Barcelona

Kuukausi kotona & suunnitelmia loppuvuodelle

Tammikuu oli ja meni, ja se meni minun osaltani juuri niin kuin suunnittelin ja toivoin: ilman yhtään reissua. Yksi rauhoittumiskuukausi ison remontin ja remonttievakon jälkeen tuntui välttämättömyydeltä. Vaikka kaikki meni remontin suhteen mukavasti, mylläsi remontti ja viiden viikon mittainen evakko tietysti koko elämän ja arjen ja aiheutti jonkinlaista stressiä, ja tietysti rempan jälkeen koti oli aivan sekaisin ja siivouksen ja sisustamisen tarpeessa. Viime vuosi oli myös muuten täynnä tapahtumia ja hulinaa, ja minulla oli vahva tunne, että nyt on hyvä pysähtyä, hoitaa rästihommia ja olla paikoillaan ja ihan vaan kotikulmilla.

Barceloneta

 

Tammikuu menikin rauhallisesti, kotia kuntoon laittaen ja arjen rutiineja pyörittäen. Teimme päiväretkiä lähiseuduille (mm. retket luonnonpuistoon sekä luostariin), mutta muuten en käynyt oikeastaan missään (mies kävi työmatkoilla mm. Turkissa ja Italiassa eli ei tässä kuitenkaan ihan ilman lentokenttää ole voitu elää). Nautin omassa sängyssä nukkumisesta ja omalla sohvalla lojumisesta. Näin kavereita, kävin aamulenkeillä, kokeilin uusia reseptejä, etsin taas vaihteeksi töitä ja ennen kaikkea tein kodista kodin näköistä. Sellaista kotoilua vai mikä se sana on, jota olen lifestyle-blogeissa nähnyt viljeltävän.

Kotona vietetyn kuukauden aikana oli hyvin myös aikaa suunnitella alkanutta vuotta myös noin niin kuin matkailun näkökulmasta. Muutama palikka etsii vielä paikkaansa, mutta aika monta matkaa on jo varattu. Tällä hetkellä näyttää, että emme tee yhtään isoa kaukomatkaa tänäkään vuonna, vaan Euroopasta löytyy edelleen meille tutkittavaa. Tosin tämä voi muuttua: Finnair näyttää lentävän aika edullisesti täältä Barcelonasta Helsingin kautta Aasiaan. Se kutkuttelisi hyvinkin paljon…

Suunnitelmia 2018

 

Lukkoon lyödyt reissut

Jo ensi viikolla minua ja Isosiskoa kutsuu Lontoo. Isosisko on suuri Dr. Who -sarjan ja Harry Potterin fani ja hänellä onkin jo pitkä lista kohteista, missä pitää käydä. Minä haluan päästä hyvälle, gluteenittomalle kello viiden teelle ja olenkin jo googletellut kiinnostavia paikkoja sille. Isosisko ei ole koskaan käynyt Lontoossa eli varmaan kiertelemme ne perusnähtävyydet ja sateen sattuessa menemme johonkin museoon.

Maaliskuun alkupuolella lennän ensin Helsinkiin, jossa vietän muutaman päivän ihan itsekseni ja ihan turistina. En ole suunnitellut Helsingin osuudelle mitään ohjelmaa, vaan menen fiiliksen mukaan ja toivottavasti ehdin nähdä kavereita. Ehdin siis kahvittelemaan, jos joku kaipaa seuraa! Helsingistä jatkan matkaa kohti Pohjois-Suomea, jossa oletan näkeväni paljon sukulaisia 90-vuotissyntymäpäivien merkeissä. Olisipa hyvät kelit, haluan keväthangille! Paluumatkalla olen vielä yhden yön Helsingissä.

Melkein heti Suomenreissun jälkeen onkin jo Semana Santa eli pääsiäislomaviikko ja silloin kohteena on Oslo. Norja ja norjalaiset veivät viime kesänä sydämen ja sinne mennään nyt uudestaan, koko perheen voimin. Oslo on meille kaikille uusi kohde eli kaupungissakin riittänee nähtävää, mutta tarkoitus on myös nähdä jälleen Norjan kaunista luontoa, sääolosuhteet huomioonottaen toki.

