Suomi

Suomen tuppukylät <3

Meiltä ulkosuomalaisilta hävisi äskettäin yksi tärkeä linkki Suomeen, nimittäin Tvkaista lakkasi toimimasta. En tiedä muista, mutta minua tämä on harmittanut aivan suunnattomasti. Palvelun avulla meidän sakki piti yllä suomenkieltä, seurasimme sekä suomalaisia tapahtumia että hömppäjuttuja ja muutenkin pysyimme vähän kärryillä, mistä Suomen kahvipöydissä puhutaan. Katsoimme koko perheen voimin sarjoja kuten Tähdet tähdet ja Putous, ja minä jäin kaipaamaan mm. Hyviä ja huonoja uutisia, elokuvia sekä myös sata kertaa nähtyjä sitcomeja, joiden avulla nollasin iltaisin ajatukseni.

Olen siis kärsinyt lievistä TV-vieroitusoireista. En ole vielä löytänyt korvaavaa palvelua ja alankin olla epätoivoinen. Kaipaan nimenomaan suomenkielistä katsottavaa, Espanjan TV ei kiinnosta sitten yhtään. Mistä löytäisin leffoja tai muuta katsottavaa, suomeksi tai vaikka edes englanniksi??

Yle Areenalta tulee vain vähän (liian vähän!) ohjelmia, jotka ovat nähtävissä myös ulkomailla. Pari päivää sitten löysin kuitenkin kivan sarjan suomalaisista pikkukaupungeista. ”Niko Kivelä ja nurkkakunnat” on kiinnostava: siinä vieraillaan pienissä suomalaisissa rannikkokaupungeissa, jotka ainakin minulle ovat melkolailla vieraita. Hurjan nättejä paikkoja Suomesta löytyykin: Pietarsaari, Uusikaupunki, Kaskinen, Loviisa, Ii ja Raahe! Tuppukylällä kasvaneena kaupungit tuntuvat perin kotoisilta, vaikka rannikolla (ja minun kotituppukylästäni katsoen isoja) ovatkin. Olisipa siistiä yhdistää ensi kesän Suomilomaamme roadtrip Helsingistä Ouluun ja pysähtyä näissä rannikkokaupungeissa! Hmm, mitähän tuo meidän kuskimme sanoisi tästä ideasta…

Minulla on ikävä Suomeen.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

17 thoughts on “Suomen tuppukylät <3

 1. No ärsyttää! Tv kaista oli niin helppo ja käytän sitä ihan Suomessakin. Normi telkkaria ei tuu enää katsottua. Kokeilitko sitä uutta palvelua telkkarista.com? Ite en oo kerenny vielä tutustumaan. Ruudusta voi kans katsoa ohjelmia tai ostaa paketin jolla näkee vielä enemmän ohjelmia. Sitten on myös Katsomo ja tietenkin Areena. Näitä voit katsoa kun vaan käytät VPN-ohjelmaa ja muutat IP-osoitteesi tietokoneesta Suomeen :). Näin pääsin Kiinassakin kaikille blokatuille sivuille (FB, Google jne…)

  1. Mielelläni katsoisin Suomen kanavia ihan virallisesti, eikä haittaisi, vaikka se maksaisi. En tykkää mistään kepulikonsteista, mutta se taitaa olla ainoa keino… Telkkarista.com näkyy meillä tosi huonosti, rakeisena ja hyvin hitaasti, mutta ehkä se tuosta vielä paranee. Areenalta tulee hyvin vähän mitään ulkomaillakin näkuyvää, aika tyhmä juttu. Toisaalta nyt huomaan, että kun ei ole telkkaria, tulee taas luettua kirjoja ihan eri tahtiin 🙂

 2. Juu mekin katsoimme Barcelonassa Suomen kanavia salaamalla IP -osoitteen. Chromessa on sellainen ilmainen laajennus kuin Hola, joka hoitaa sen. Tosin se lakkasi jonkin ajan päästä toimimasta…sitten latasin F-Secure Freedomin. Se maksaa jonkin verran mutta toimii tosi hyvin!

