Eurooppa, Portugal

Sintra – Linnoja lähellä Lissabonia

Auton kyytiin ja menoksi! Vuokrasimme Lissabonista Hertziltä allemme kuukauden vanhan bemarin, jolla lähdimme pienelle roadtripille, suuntana pohjoinen ja Porto. Ensimmäinen kohteemme, jossa tosin vain pikaisesti söimme paikalliset leivoserikoisuudet ja vähän jaloittelimme, oli Sintra, yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Kaunis ja kuvauksellinen Sintra sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Lissabonista. Sinne pääsee junallakin kätevästi ja edullisesti, itse asiassa varmasti mukavammin kuin autolla. Juna lähtee Rossion asemalta ja maksaa alle kolme euroa suuntaansa. Kaupunki on turistien suosiossa ja jopa näin helmikuussa ihmisiä oli kaupunki pullollaan. Sintra on hurmaava ja tunnelmallinen paikka, joten ei ihme, että vierailijoita riittää!

Sintra

 

Me ajelimme aluksi kukkuloiden päällä oleville linnoille. Penan palatsi (Palacio da Pena) ja maurilainen linnoitus olivat upeita, mutta tie oli niin kapea ja mutkainen ja kasvillisuus rehevää, että emme saaneet autoa jarrutettua edes kuvan ottamisen ajaksi. Aikaa meillä ei ollut linnoissa vierailuun, täytynee tulla tänne uudestaan. Sen verran kuitenkin sain auton ikkunaa avattua, että totesin ilman olevan todella raikasta! Atlantin läheisyyskö vaikuttaa ilman kosteuteen ja joka paikan vehreyteen?

Alhaalla kuitenkin ehdimme kävellä ympäri Sintran vanhaa kaupunkia katsellen kansallispalatsin (Palacio Nacional) tötteröitä ja muita erikoisia rakennuksia. Sintra on mäkinen ja vanhan kaupungin kujat kapeita ja mutkittelevia. Kesällä täällä on varmasti tungosta, mutta nyt talviaikaan löysimme hiljaisiakin kujia ja saimme rauhassa kurkkia puutarhoihin ja ihmetellä koppakuoriaisia.

Sintra

Sintra

Sintra

Sintra

 

Jos joku on Lissaboniin menossa muutamaksi päiväksi niin kannattaa kyllä harkita pientä päiväretkeä Sintraankin. Itseäni jäi todella harmittamaan, kun olimme niin kovin kiireisiä. Kyllä täällä olisi ihan vaikka kokonaisen päivän voinut kuljeskella maisemia katsellen, metsäpolkuja tutkien ja puhdasta ilmaa hengitellen!

Sintra

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

13 thoughts on “Sintra – Linnoja lähellä Lissabonia

  1. Söpön näköinen kaupunki – ja heti rupesi kiinnostamaan, kun mainitsit, että on maailmanperintökohde. 😉 Portugalissa pitäisikin joskus käydä uudestaan. Olen ollut siellä vain joskus alle 10-vuotiaana aurinkolomalla perheen mukana, ja muistoja maasta ei ole kovinkaan montaa.

  2. Söpön näköinen kaupunki – ja heti rupesi kiinnostamaan, kun mainitsit, että on maailmanperintökohde. 😉 Portugalissa pitäisikin joskus käydä uudestaan. Olen ollut siellä vain joskus alle 10-vuotiaana aurinkolomalla perheen mukana, ja muistoja maasta ei ole kovinkaan montaa.

  3. Söpön näköinen kaupunki – ja heti rupesi kiinnostamaan, kun mainitsit, että on maailmanperintökohde. 😉 Portugalissa pitäisikin joskus käydä uudestaan. Olen ollut siellä vain joskus alle 10-vuotiaana aurinkolomalla perheen mukana, ja muistoja maasta ei ole kovinkaan montaa.

  4. Söpön näköinen kaupunki – ja heti rupesi kiinnostamaan, kun mainitsit, että on maailmanperintökohde. 😉 Portugalissa pitäisikin joskus käydä uudestaan. Olen ollut siellä vain joskus alle 10-vuotiaana aurinkolomalla perheen mukana, ja muistoja maasta ei ole kovinkaan montaa.

  5. Kuvasi toivat ihania muistoja! Kävimme Sintrassa mieheni kanssa n. 10 vuotta sitten (päiväretkellä Porto-Lissaboni lomallamme). Oli kyllä näkemisen näköinen paikka – etenkin se, aivan kuin satukirjasta lainattu, montaa tyylisuuntaa edustava Palacio da Pena:n linna. Upea paikka!

  6. Kuvasi toivat ihania muistoja! Kävimme Sintrassa mieheni kanssa n. 10 vuotta sitten (päiväretkellä Porto-Lissaboni lomallamme). Oli kyllä näkemisen näköinen paikka – etenkin se, aivan kuin satukirjasta lainattu, montaa tyylisuuntaa edustava Palacio da Pena:n linna. Upea paikka!

  7. Kuvasi toivat ihania muistoja! Kävimme Sintrassa mieheni kanssa n. 10 vuotta sitten (päiväretkellä Porto-Lissaboni lomallamme). Oli kyllä näkemisen näköinen paikka – etenkin se, aivan kuin satukirjasta lainattu, montaa tyylisuuntaa edustava Palacio da Pena:n linna. Upea paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.