Bloggaus, Yleinen

Alkuvuoden suosituimmat Instagram-kuvat

On jälleen kuukauden ensimmäinen torstai ja aika siis laittaa Instagram-kuvat jakoon Instagram Travel Thursdayn merkeissä! Kuvia on ehtinyt kertyä tämänkin vuoden aikana jo reippaasti, ja tässäpä tulevat minun suosituimmat Instagram-kuvani vuoden 2016 ensimmäiseltä neljännekseltä eli tammi-maaliskuulta!

 

9. Tammikuiset Helsinki-kuvat saivat ihan kivasti tykkäyksiä ja niistä eniten ihmisiä miellytti kuva lumisesta Tuomiokirkosta. Se nousi sijalle yhdeksän (olin ajatellut tekeväni top 5 listan, mutta halusin sisällyttää tähän kuvan myös rakkaasta Suomesta ja niinpä lista venyi yhdeksään :)).

Instagram Travel Thursday

 

8. Barcelonan lähiseutujen maisemat ja pilvinen taivas nostivat tämän Gallecsissa näpätyn kuvan sijalle kahdeksan.

Instagram Travel Thursday

 

7. Ranskan Provencessa otetut kuvat saivat paljon sydämiä, samoin Amsterdamin reissukuvat. Auringonlasku Lac de Sainte-Croix -järvellä ja Amsterdam yläilmoista olivat täsmälleen yhtä tykättyjä.

Instagram Travel Thursday

Instagram Travel Thursday

 

6. Amsterdamin kanaalikuvat ovat pettämättömiä. Tästä tykättiin kuudenneksi eniten.

Instagram Travel Thursday

 

5. Sunnuntairetkellä puolihuolimattomasti näpsäisty kuva Muran pikkykylästä oli viidenneksi suosituin. Tämä on yksi omista suosikeistani.

Instagram Travel Thursday

 

4. Provencen kuvat olivat kaiken kaikkiaan pidettyjä. Tämä Durance-joen rannalta, lähellä Sisteronia otettu kuva oli neljänneksi tykätyin.

Instagram Travel Thursday

 

3. Ja jälleen Amsterdamin kanaali sateisena päivänä. Tämä sai ansaitusti kolmanneksi eniten tykkäyksiä ja se tuntuu keräävän sydämiä edelleen, vaikka reissusta on jo aikaa. Itsekin tykkään.

Instagram Travel Thursday

 

2. Vaikka tämä kuva Verdonin kanjonista on omasta mielestäni teknisesti hyvin huono, on se silti toiseksi suosituin Instagram-kuvani tällä hetkellä. Vuoret ja luonto toimivat aina ja ehkä tähän vaan sattui sopivat hashtagit.

Instagram Travel Thursday

 

 1. Ja ykkösenä eli tykätyimpänä komeilee kuva provencelaisesta laventelipellosta. Symmetriako tässä viehättää vai kuvan yksinkertaisuus, en tiedä, mutta tämä pitää tällä hetkellä ykkössijaa vuoden 2016 Insta-kuvistani!

Instagram Travel Thursday

 

Osa omista suosikkikuvistani ei jostain syystä ole kerännyt juurikaan sydämiä eli tämä järjestys oli minulle pieni yllätys, en nimittäin yleensä seuraa Insta-tilini tykkäyksiä ja seuraamisia. Olikin mielenkiintoista käydä nuo kuvat läpi ja pohtia samalla, että mikä tekee yhdestä kuvasta toisia tykätymmän. Hashtageilla on suurin merkitys ihan varmasti ja etenkin luonto-häsät tuntuvat löytävän yleisönsä. Kaikki nämä suosituimmat kuvani ovat luonto- tai maisemakuvia ja niitähän minä oikeastaan vain otankin. Toisinaan lisään jotain viinilasi- tai ruokakuvia, mutta esimerkiksi selfieitä ja viiden pennin viisauksia ei Instagram-tililtäni löydy koskaan.

Kaikkien aikojen tykätyin Instagram-kuvani taitaa olla muuten edelleen viime kesänä Lohjalla otettu järvikuva, mikä on aika hassua, sillä en tuolloin käyttänyt juuri mitään häsiä ja seuraajiakin minulla oli hyvin vähän. Olisiko joku isompi taho jakanut tuon kuvan, tiedä häntä! Samoin samalla reissulla tehty Lohja-postaus on edelleen yksi luetuimpia. Voi niitä lohjalaisia!

 

Kaikki nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa (minut löytää sieltä nimellä anskubcn). Osallistun tällä postauksella Instagram Travel Thursday haasteeseen. Haasteen järjestäjinä toimivat Muru Mou, Rimma + Laura ja Travellover.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

25 thoughts on “Alkuvuoden suosituimmat Instagram-kuvat

 1. Hienoja kuvia kaikki! Olen huomannut ihan saman kuin sinäkin, että ne mitkä on omasta mielestäni parhaita, ei välttämättä kerää instassa ollenkaan niin paljon tykkäyksiä kuin taas jokin omasta mielestä vaatimattomampi kuva. 😀 Toki tähän vaikuttaa julkaisuajankohta ja yleisö.

  1. Kiitos! Yleisöllä ja seuraajilla on todellakin iso merkitys ja myös sillä, sattuuko joku isompi taho jakamaan kuvan. Ajankohdasta en oikein osaa sanoa, minun seuraajani kun ovat vähän mistä sattuu, toki aika moni Suomesta.