 3. Hmm, kyllä meille ainakin tuo HHU (ainut ohjelma jota Suomesta katotaan) näkyy ihan mainiosti ilman VPN:iäkin, ihan suoraan siis osoitteesta ruutu.fi . Niillä oli joskus maarajoitus, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole, joten hyvin näkyy tänne USA:aan. Kokeilepas onnistuisko teilläkin 🙂 Voin myös suositella F-Securen Freedomea maksullisista palveluista, toimii hyvin!

 4. Näihin teknisiin ongelmiin en osaa kommentoida 🙂 mutta täällä myös yksi tuppukylän kasvatti, jolla ollut jo hetken mielessä että olisipa kiva idea ottaa kesälomasta sen verran aikaa, että kahlaisi läpi muutamat suomalaiset tuppukylät ja laittaisi hiukan kuvia ja tekstiä niistä blogin puolelle. Katson niin vähän telkkaria, että tästä ohjelmasta en ollut kuullut, mutta täytyypä katsoa sekin. 🙂

  1. Tykkäsin kovasti tuosta ohjelmasta, kiva nähdä uusia nurkkia Suomesta. Ja nyt sitten olen myös katsonut Youtubesta tuon juontajan, Niko Kivelän, standup-keikkoja, aika hervotonta menoa 🙂

 5. Meinasin juuri sanoa, että ovatpa suurissa kaupungeissa käyneet, kun ajattelin ensin tosiaan juuri jotain 500 asukkaan kyliä. 😀 Mutta pitääpä katsoa itsekin tuo, kun Suomesta haaveilen täällä Skotlannissakin!

  1. Juu, nuohan on ihan isoja kaupunkeja, niissä on liikennevaloja, liikenneympyröitä ja vaikka mitä! Ei meidän kylillä vaan ollut 😉

 6. Vaikken ulkosuomalainen olekaan, niin jäin kyllä minäkin kaipaamaan tuota tvkaistaa – paljon matkailevalle siinä kun oli myös tuo helppo tapa ladata ohjelmat iPadille ja katsoa niitä sitten lentokoneissa, lentokentillä ja kaikkialla missä joutuu odottamaan ja netti on huono (tai maksullinen).
  http://booxtv.fi tarjoaa myös tuon omalle laitteelle tallettamisen, mutta siinäkin täytyy olla etukäteen tarkkana ja valita mitä haluaa talteen – tuo tvkaista oli niin helppo, kun sieltä saattoi jälkikäteen vaan downloadata haluamansa ja se listasi kätevästi esimerkiksi kaikkien sarjojen uudet jaksot. Joten todellakin, minäkin kaipaan tuota vanhaa kunnon tvkaistaa!

  1. Totta, eipä tullut mieleen, että tuohan oli kätevä palvelu myös Suomessa asuville! Tuo oli kyllä pieniä teknisiä ongelmia lukuunottamatta täydellinen tapa katsoa telkkaria, olisin vaikka enemmänkin maksanut siitä lystistä. Jännä muuten huomata, että nyt kun en enää katsoa telkkaria, aikaa jää taas lukemiseen. Olen kahlannut jo monta kirjaa ja etsinyt netistä jopa uusia kirjoja tilattavaksi 🙂

 7. Meilla ei TV kaistaa ole katsottu mutta itse haluaisin tuijotella suomen telkkua enemmankin. Ja nyt alkaa tytoilla olemaan myos ikaa sen verran etta voi katsella muutakin kuin vain lastenohjelmia. Taytyykin tutkia asiaa.

  1. Nyt muutaman päivän on tuo telkkarista.com toiminut ihan hyvin. Ei vedä vielä käytettävyydeltään vertoja Tvkaistalle, mutta toimii kuitenkin :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.