Sitten onkin muutama kuukausi toistaiseksi ilman lukkoonlyötyjä suunnitelmia, mutta elokuu alkaa olla jo aikalailla täynnä ohjelmaa. Otamme Barcelonasta mukaan neljä ystäväperhettä ja tuomme heidät Helsinkiin. Kukaan heistä ei ole käynyt aiemmin näin pohjoisessa ja he ovat jo nyt huolissaan, että kuinka paksut vaatteet sinne pitää ottaa mukaan. Toivotaan, että elokuinen Helsinki näyttää kauneimmat puolensa etelän hedelmille! Osa porukasta käy Tallinnassa päiväretkellä, ehkä käymme myös Porvoossa tai Nuuksiossa, riippuu säästä. Ja Linnanmäki, se on ehdoton!

Helsingistä jatkamme ulkomaalaisille eksoottisella yölaivalla Tukholmaan, jossa vietämme muutaman yhteisen päivän ennen kuin jokainen jatkaa tahoilleen, joko takaisin Barcelonaan tai kuten me, eteenpäin.

Meillä ei ole vielä tässä vaiheessa kiire kotiin, mutta emme vielä ole ihan varmoja, että miten reissua jatkaisimme. Yksi vaihtoehto on, että menemme Tukholmasta Ruotsin länsirannikolle mökkeilemään muutamaksi päiväksi merimaisemiin ja sitten palaamme Göteborgin kautta takaisin kotiin Espanjaan. Tai mökkeilemme jossain Vänern- tai Vättern-järvillä tai peräti Tukholman saaristossa. Tai lähdemme kotimatkalle pompun kautta eli lennämme jonnekin muutamaksi päiväksi ja jatkamme sieltä sitten kotiin Barcelonaan. Elokuu ja kesä alkaakin olla sitten paketissa!

Barcelona tammikuu

 

Suunnittelun ja haaveilun asteella olevat reissut

Paljon on myös suunnitelmia, jotka ovat vielä lyömättä lukkoon. Huhti-toukokuulle olemme suunnitelleet Pikkusiskon kanssa yhteistä reissua. Emme ole vielä varmoja, minne menisimme ja tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoina ovat joko Amsterdam ja sen lähellä olevat tulppaanipellot tai Dublin. Täytyy alkaa piakkoin tekemään valintoja, jotta saamme mukavan hintaiset majoitukset ja lennot.

Lapset menevät heinäkuun lopulla Suomeen mummoloihin pariksi viikoksi ja silloin voisimme tehdä miehen kanssa jonkun aikuisten reissun jonnekin. Pyörittelimme ideaa muutaman päivän mittaisesta kaukomatkasta esimerkiksi Singaporeen tai Hongkongiin tai toisaalta lähimatkailua Pyreneille pidemmän vaelluksen muodossa. Vai olisiko kaupunkiloma Euroopassa parempi, en tiedä. Ideaalitilanne olisi, että miehelle sattuisi sopivasti työmatka johonkin kivaan paikkaan ja voisin lyöttäytyä matkalle mukaan.

Syksy tuntuu vielä hyvin kaukaiselta, eikä sitä ole tullut oikeastaan mietittyä vielä ollenkaan, mutta jouluksi haluaisimme Suomeen. Edellisestä Suomijoulusta on vuosia ja nyt on vahva tunne, että sinne pitäisi päästä oikean joulun viettoon. Vaikka meillä oli mukava joulu Ranskassa, ei se tuntunut ”oikealta” etenkään nyt, kun lapset eivät enää usko joulupukkiin ja se joulun taika on hieman himmentynyt. Jouluisessa Lapissa on enemmän tunnelmaa kuin sateisessa Ranskassa!