 2. Upeita kuvia kaikki! Minuakin ilahdutti tuo laventelipelto, ehkä juuri harmonian takia ja myös siksi, että itsellekin se tuo muistoja Ranskassa asumisen ajoilta 🙂 Oikeastaan kaikki nuo top5 kuvat iskevät minuun. Osaat upeasti vangita kuviin tunnelmaa.

 3. Upeita kuvia! Lempparini näistä on tuo söpö kuva Muran pikkukylästä ja tietysti Helsinkikin on aina ihana. Hyvä että sisällytit sen mukaan ja venytit hieman listaa. 🙂 Mäkin kävin tässä kuussa läpi suosituimpia Instagram-kuviamme ja yllätyin hieman kun ne olivat melkein kaikki Italiasta. Yleensäkin IG-kuvien suosio yllättää usein. Olen monta kertaa huomannut etteivät omat lempparit kerää paljonkaan tykkäyksiä, vaikka julkaisuhetkellä on ihan varma, että tästä kuvasta tulee menestys. Sitten taas joku puolihuolimaton räpsäisy saattaa olla yllättävän suosittu ja sitä jää miettimään hiljaa mielessään mikä ihme tässäkin kuvassa kiehtoo. Ehkä siinä piileekin osa Instagramin viehätystä..? 🙂

  1. Helsinki pitää löytyy aina listoilta :).

   Instagram on kyllä jännä, kun tosiaan ei voi koskaan tietää, mistä kuvasta muut tykkäävät ja miksi joidenkin ihmisten kuvat saavat aina valtavasti sydämiä. En ole löytänyt mitään tarkkaa sääntöä, mutta toisaalta onko sillä niin väliäkään, pääasia, että sieltä löytyy varmasti aina hienoja kuvia ihailtavaksi 🙂

  1. Minä menen hashtagien suhteen ihan fiilispohjalta, pitäisi siis minunkin paneutua tähän vähän paremmin 🙂

  1. Kiitos Jenna, luontokuvat todellakin ovat parhaita ja itsekin tykkää juuri niitä katsoa Instassa! Siinä mielessä Insta on niin kiva, kun näkee lähes reaaliajassa vaikka eri puolelle maapalloa 🙂

 4. Näin kommenttien perusteella viitonen taitaa olla ykkönen. Niin minunkin mielestä 🙂 Ihan totta, että joskus ihan ihmekuvat keräävät eniten tykkäyksiä. Kai se riippuu lähinnä myös julkaisuajankohdasta ja vaan sattumasta, en tiedä. Olisikohan joku jo tehnyt aiheesta opinnäytetyön tai vastaavan? 😀

  1. Ihan varmasti tätäkin on joku tutkinut, sen verran monen mieltä askarruttavasta aiheesta on kyse :).

 5. Mäkin hämmästyin, kun tutkailin hiljan tykätyimpien instakuvien listaa. Ne omat suosikit harvoin keräävät eniten tykkäyksiä, ihmeellinen on tämä Instagramin maailma. Provence on kyllä niin ihana, ettei mikään ihme, että ne kuvat ovat päässeet sinulla kärkeen 🙂

  1. Provencessa on kyllä hieman hankala ottaa ihan surkeita kuvia, on siellä sen verran nättiä, varsinkin jos katsoo vähän ympärilleen :).

 6. Oi, tuo viides kuva on aivan ihana! Millainen kylä se Mura on, kannattaako käydä? Pelkästään tuon kuvan perusteella voisin lähteä vaikka heti. 😀

 7. Minuun kyllä uppoaa tuo Verdon-kuva, varmasti siksikin että toivon näkeväni nuo maisemat joskus itse. Samoin tuo lähes kaikissa kommenteissa mainittu Muran kuva teki vaikutuksen, täytyi jo tarkistaa kartasta missä kylä sijaitsee.

  1. Verdonin kanjoni on kyllä upea! Muistan, kun ensimmäisen kerran ajoimme sinne vähän sattumalta, niin meinasi leuat loksahtaa ja kieltämättä vähän hirvitti ne mutkaiset kapeat tiet ja jyrkät pudotukset 🙂

 8. Instassa vaikuttavat tosi paljon julkaisuaika ja muut ulkokuvalliset seikat. Milloin nyt jengi sattuu olemaan kuvia selailemassa. Sama kuva joskus muulloin keräisi paljon enemmän sydämiä. Olen lakannut ihmettelemästä, miksi jostain on tykätty ja jostain toisesta taas ei. Ei kai kuitenkaan voi sanoa, että väärin tykätty. 🙂 Mutta joo, omat suosikit voivat jäädä vaille huomiota lähes kokonaan. Laventelikuva ei minua erityisesti puhuttele, mutta kanjoni ja Mura senkin edestä! Murassa ihan mieletön lämpö ja tunnelma.

 9. Viiden pennin viisauksia 😀 Niitä ei minunkaan instasta löydy, vaikka tykkäyksiähän ne toki keräisi 🙂 Upeita kuvia kaikki, mutta suosikkejani ovat numerot 9, 5 ja 3. Ja numero uno sai kyllä spontaanin ’vau!’ -huokauksen, eli en ihmettele sen suosiota.

Comments are closed.