Ranska, Ranskan Pyreneet

Syrjähyppy Ranskaan (Bagnères-de-Luchon)

Joulun aikaan ehdimme käväistä myös päiväreissulla Ranskassa. Pieni Bagnères-de-Luchon sijaitsee Ranskassa aivan Espanjan rajalla, vuoren takana Val d’Aranista, Haute-Garonnen departmentissa. Meillä oli mielenkiinnon kohteena paitsi itse kaupunki, myös ruokakaupat. Ranskalaisia ruokatarvikkeita on pakko saada säännöllisin väliajoin! Confit de canardia, Vichy-karkkeja, Oranginaa, omenasosetta, viiniä… Vettä tihkutti koko reissumme ajan ja oli kylmä, joten kaupungista sai vain hyvin pintapuolisen käsityksen, mutta rakennukset olivat kauniita ja kaupunki vaikutti eläväiseltä.

Bagnères-de-Luchon

Bagnères-de-Luchon

 

Bagnères-de-Luchon on kuuluisa(hko) kuumista lähteistään sekä myös Superbagnères-hiihtokeskuksesta. Hiihtokeskukseen pääsee keskeltä Luchonin kaupunkia gondolihissillä, matka kestää vajaat kymmenen minuuttia. Samalla hissillä on tultava myös takaisin kylään, laskemalla se ei onnistu.

Alueella on myös paljon kuumia lähteitä. Luchonissa sijaitsee Euroopan ainoa vaporarium, luonnonkylpylä, joka koostuu osittain maanalaisista tunneleista, joissa virtaa kuumien lähteiden vesi. Tänne haluaisin ehdottomasti päästä!

Bagnères-de-Luchon

 

On aina hauska huomata, miten tunnelma on eri heti tuossa rajan toisella puolella. Ranskan puolella ruokakaupoissa on eri haju, rakennukset ovat erinäköisiä, kukkaistutuksetkin ovat erilaiset kuin Espanjassa. Maan vaihtumista ei välttämättä edes huomaa, sillä rajatarkastuksia tai minkäänlaista sen kummempaa rajavyöhykettä ei yleensä ole. Pienet tullikopit ovat ehkä tienvarrella, mutta ei niissä aina ole päivystystä. Kuitenkin voi pienistä asioista helposti huomata tulleensa toiseen maahan, jännä juttu!

Bagnères-de-Luchon

 

Lyhyt päiväretkemme Luchoniin herätteli taas pientä ikävää Ranskaan. Vuonna 2014 en käynyt oikeastaan kertaakaan siellä, vaikka se on tuossa ihan vieressä! Tänä vuonna ehdottomasti, olen jo aloittanut Sampan pehmittämisen Provencen matkan varten ja entisillä kotiseuduillakin olisi aivan ihana päästä käymään näin vuosien jälkeen. Katsotaan miten käy!

Bagnères-de-Luchon

Bagnères-de-Luchon

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

3 thoughts on “Syrjähyppy Ranskaan (Bagnères-de-Luchon)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.