Reies Magos

 

Osallistun tällä postauksella Instagram Travel Thursday -haasteeseen! Kaikki nämä kuvat on otettu Barcelonassa, kotikulmilla tammikuun aikana. Ei tämä hassumpi paikka ole viettää aikaa, ja sitä olen nyt yrittänyt muistutella itselleni. Kotona on ihan kiva olla. Jos haluat nähdä, ketkä muut bloggaajat ovat osallistuneet tämän kuukauden haasteeseen, niin linkit kaikkiin postauksiin löytyvät järjestäjien Travelloverin ja Vagabondan postauksista.

Barcelona Barri Gotic

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

28 thoughts on “Kuukausi kotona & suunnitelmia loppuvuodelle

 1. Teillä on kyllä tosiaan jo lähikulmillakin paljon nähtävää, että ainakaan sen takia ei tarvitse matkustaa kauas. Kivasti on kuitenkin myös reissuja tiedossa. Lontoo on aina ihana ja ehkä erityisesti ensikertalaisen kanssa, kun itsekin pystyy kokemaan jotain asioita eri näkökulmasta. Hongkongin tai Singaporen pyrähdys on meilläkin käynyt mielessä, mutta kun lastenhoitajina käytännössä on vain minun vanhempani ja heillä paljon muutakin tekemistä, niin en tiedä voimmeko tehdä toista matkaa kahden kesken miehen kanssa (huhtikuussa lähdemme Ateenaan).

  1. Meillä on sama juttu, että ilman lapsia emme pääse oikeastaan koskaan mihinkään, kun lastenhoitajia ei ole. Ja meillä on nyt jo niin isot lapset, että niistä menee jo täysi maksu joka paikkaa ja se näkyy jo reissubudjetissa.

  1. Täältä tosiaan pääsee monella lentoyhtiöllä maailmalle ja ihan sopuhintaan. Vueling, Easyjet, Ryanair, Norwegian… Vaihtoehtoja löytyy!

 2. Kuulostaa ihanilta suunnitelmilta! Etenkin tuosta Suomen-reissusta olen hieman kateellinen, sillä mulla alkaa pieni Suomi-ikävä vaivata… Täällä Kreetalla on aivan mahtavaa asua, mutta kaipaan lähelle lentokenttää, josta pääsee kätevästi ja edullisesti reissaamaan (ja Suomeen ikävän iskiessä). Ennen kevättä täältä kun ei pääse muualle kuin Ateenaan, joten viikonloppureissut ei oikein ole järkeviä kun lentoihin menee niin kauan aikaa. Joten saa nähdä, milloin minä pääsen aloittamaan reissuvuoteni. Mutta onneksi tämä on iso saari, joten erilaista näkemistä riittää reissukaipuun tukahduttamiseksi 🙂

  1. Minua on jostain syystä viime vuosina kiinnostanut Suomessa käynti enenevässä määrin. Tykkään tehdä sinne etenkin sellaisia lyhyempiä reissuja, sen mittaisia, että ehdin nähdä tuttuja ja sopivasti herkutella. Oli monta vuotta, että siellä kävin vain lasten ja isovanhempien yhteydenpidon takia, mutta nykyään tulee tämän tästä etsittyä edullisia lentoja ja nimenomaan niin, että menisin yksin, oman perhettä. Ja hei, Kreeta on minulta näkemättä, se kiinnostaisi kovasti!

 3. Jos asuu Barcelonassa niin on varmasti hieman erilainen kaipuu kaukomaille auringon alle kuin täältä pakkasen keskeltä Suomesta. 🙂 Mutta paljon teillä onkin jo reissusuunnitelmia tälle vuodelle – Euroopassakin onneksi riittää nähtävää ja kiinnostavia kohteita vaikka kuinka. Vähän olen alkanut haaveilemaan kesästä Eurooppaa kiertäen, saapa nähdä milloin sellaisen reissun pääsisi toteuttamaan… Vai kutsuuko sittenkin kaukomaat liikaa puoleensa. 🙂

  1. Euroopassa on kyllä vaikka mitä nähtävää, erilaisia kulttuureja ja ruokia, mutta viime aikoina minua on alkanut kovasti kiinnostaa Aasian suunta. Vielä kun saisin miehen innostumaan asiasta… :D.

