Eurooppa, Käydyt maat, Ruotsi

Eksotiikkaa etelän vetelille – Täby Tukholma

Palataanpa vielä hetkeksi joululomaan, ennen kuin kevät saapuu Barcelonaan ja joulujutut alkavat tuntumaan vanhojen kaivelulta!

Tukholma otti meidät vuodenvaihteen jälkeen vastaan purevalla pakkasella ja puhtaanvalkoisilla luminietoksilla. Edellisenä päivänä oli maa peittynyt valkoiseen ja lunta tuli lisää myös meidän siellä ollessamme. Meidän lapsemme, nuo etelän citypellet vimosen päälle, olivat haltioissaan kylmästä ilmasta ja hattaranpehmeästä lumesta: ei Pyreneillä ole koskaan tällaista! Tämä on oikea talvi! Emme ole moneen vuoteen käyneet Suomessa talvella, eivätkä tytöt enää muistaneet, miltä talvipakkanen tuntuu nenässä, miltä kylmä tuoksuu ja miten lumi narisee jalkojen alla. Tämä oli meidän reissunaisenaluille hyvin eksoottinen reissu ja kokemus!

Täby

 

Olen käynyt Tukholmassa monta kertaa aiemmin, mutta pysynyt aina ihan siinä keskustan ja Gamlastanin kulmilla. Nyt kuitenkin olimme Tukholmassa sukuloimassa ja niinpä majoituimme  kaupungin ulkopuolella, pysyen silti kaupungin alueella.

Täby on samannimisen kunnan keskustaajama ja, pienenä kuriositeettina, myös Järvenpään ystävyyskaupunki. Se on yksi Tukholman varakkaimpia asuinalueita, ja sen kyllä huomaa. Vauraus näkyi hulppeissa omakotitaloissa ja isoissa Volvoissa. Vastaantulevilla ulkoilijoilla oli tyylikkäät toppapuvut ja joka toisella oli kaunis rotukoira narun päässä. Tuli mieleen Solsidan.

Täby

Täby

 

Me emme tällä reissullamme ehtineet tutkia Täbyn nähtävyyksiä, eikä niitä nyt niin hirveästi olisi ollutkaan. Ilmeisesti täällä olisi ollut kuitenkin useita viikinkiajalta peräisin olevia riimukiviä, jotka ainakin tällaista historianörttiä kiinnostaisi suunnattomasti. Nyt ne olisi olleet varmaan lumen alla.

Nähtävyydeksi voinee kai laskea yhden Ruotsin suurimmista ostoskeskuksista, Täby Centrumin. Siellä sentään ehdimme käydä kiertelemässä ja lämmittelemässä, ja sain minä vähän skandi-designiä ostettua kotiin sekä esineiden että vaatteiden muodossa. Kauppoja, kahviloita ja ravintoloita on 260 ja minua kiinnosti tietysti eniten kaikki pohjoismaiset merkit. Ja ruokakaupat, tottakai!

Täby

 

Noin 15 kilometrin päässä olevan Tukholman hulinat ovat helposti saavutettavissa, sillä juna kulkee säännöllisesti ja bussillakin pääsee.

Täby

 

Hulina tuntui silti hyvin kaukaiselta lumisena loppiaisviikonloppuna. Luonto on täällä lähellä. Kävimme kävelemässä meren rannalla Viggbyholmissa ja yritimme myös kiertää kävellen Rönningesjön-järven, siinä onnistumatta, sillä pakkanen alkoi puolessa välissä hyydyttää Pikkusiskon hymyä. Emme uskaltaneet lähteä ylittämään järveä, vaikka siellä näkyikin polkuja ja latuja, meidän tuurilla olisimme varmaan hukkuneet koko porukka sillä reissulla. Kävelimme siis kiltisti rannan polkuja ja minä räpsin kuvia sen verran, mitä jäisillä sormillani pystyin.

Täby

Täby

 

Oli kyllä harvinaisen kiva tämä lyhyt Tukholman reissumme, ihan jo siitäkin syystä, että näimme sukulaisia. Yhden päivän vietimme Tukholmassa käyden mm. Kuninkaanlinnassa, josta jo aiemmin kirjoitinkin, mutta muuten olimme ihan vaan rennosti, yhtään suorittamatta. Perheenpää pääsi saunaan (meitä tyttöjä ei huvittanut), söimme kaikenlaisia Pohjolan herkkuja ja mikä parasta, saimme kokea ihan oikean pakkastalven! Tämä miniloma kruunasi meidän joululomamme!

Täby

Täby

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Eksotiikkaa etelän vetelille – Täby Tukholma

    1. Ooh, sä oot nähnyt tämän paikan siis kesälläkin! Kävimme kävelemässä uimarannoilla ja vaikka ne nyt olivatkin lumen peitossa, niin pystyi hyvin kuvittelemaan kauniit ruotsalaiset perheet sinne viettämään ihanaa kesäpäivää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.