Suomi

Seurasaari – kiva retkikohde lasten kanssa

Helsingin Seurasaari on kyllä hieno retkikohde koko perheelle, ilmainenkin, jos ei välitä mennä museoalueen taloihin sisälle.

Seurasaari

Seurasaari

 

Alun perin olimme ajatelleet käyvämme tutustumassa Kekkosen museoon Tamminiemessä, mutta olimme vähän myöhään liikkeellä ja rakennus oli jo menossa kiinni.  Itse asiassa Seurasaaren museoaluekin meni juuri kiinni, mutta meille olisi muutenkin riittänyt talojen katselu ulkoa päin ja ihan vaan metsäpoluilla kävely. Ulkoilu Seurasaaressa taisi olla ainakin lapsista mukavampaa kuin lähihistoriaan tutustuminen pölyisessä museossa, joten emme hävinneet yhtään mitään.

Seurasaari on ollut jo kauan helsinkiläisten suosima retkeilykohde ja siellä on jo yli sata vuotta sijainnut ulkoilmamuseo, joka esittelee vanhaa suomalaista rakennuskantaa herraskartanoista niliaittoihin ja kirkkoihin. Minä jaksan tunnetusti katsella vanhoja talonröttelöitä loputtomiin, perheen insinööriä kiinnostaa tekniset jutut ja lapset etsivät oravia ja kiipeilykallioita, joten kohde oli oikein sopiva reilun tunnin retkelle. Kävelimme hiljentyvillä poluilla, kurkimme pihoille ja mökkeihin ja katselimme Suomen kaunista luontoa, joka on meidän muksuille aina eksoottista ja ihmeellistä.

Seurasaari

Seurasaari

 

Vaikka tällä kertaa riittikin ihan vaan alueella kiertely ja opastaulujen lukeminen, olisi joskus hauska kiertää museo asiantuntevan oppaan johdolla. Mennyt aika ja elämäntapa kiinnostavat kovasti, ja haluaisin myös lasten oppivan jotain Suomen historiasta ja vanhoista tavoista, koulustahan he eivät sitä tietoa koskaan saa. Kaikki Suomeen liittyvää oppiminen on täysin meidän vanhempien varassa, aikamoinen vastuu! Kiinnostusta Suomea kohtaan heiltä ainakin vielä toistaiseksi löytyy, ja toivotaan näin olevan myös tulevina vuosina.

Seurasaari

Seurasaari

Seurasaari

Seurasaari

 

Mukava paikka päiväretken kohteeksi, ja sen aukioloajat ja muut tiedot löytyvät netistä. Tänne tulemme varmasti toistekin paremmalla ajalla, jos vain palaamme Helsinkiin kesän – tai miksei talvenkin – viettoon! Olen myös parille Helsinkiin matkustavalle ulkomaalaiselle tuttavalle suositellut paikkaa päiväkävelyn kohteeksi, tällaista kun ei ihan joka puolelta maailmaa löydy. Kaikki erikoinen ja ainutlaatuinen on aina matkustaessa plussaa, ja onni on, että sellaista löytyy myös Helsingistä. Hieno paikka!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.