat meidän kohdalle hieman yllättäen, emme viitsineet retkeilykamppeillamme mennä tivolin puolelle, mutta kävelimme kuitenkin pääkadun päästä päähän ja pysähdyimme letuille (niitä sai gluteenittominakin!) ja katselimme puujaloilla temppuilevia miehiä, rummuttelijoita ja keskiaikaisesti pukeutuneita myyjiä.

Huomaa englanninkielinen käännös… Ratafia on makeaa alkoholijuomaa, jonka ympärille täällä Kataloniassa järjestetään jopa ihan omia juhlia.

Festa de Tardor

 

Keskiaikajuhlilla olemme käyneet useasti aiemminkin, ja ne ovat hyvin suosittuja täällä. Luonnollisesti, sillä onhan Katalonialla melkoisen mielenkiintoinen ja vaiherikas historia. Kivoja tapahtumia nämä ovat: ihmiset ovat yleensä pukeutuneet teeman mukaisesti ja musiikki soi. Suosittelen kokeilemaan, jos vaan tulee tilaisuus!

Festa de Tardor

Festa de Tardor

Festa de Tardor

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.