 4. Mä osaan samaistua tuohon, että vaikka rakastaakin matkustelua, tekee joskus mieli rauhoittua kotona. Mulla oli todella rankka viime syksy ja kun kahden työn väliin jäi 1,5 viikkoa lomaa, pidin pintani enkä buukannut siihen yhtään matkaa! Teki todella hyvää olla kotona, levätä ja ladata akkuja. Yksin kotona oleminen on ehkä parasta, mitä tiedän tällä hetkellä! Reissuja ei ole hirveästi tiedossa vieläkään, lomia kun ei juurikaan ole. Mutta saatiin me kaverin kanssa ostettua lentoliput Krakovaan huhtikuulle!

  Tosi kivoja reissuja tulossa sinulle! Varsinkin Helsinki-loma kuulostaa ihanalle.

 5. Oi, ihanaa että olette tulossa Lontooseen! Kävin itse kaupungissa ekaa kertaa 8-vuotiaana ja ihastuin ikiajoiksi (kuten huomata saattaa, hihi). Matkan kohokohtina mieleeni on jäänyt Tower of London pelottavine tarinoineen ja hauskoine beefeatereihin, British Museum jossa pääsin näkemään ihan aitoja muumioita, sekä Madam Tussauds jossa pääsin yhteiskuvaan senaikaisten lempikirjailijoitteni Charles Dickensin ja Mark Twainin kanssa 😀 Muutkin matkasuunnitelmat kuulostavat oikean kivoilta. Ihanaa reissuvuotta! 🙂

  1. Ehkä törmätään Lontoossa :). Me olemme tehneet kovasti jo suunnitelmia reissua varten ja toivottavasti saadaan mahdollisimman paljon irti kaupungista. Jos ihan kauhea sadepäivä sattuu, niin mennään varmaan British Museumiin, siellä olisi varmasti nähtävää koko päiväksi. Toivomme kuitenkin kuivaa keliä, jotta pääsisimme kävelemään jalkamme puhki 🙂

 6. Kyllä mulle tuollaiset kotikulmat kelpaisi 🙂 Hassua, että jotkut haaveilee noista maisemista lähtöä Suomeen tai Ruotsiin, itsellä kun on kauhea hinku jatkuvasti juurikin Etelä-Eurooppaan! Varmasti alkaa Suomikin tuntua pikkuhiljaa eksoottiselta monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Suomen joulua en vielä suostu vaihtamaan mihinkään muuhun, kaikkina muina aikoina olen mielelläni reissun päällä!

  Meillä on vielä tän vuoden reissut pitkälti ajatuksen tasolla. Lähiviikkoina kipaisen naisporukan voimin pari päivää Gdanskissa (menopaluu liput 20€, hei hellou). Onhan tonne näköjään vähintään joka toinen vuosi mentävä, kun ihan kotikulmilta lähtee noin halpoja lentoja. Tuo 10€/suunta onkin jo ennätys. Sitten loppukesästä mun kesätyörupeaman jälkeen suunnataan jonnekkin rantalomalle Eurooppaan. Floridan reissukin siintää edessä, mutta vasta loppuvuodesta tai ensi vuoden alusta.

  1. Me ollaan moneen kertaan viime aikoina itsekin hämmästelty, että miten meidän reissukohteet ovatkin aina niin kylmissä paikoissa: Islanti ja muut Pohjoismaat, Skotlanti… Aurinkoa ja lämpöä en kaipaa tämän enempää kuin mitä täällä kotona saa, mutta kieltämättä olisi kiva käydä jossain oikein paratiisimaisessa paikassa ihan vaan rentoutumassa.

