Eurooppa, Käydyt maat, UK

Sky Garden – Mahtavat näkymät yli Lontoon

Tiedättehän rakkauteni näköalapaikkoihin ja kirkontorneihin, sellaisiin paikkoihin, joista kaupunkeja ja kyliä näkee korkealta lintuperspektiivistä? No, pitihän se Lontoo nähdä myös tällä reissulla korkeuksista, ja koska London Eye tuli kokeiltua viime kerralla, varasimme liput nyt Sky Gardeniin, erikoisen muotoiseen, vuonna 2014 valmistuneeseen pilvenpiirtäjään keskellä Lontoota, lähellä The Toweria.

Sky Garden vei voiton London Eyestä sekä maisemien että elämyksellisyyden puolesta, mutta myös siksi, että se on täysin ilmainen! Liput pitää varata hyvissä ajoin etukäteen netistä, mutta tosiaan siitä ei tarvitse maksaa mitään. Sen kun kävelet lippusi ja henkilöllisyyspapereidesi kanssa sovittuun aikaan ovelle, laitat tavarasi läpivalaisuun, nouset hissillä 35. kerrokseen ja alat bongailla Lontoon maamerkkejä. Ne on hyvin merkitty isoihin ikkunoihin, jotka avautuvat joka ilmansuuntaan ja joista näkee hyvin Lontoon suuruudeen. Kaupunkia jatkuu silmänkantamattomiin!

Sky Garden

IMG_5686

Sky Garden

Sky Garden

Sky Garden

 

Ylhäältä löytyy baari ja pari ravintolaa sekä puutarha, jonka sadettajat levittävät ilmaan kosteaa tropiikin tunnelmaa. Odotin puutarhan olevan isompi ja monipuolisempi, ihan jo siksi, että nimikin on Sky Garden, mutta toisaalta maisemiahan tänne mennään katsomaan. Pieni sademetsämäinen puutarha on vain pientä ekstraa maisemienkatselun lomassa.

Koska sisäänpääsyä rajataan etukäteisvarauksilla, ei Sky Garden ole ollenkaan liian ahdas, vaan maisemia saa ihailla rauhassa, ilman suuria tönimisiä. Toki näköalaterassilla on ihmisiä rivissä, mutta hyvin sinne sekaan mahtuu. Kahvitkin olisi saanut ilman jonottamista, mutta hinta oli sen verran suolainen, että annoimme kahvihampaan kolottaa vielä vähän pidempään.

Sky Garden

Sky Garden

Sky Garden

Sky Garden

Sky Garden

 

Sky Garden ansaitsee minulta täyden suosituksen. Meille sattui kirkas, aurinkoinen päivä ja näkyvyys yli koko Lontoon oli erinomainen. Suunnittelimme ylhäältä käsin reittiä, jonka kävelisimme seuraavaksi ja räiskimme kuvia minkä ehdimme. Mieheni lentää usein Lontooseen työmatkoille, mutta ei ole oikeastaan koskaan ehtinyt kunnolla kaupungille kiertelemään, ja näkymät Sky Gardenista olivat hänelle mainio keino hahmottaa tätä valtavaa kaupunkia ja sen välimatkoja sekä valita, että mitä halutaan nähdä seuraavaksi. Hieno kohde, joka ehdottomasti kannattaa lisätä Lontoossa nähtävien asioiden listalle! Liput Sky Gardeniin voi varata tästä linkistä.

Sky Garden

Sky Garden

 

Onko Sky Garden jo tuttu kohde? Ja mites nuo muuta näköalapaikat Lontoossa, London Eye ja The Shard?

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

16 thoughts on “Sky Garden – Mahtavat näkymät yli Lontoon

  1. Me kävimme tuolla kaverin kanssa viime vuonna, tosin varasimme ihan pöydän ravintolasta ja kiertelimme katsomassa maisemia sitten ruokailun jälkeen. Tosi hyvin tuolta kyllä näkee kaikkialle ja hahmottaa kyllä miten valtava kaupunki Lontoo on! 🙂

    1. Mekin mietimme pitkään pöydän varaamista, mutta kun aikaa Lontoossa pyörimiseen oli vain yksi kokonainen päivä niin päätimme sitten syödä muualla. Oliko hyvä ravintola??

  2. Me kävimme tuolla kaverin kanssa viime vuonna, tosin varasimme ihan pöydän ravintolasta ja kiertelimme katsomassa maisemia sitten ruokailun jälkeen. Tosi hyvin tuolta kyllä näkee kaikkialle ja hahmottaa kyllä miten valtava kaupunki Lontoo on! 🙂

    1. Tämä on aika uusi paikka eli johtuisiko siitä? Mun viime käynnillä tämä ei ollut vielä valmis eli eka kertaa minäkin pääsin täällä nyt käymään 🙂

  3. Oi, tuo sopisi minulle. Olen niin korkeanpaikan kammoinen, että kaikenlaiset maailmanpyörät ovat vähän kauhistus. Olen kyllä London Eye:n katsastanut joskus vuosia sitten, mutta en tosiaankaan tykännyt. Tuollainen paikalleen pysyvä ja vakaampi näköalapaikka olisi parempi.

  4. Siis miten tällainen on mennyt multa ihan kokonaan ohi? 😀 Me käydään aika mahdollisimman korkeella joka maassa/kaupungissa aina kun mahista, onhan ne maisemat vaan niin upeita lintuperspektiivistä 🙂 Täytyykin alkaa suunnittelemaan Lontoon reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.