Yleinen

Tammikuu 2019: Flunssaa ja kotimaanmatkailua

Terveisiä Barcelonan talvesta! Viime yönä satoi peukalonpään kokoisia rakeita ja salamat välkkyivät niin, etten saanut nukuttua. Parvekkeella tyynyt ja viltit heittivät kuperkeikkaa ja sisäpihan varastoröttelön peltikatto paukkui. Melko vaihtelevaiset kelit, sillä on tässä tammikuun aikana ehditty nauttia myös lämpimistä ja aurinkoisista päivistä, mutta toisinaan on myös paksuimmalle toppatakille ollut tarvetta!

Tammikuu 2019


Joku kumma pöpö löysi meille tiensä alkuvuodesta, johtuneeko juuri näistä keleistä vai olisivatko tytöt napanneet sen lentokoneesta, kun palasimme Suomesta. Lapset olivat yhteensä kahdeksan päivää kotona kovassa kuumeessa, peräjälkeen. Minä täällä häärin sairastuvan hoitajattarena, mutta en ihme kyllä saanut tartuntaa. Hyvä niin, syksyllä flunssa piinasikin monta viikkoa.

Tammikuun ensimmäisinä päivinä olimme tosiaan vielä Suomessa joululoman vietossa. Uudenvuoden päivänä kävimme Napapiirillä Joulupukin pajakylässä ja reissun viimeisen yön vietimme Oulussa. Palasimme kotiin pari päivää ennen koulun ja arjen alkua ja ihan kiva oli palata ja jättää toppahousut odottamaan seuraavaa kertaa (tosin puolet perheestä tuulettaa toppiksiaan parhaillaan Pyreneillä, kun he menivät laskettelemaan sinne viikonlopuksi).

Tammikuun ainoan luontoretken teimme Costa Bravalle, ja nämä postauksen kuvat ovat siltä reissulta. Teimme kaveriperheen kanssa mukavan ja pitkän reitin, Sant Sebastiàn majakalta Tamariuhun ja takaisin. Oli hieno reissu, mutta en vaan saanut aikaiseksi tehdä siitä postausta. En tiedä, että kiinnostaako nämä meidän lähiseutujen retkeilyt yhtään ketään ja toisaalta reitti oli jo itselle aika lailla ennestään tuttu, eikä se inspiroinut kirjoitushommiin. Hieno reitti kuitenkin, iso suositus!

Costa Brava
Costa Brava


Tammikuussa kävimme myös Pikkusiskon kanssa junalla Valenciassa, ja siitä kirjoitin postauksen, Aurinkoinen viikonloppu Valenciassa. Oli kyllä upea kaupunki, voisin vaikka heti lähteä uudestaan. Jäi jotenkin sellainen fiilis, että Valenciassa oli samanlaista kuin Barcelonassa oli silloin, kun tänne muutimme, ennen tätä valtavaa turistipaljoutta. Ihmisiä oli kaduilla, mutta ei tungokseksi asti, omaleimaisia kahviloita, kuppiloita ja putiikkeja oli vielä jäljellä… En tiedä, minun pitänee mennä uudestaan Valenciaan haistelemaan tunnelmia!

Tammikuu 2019 oli myös se kuukausi, kun aloitimme miehen kanssa uuden harrastuksen, argentiinalaisen tangon! Emme todellakaan ole mitään tanssijatyyppejä, mutta kaikkea pitää kokeilla. Ja on ollut kivaa, vaikka emme olekaan ryhmän nopeimmin oppiva pari. Ehkä helmikuun aikana osaamme jo heittäytyä tanssiin, nyt tangomme on vielä aikamoista tamppaamista ja askelten muistelua! Olemme myös pelanneet tennistä sen verran, mitä säät ovat sallineet ja yhden pitkän pyöräilynkin ehdimme tekemään Barcelonan pyöräteillä.

Sellainen tammikuu oli se! Näin alkuvuoteen kuuluu tietysti myös loppuvuoden suunnittelua ja meillä on kesälle suunnitteilla niin upea, toivottu ja haaveiltu reissu, että oksat pois! Lennot on varattu, mutta osa majoituksista vielä puuttuu, ja kunhan suunnitelmat ovat valmiit, tulen hehkuttamaan niitä ihan varmasti tännekin!

Costa Brava


Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.