Yleinen

Tammikuun parhaat 2015

Hyvää helmikuista sunnuntaiaamua tuulisesta Barcelonasta!

Viime vuoden lopulla tein ns. vuosikoosteen ja kyllä olikin silloin hankala muistella, mitä kaikkea olimmekaan vuoden 2014 aikana tehneet. Välttääkseni saman ongelman tämän vuoden lopulla ajattelin yrittää kerätä pienen koosteen joka kuukauden lopulla. Kiinnostava nähdä, mikä kuukausi osoittautuu vuoden lopussa suosikiksi!

Tammikuuta ovat leimanneet alennusmyynnit ja ruokaan liittyvät pohdinnat. Touhuilimme lähinnä täällä kotinurkilla, teimme pientä pintaremonttia ja kiertelin kaupungilla. Säät olivat aurinkoiset ja nyt muutaman viime päivän erittäin tuuliset. On ollut vaihtelevasti kylmää ja lämmintä keliä, mutta ei onneksi ankean harmaata.

Kuukauden paras reissu oli laskettelu-kylpyläretki Ranskan puolelle. Itse asiassa tämä oli ainoa Espanjan rajojen ulkopuolelle suuntautuva retki tässä kuussa, muuten kyllä teimme päiväretkiä mm. Sitgesiin ja Terrassaan. Rannallakin tuli kuljeskeltua monena päivänä.

Kuukauden parhaat ostokset olivat lentoliput Portugaliin ja Geneveen helmi- ja maaliskuulle. Portugal on uusi maa lisättäväksi käytyjen maiden listalle, Geneven seutu puolestaan on varsin tuttua.

Kuukauden suurin harmistus oli kameran temppuileminen. En luota enää yhtään tuohon Nikoniimme, mutta koska mitään isoa tarvetta, tapahtumaa tai muuta ei ole ollut nyt tammikuussa ole ollut, ei ole kameraakaan tullut vietyä huoltoon. Ennen Portugalin reissua kamera on saatava kuntoon!

Tammikuun parhaiden TV:n äärellä vietettyjen hetkien aikana on katsottu True Detectiven ensimmäinen tuotantokausi, Breaking Badin kolme tuotantokautta sekä Kuudes aisti -sarja. Aika monta tuntia telkkarin katsomista, mutta harrastushan se on sekin näiden kylmien tammikuun iltojen iloksi. Leffassa on käyty kerran, katsomassa Paddington.

Kuukauden paras kahvila/ravintolalöytö oli teehuone Artte, jossa on tullut käytyä nyt parikin kertaa. Ravintoloissa on tullut käytyä nyt tammikuussa huimasti keskimääräistä enemmän: jos Ikeankin laskee mukaan, olen syönyt kahdeksan kertaa ravintolassa tässä kuussa. Tämä on suoraan verrannollinen siihen, että olen nähnyt paljon kavereita jouluhulinoiden jälkeen. Kävin myös mm. fiinissä Bocachica -cocktailbaarissa, ja tykkäsin. Käydyt ravintolat ovat: – Mirilla –  The American Restaurant (Sitges) – Pappa Sven – Ikea – Casa Carmen (Diagonal Mar) – Nagisa – Bar Lobo – La Terrassa del Museu (Terrassa).

Kuukauden paras päätös oli kokeilla tipatonta, kofeiinitonta, lihatonta ja vähäsokerista dieettiä. Alun vaikeuksien (lue: kahden päivän tärinä, päänsärky ja paha olo) jälkeen oli mielenkiintoista huomata, kuinka sokeri on minun akilleenkantapääni. Se oli ehdottomasti vaikein jättää pois ja siitä minulle tuli pahoja vieroitusoireita. Varsinkin jouluna tuli syötyä suklaata ihan joka päivä ja paljon, ja kyllä, olen riippuvainen makeasta. Kuukauden loppua kohti mentäessa ovat pahimmat karkkihimot onneksi helpottaneet, joten ehkäpä tämä tästä.

Kahvi ja alkoholi liittyvät kohdallani sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kumpaakaan ei tehnyt kertaakaan varsinaisesti mieli, mutta koska viini kuuluu niin läheisesti hyvään ruokaan ja kahviloissa istuminen on tapa tavata ystäviä, on viinilasin tai cafe con lechen tilaamiseen ulkopuolista painetta. Viini virtasi kuitenkin vain yhtenä tammikuun iltana, kun pääsimme yllättäen treffeille Sampan kanssa, viettämään iltaa ilman lapsia. Sille piti kilistellä, sillä tätä ihmettä, että pääsisimme kahdestaan istumaan iltaa, tapahtuu hyvin hyvin harvoin. Muuten lipsahduksia ei kuitenkaan sattunut, ja kahvia tai edes mustaa teetä en juonut yhtään kupillista.

Helpoin oli ehdottomasti lihattoman ruokavalion kanssa. Lihan jätin pois ihan eettisistä syistä. En ole elokuun puolivälin jälkeen syönyt arkisin lihaa, joten muutos ei ollut suuri enkä kaivannut lihaa ollenkaan. Yhden kerran tammikuun aikana jouduin tilaamaan ravintolassa lihaa, sillä muita gluteenittomia vaihtoehtoja vihreän salaatin lisäksi ei ollut ja nälkä oli liian suuri salaatilla kesytettäväksi. Lihan syömistä ja sen eettisyyttä on tullut mietittyä paljon ja haluan jatkaa tätä lihatonta arkea. Laadukas liha olkoon juhlaruokaa, ruokavalio ei saa pyöriä sen ympärillä.

Kaiken kaikkiaan vuoden alku on ollut oikein hyvä. Tähän on kuulunut paljon ulkoilua, hyvää ruokaa, mukavia ihmisiä, iltoja telkkarin äärellä ja vähän oikeita töitäkin. Loppuvuoden kalenteri näyttää siltä, että tämä on myös ainoa kuukausi, jolloin ei tarvitse istua lentokentillä odottamassa koneen lähtöä, joten nostan tänään lasin kuohuvaa myös sille! Salut!

Tammikuu 2015

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Tammikuun parhaat 2015

  1. Mukava kuukausi sinulla! Minäkin olen ollut tipattomalla -mutta tälle päivälle olen varannut oluen kun ajattelin tehdä päivälliseksi pizzaa. Samoja sarjoja mekin olemme katselleet muuten (paitsi Breaking bad jo aiemmin) -illat ovat kuluneet mukavasti!

    Hurja tuuli tosiaan tänään -tukka meinasi lähteä päästä kun kävimme rannalla. 😀

  2. Sokeri se taitais olla mullakin paha paikka jättää pois. Karkinsyönti on ihan tapa josta on vaikea päästä eroon. En tiiä mikä auttaisi… Autiolle saarelle haaksirikkoutuminen ehkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.