Eurooppa, Käydyt maat, Tanska

Tanskan Legoland, Billund – Kivaa koko perheelle

Parikin ystävääni on kertonut halustaan käydä Tanskan Legolandissa ensi kesänä, ja niinpä kaivoin arkistojen kätköistä muutamia kuvia parin kesän takaiselta Ruotsi-Tanska roundtripiltämme ja etenkin aurinkoisesta päivästä, jonka vietimme Billundissa. Viime aikoina vallalla ollut Tanskahuuma siis jatkuu!

Legoland

 

Monille suomalaisille Billundin Legoland on jo tuttu kohde, ja mekin kuulimme siellä ollessamme moneen kertaan suomea. Puisto on iso ja siellä saa helposti päivän kulumaan, mikä ettei kaksikin, jos yöpyy lähistöllä. Mukavat kengät vaan jalkaan ja aurinkoisena päivänä aurinkorasvat iholle!

Legoland

 

Lentäen pääsee kätevästi Kööpenhaminaan, josta voi vaikkapa vuokrata auton ja ajaa Billundiin. Jos autonvuokraus ei kiinnosta, niin Köpiksestä pääsee myös junalla Vejleen, joka on lähellä Legolandia, ja sieltä pääsee puistoon näppärästi bussilla. Juna-aikatauluja löytyy täältä. Myös Billundissa on pieni lentokenttä. Legolandin ulkopuolelta löytyy sekä maksullisia että ilmaisia parkkipaikkoja kuten kartasta näkyy. Huvipuisto on suosittu, joten kannattaa taktitoida ja suunnitella tuleminen huolella.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

 

Sisäänpääsylippuun saa alennusta mm. BR-lelujen kanta-asiakaskortilla tai kuten me teimme, ostamalla Tanskasta mehua, jonka purkinkyljessä oli alennuskuponki. Liput saa myös halvemmalla ostamalla ne netistä, Legolandin omilta sivuilta. Me olimme puiston porteilla avaamisaikaan, ja nyt jälkikäteen kun miettii, niin olisi ollut järkevämpää mennä jonottamaan ehkä vartin yli. Väkeä velloi portilla valtavasti, mutta jono veti nopeasti ja pian portin avaamisen jälkeen oli jo aivan rauhallista.

Legoland

Legoland

 

Puistossa on näkemistä ja tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Meidän muksumme olivat Legolandissa käydessämme 6- ja 8-vuotiaat ja huvipuisto oli heille juuri sopiva. Muutama härveli oli liian jännä ja iso, mutta suurin osa kutkutti masun pohjaa juuri sopivasti. Legoiluinnostus oli ja on edelleen suuri ja lapset jaksoivat katsella Minilandin legoista rakennettuja pienoismalleja loputtomiin. Kartasta oli hyvä suunnitella reittiä ja valita mihin mennään seuraavaksi.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

 

Legolandissa ja sen liepeillä on mahdollista myös majoittua. Me olimme vuokranneet mökin kauempaa Givskudista, Hotel Harreso Gro:sta, mutta olisihan se ollut kiva kokeilla yöpymistä vaikka alueella sijaitsevassa neljän tähden Hotel Legolandissa.

Ravintoloita löytyy useita ja ne tarjoavat sellaista tyypillistä huvipuistoruokaa. Olisi kannattanut melkein ottaa omia eväitä mukaan, meillä oli vain vesipullot. Hinnat olivat ainakin näin Espanjasta tarkasteltuna kovat, eikä minulle, keliaakikolle, löytynyt juurikaan vaihtoehtoja.

Legoland

 

Ja lopuksi kävimme tietysti Legokaupassa! Se taisi olla koko päivän parasta antia, ainakin lasten mielestä. Pari pikkujuttua oli ihan pakko ostaa muistoksi.

Hauska paikka kyllä, voin lämpimästi suositella! Päivä meni joutuisasti, jonot eivät raastaneet hermoja ja ovathan ne legoista rakennetut pikkutalot uskomattoman hienosti tehtyjä! Legoland oli hauska paikka koko perheelle!

Legoland

Legoland

Legoland

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

10 thoughts on “Tanskan Legoland, Billund – Kivaa koko perheelle

  1. Minä kävin Legolandissa 13-vuotiaana ja silloinkin oli kivaa. Tosin sen myöntäminen otti vähän koville :). Onkahan se muuttunut kovasti niistä ajoista…? Kuvat ainakin näyttävät aika tutuilta.
    Täällä San Diegon naapurissa (Carlsbad) sijaitsee muuten myös Legoland. En ole käynyt, mutta kuullut kyllä paljon hyvää.

  2. Mä olen käynyt tuolla lapsena, yli 20 vuotta sitten, ja on ehdottomasti parhaita lapsuusmuistojani. Ja näistä kuvista muistuu mieleen monta juttua 🙂 Pitää päästä käymään tuolla vielä joskus uudestaan. Täällä Kaliforniassakin olisi tuollainen Lego-puisto, mutta pahoin pelkään että se on amerikkalaisella maulla tehty, ja että viihtyisin paremmin tuolla Tanskassa. Ja hei, onhan tuo vikan kuvan lentokone oikea lentokone, eikä legoista tehty? 😀

  3. Mä olen käynyt tuolla lapsena, yli 20 vuotta sitten, ja on ehdottomasti parhaita lapsuusmuistojani. Ja näistä kuvista muistuu mieleen monta juttua 🙂 Pitää päästä käymään tuolla vielä joskus uudestaan. Täällä Kaliforniassakin olisi tuollainen Lego-puisto, mutta pahoin pelkään että se on amerikkalaisella maulla tehty, ja että viihtyisin paremmin tuolla Tanskassa. Ja hei, onhan tuo vikan kuvan lentokone oikea lentokone, eikä legoista tehty? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.