Elämän pienet ilot, Katalonia

Suklaata suklaata, jouluksi ja muuten! (Simón Coll -suklaatehdasvierailu)

Joulu lähestyy ja suklaavarastot on saatava täyteen! Vieraillessani kuluneella viikolla cavatilalla Penedèsin viinialueella muistui mieleeni samassa kylässä sijaitseva suklaatehdas, ja sain eilen perheen houkuteltua sinne päiväretkelle.

Simón Coll on valmistanut suklaata jo vuodesta 1840 ja tehdas löytyy noin 40 kilometrin päässä Barcelonasta Sant Sadurní d’Anoiasta, samasta pikkukaupungista, jossa sijaitsevat mm. Freixenetin ja Codorníun cavatilat sekä lukematon määrä muita viinitiloja (kävimme yhdessä, siitä pian lisää).

Suklaatehdasvierailu kannattaa varata etukäteen joko netissä tai puhelimitse. Kierrokseen kuuluu kiva, mutta yksinkertainen esittely suklaatehtaan historiasta ja suklaan valmistuksesta yleisesti. Saimme maistella tuoretta lämmintä suklaata sekä myös kaakaopapuja ja erilaisia konvehteja. Kierroksen ja kaiken suklaamaistelun jälkeen ei varsinaisesti tehnyt enää suklaata mieli, mutta jatkoimme silti urheasti maistelua myymälässä ja ostimme myös kassillisen suklaata kotiin jouluksi (ihan niin kuin ne joulun saakka säilyisivät…). Lemppareiksi valikoituivat lapsilla 70% tummasuklaa suolahippusilla, me aikuiset tykkäsimme sekä mantelisuklaasta että Marc de Cava -suklaasta. Rehellisyyden nimissä kaikki maistuivat kyllä tosi hyvältä!

Suklaatehdasvierailu

 

Amatller-suklaa, jota myydään käsittääkseni myös Suomessa, on kuulunut vuodesta 1972 Simón Collille. Silloin tämä 1700-luvun lopulta saakka suklaata valmistanut tehdas oli vakavissa vaikeuksissa ja Simón Coll osti sen. Amatllerin pakkaukset ovat todella kauniita, tätä suklaata ostaa mielellään jo ihan ulkonäön perusteella, vaikka on toki suklaakin pakkausten sisällä hyvää.

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

 

Meidän tytsyt olivat ainoat lapset kierroksella (jonka valitsimme katalaaninkielisenä, ihan lasten takia. Kierroksen saa myös ainakin englanniksi ja espanjaksi). He saivat olla oppaan apulaisia ja jakaa suklaata yleisölle.

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

 

Minä olen varsinainen suklaa-addikti eli tämä retki oli kuin olisin päässyt, eh, karkkikauppaan. Tänne tullaan toistekin, jouluostoksille vähintään!

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

Suklaatehdasvierailu

 

Tehdas löytyy osoitteesta Carrer de Sant Pere 37, Sant Sadurní d’Anoia. Lisätietoa saat tehtaan omilta sivuilta.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Suklaata suklaata, jouluksi ja muuten! (Simón Coll -suklaatehdasvierailu)

  1. Juu, ollaan muutaman kerran käyty. Lapsilla on ollut siellä myös jotain suklaakursseja, joissa ne on opetelleet tekemään leivoksia tai konvehteja. Ihan mielenkiintoinen paikka sekin, jos on tämmöinen suklaariippuvainen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.