Elämän pienet ilot, Katalonia, Ravintola

Sesongin kasviksia: Calçots!

Jälleen on kevätsipuleiden, calçotien, aika! Vuosi sitten saimme herkutella ulkona, kevätauringon paisteessa, mutta tänä vuonna oli harmaa taivas, ja niin jäi sipuleiden hiillostusvaihe näkemättä ja istuimme sisällä ravintolassa.

Calçotada

 

Olimme täällä samassa paikassa, Ca N’Ayxelassa, jo vuonna 2010 syömässä calçoteja. Kylläpä aika kuluu nopeasti! Calçotada noudatti tälläkin kertaa perinteistä kaavaa: Alkuun paljon cavaa ja makkaroita, sitten tuli pöytään calçots ja porrónit, tuollaiset viinikarahvit, joista punaviiniä kaadetaan suoraan suuhun. Calçotien jälkeen tarjottiin vielä meheviä artisokkia ja niin kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi, pöytään kannettiin vielä isoja lautasellisia lammasta ja muuta lihaa, joita kukaan ei juurikaan jaksanut enää syödä. Ja ei calçotadaa ilman crema catalanaa!

Calçotada

Calçotada

Calçots

Calçotada

 

Vitsailimme, että tämä oli meidän viimeinen lämmin ateriamme vähään aikaan ja tankkaaminen tulee tarpeeseen, keittiömme nimittäin puretaan huomenna. Seuraavat viikot eletään salaatilla, muroilla, sämpylöillä ja kaikenlaisella take awaylla, saa nähdä lihotaanko vai laihdutaanko!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

3 thoughts on “Sesongin kasviksia: Calçots!

  1. Joskus katsottiin täällä ohjelmaa, missä näytettiin sipulien grillaamisesta ja kyläjuhlista. Näytti tosi herkulliselta. Nämä eivät siis ole purjoja vaan kevätsipuleita? Ja ilmeisesti grillataan hiilloksella? Voi nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.