   Ja onpa edullista käydä Gdanskissa, vau! Täältä meiltä olisi tosi halpaa käydä mutka Luxemburgissa, noin 10 euroa suunta, ja se vähän houkuttelisi. Muuten siellä kyllä varmaan menisi rahaa hotelliin ja ruokiin, että en sitten tiedä olisiko se kuitenkaan mikään budjettimatka 🙂

 7. Minäkin pyörittelen täällä tällä hetkellä reissusuunnitelmia, Amsterdamin taidan ainakin toteuttaa sillä nuo tulppaanit todella veivät sydämeni viime vuonna! Lontoo on kanssa yksi vaihtoehto, voisin yöpyä siellä ainakin yhden yön, mikäli lähden tervehtimään tytärtäni Brightoniin ja Dublin on kanssa haaveissa… puhumattakaan Maltasta 🙂 Laitahan koodia mikäli olet kahviseuraa vailla, olisi ihan huikea treffata!

  1. No olisi kyllä mahtavaa nähdä! Kaikki bloggaajakollegoiden tapaamiset ovat olleet tosi kivoja, vaikka ei olisi ennen tavattu. On jotenkin hassua tavata ensimmäistä kertaa, kun jo tietää aika paljon toisesta ja tuntuu, että tuntisi tyypin, vaikka eihän se tietenkään pidä paikkaansa 🙂

 8. Kun asuu kivassa kaupungissa, voi oikein hyvin kotoilla välillä. Ja siellähän on monella tapaa mukava talvi. Barcelona on niin hyvien lentoyhteyksien päässä Euroopan kaupungeista, että en yhtään ihmettele, miksi tulee reissattua niihin. ☺

  1. On täällä kyllä aika täydellinen talvi: yleensä aurinkoista, mutta lumille pääsee alle kahdessa tunnissa, jos niin haluaa. Mutta pari viikkoa sittenhän tänne satoi lumet, aikamoista…

 9. Ihania suunnitelmia teillä! Erityisesti tuo Pyreneillä vaeltelu kuullostaa omaan korvaan niin ihanalta ja toisaalta niin kaukaiselta. Ehkä josku ehkä joskus! Itseäni harmittaa että kaukomatkat ovat jääneet nyt monena vuonna välistä ja hinku Aasiaan olisi kova, mutta mulla on joku sellainen pinttymä päässä, ettei niin kauas voi lähteä lyhyemmäksi aikaa kuin kuukaudeksi. Ja tällaisia lomia jo on aika hankala järjestää.

  1. Samat fiilikset täällä! Minä en erityisemmin nauti lentämisestä eli ihan lyhyen pyrähdyksen takia en kyllä lähtisi Euroopan ulkopuolelle, täälläkin kun on niin paljon nähtävää, paljon lähempänä. Mutta kieltämättä etenkin Japani kiinnostaa kovasti, ja pitäisi vaan raivata kalenterista vaikka joku viikon-parin pätkä, jolloin sinne jo kannattaisi lähteä.

 10. Kun koti on ulkomailla, Suomikin alkaa tuntua eksoottiselta. 🙂 Teillä on siellä lähellä niin paljon kaikkea, että mikäpä pakko sieltä on lähteä mihinkään. Toisaalta voisihan joku sanoa vaikkapa Helsingistä samaa. Kaikki on niin kiinni perspektiivistä! Mutta yhtä kaikki kivoja suunnitelmia! Nauti matkailuvuodesta 2018! Olen vapaaehtoista seuraa Helsingissä, jos vielä kalenterissa on tilaa. Kiitos vielä mukavista hetkistä Barcelonassa!

 11. Kivoja kuvia Barcelonasta postauksen kuvituksena. Jotenkin sellaisia, että toi ne Barcelonan parhaat muistot esiin 🙂

  Itsellä on välillä pidempiä taukoja ulkomaanmatkailun suhteen, mutta vastapainoksi reissaan kotimaassa työn perässä paljon – se lievittää kummasti matkustusnälkää. Nyt pitäisi sunnuntaina lähteä Meksikoon pariksi viikoksi, enkä ole ajatustakaan asialle antanut. Ilmeisesti sen tajuaa vasta sitten kun on koneessa ja yrittää viihdyttää muksuja lennon ajan 😀

  Mukavia tulevia reissuja loppuvuodelle sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.