Barcelona, Katalonia, Nähtävyydet, Tapahtumat

Tanssivat jättiläiset ja jättimäiset päät

Jos olet ikinä sattunut olemaan Barcelonassa, muualla Kataloniassa tai Espanjassa jonkun juhlan tai kulkueen aikaan, olet ihan varmasti nähnyt suuria, monimetrisiä jättiläisiä tanssimassa rauhallisesti upeissa puvuissaan perinteisen musiikin soidessa. Nämä jättiläiset ovat olennainen osa katalaanien juhlakulttuuria, castell -ihmistornien, correfocs -tulijuoksujen ja sardana -musiikin ohella, ja ne todella ovat näyttävä näky lipuessaan kulkueissa ihmismassan läpi komean ja ylhäisen näköisinä.

 

Näihin usean metrin korkuisiin jättiläisiin, ”gegants”, sekä myös jättipäihin, ”capgrossos” eli ukkeleihin, joilla on hillittömän iso pää, mutta jotka eivät muuten ole tavallista ihmistä isompia, voi tutustua La Casa dels Entremesossa. Täällä Barcelonan eri kaupunginosien omat jättiläiset lepäilevät juhlien välisen ajan ja niitä ja niiden yksityiskohtaisesti tehtyjä pukuja voi käydä ihailemassa ihan ilmaiseksi. Jätit ovat ilmeikkäitä ja persoonallisia, ja jokaisen jätin vieressä on kyltti, josta voi lukea sen taustan (nimen, mistä se on kotoisin, historian…), myös englanniksi. Oikein kiinnostava pieni tutustumiskohde Barcelonassa, luultavasti lastenkin mielestä hauska paikka!

Casa dels EntremesosKatalonian jättiläisetCasa dels EntremesosCasa dels EntremesosBarcelonan jättiläisetCasa dels Entremesosgegants

 

Kulkueisiin kuuluu olennaisesti myös eläimet, joista jännittävimpiä ja hauskimpia ovat tulta syöksevät lohikäärmeet. Alhaalla olevan kuvan ruohoa mutustava leijona, Lleó de Barcelona, on tuttu näky Barcelonan juhlakulkueissa, joissa sillä on oma laulu ja tanssi, samoin kuin sen vieressä oleva Mulassa de Barcelona, Barcelonan muuli. Myös kotka, Àliga de Barcelona, on kulkueissa mukana ja täälläkin esillä.

Casa dels Entremesos

 

Jättiläiset löytyvät pieneltä kujalta läheltä Santa Caterinan kauppahallia, osoitteesta Plaça de les Beates, 2. Sisäänpääsy La Casa dels Entremesoon on ilmainen, ja siellä on myös vaihtuvia näyttelyitä, esimerkiksi tällä hetkellä valokuvanäyttely Barcelonan katedraalin ympäristön vanhoilta ajoilta sekä ihan pikkuruinen näyttely aika kammottavista ja kulahtaneista käsinukeista. Aukioloajat löytyvät täältä.

Casa dels Entremesos

 

Minulle tämä paikka oli uusi, enkä ollut koskaan tästä kuullutkaan. Kiitokset sekä vinkistä, seurasta että alla olevasta kuvasta menevät Nauran auringolle -blogin Matkattarelle!

Casa dels Entremesos

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.