Hotelli, Katalonia, Rantaelämää

Pikkuisen tasokkaampaa telttailua lasten kanssa Costa Doradalla

Kun siskoni tyttärineen varasi lennot Barcelonaan elokuun lopulle, oli ensimmäinen ajatukseni, että me emme voi mitenkään olla koko viikkoa hikisen kuumassa Barcelonassa, asunnossamme, jossa ei (vielä, ensi kesänä on) ole ilmastointia. Barcelonan rannat ovat elokuussa likaiset ja täynnä ihmisiä, ja ilman kunnollista uintimahdollisuutta lapset hyppisivät seinille ja saisivat aikuiset hermoraunioiksi. Selailin Bookingia ja etsin hotellia, johon voisimme mennä tyttöporukalla muutamaksi yöksi kohtuuhintaan. Kriteerinä oli, että voisimme nukkua samassa tilassa ja että olisi edes jonkinlainen uima-allas. Hotellia ei tuntunut löytyvän, mutta leirintäalueita montakin, ja pienen empimisen jälkeen (Tuleeko nukkumisesta mitään? Onko siellä likaista?) varasin meille kuuden hengen teltan Gavina Camping & Resortista, ja sehän olikin ihan nappivalinta!

Gavina Camping

 

Meidän safaritelttamme taisi olla tämän leirintäalueen simppelein, mutta vallan mainio muutamaksi yöksi. Meillä oli kaksi makuukamaria, joissa toisessa oli parisänky ja toisessa kaksi kerrossänkyä, sekä pieni keittiö, josta löytyi liesi, jääkaappi-pakastin ja mikro. Ainoa, mitä oikeastaan jäimme kaipaamaan, oli ilmastointi. Pieni pöytätuuletin ei riittänyt jäähdyttämään telttaa yli 30 asteen helteillä, eikä edes kotoa tuotu toinen tuuletin auttanut. Niin, ja olisihan se juokseva vesi ollut kiva, vaikka eipä pesupaikoille pitkä matka ollut. Silti teltassa oli varmasti enemmän tunnelmaa kuin esimerkiksi alueelta löytyvissä pienissä siirrettävissä taloissa, mobile homeissa, ja olimme tyytyväisiä valintaamme, vaikka tokihan iso luksusteltta tai -mökki rantahiekalla olisi sekin kelvannut.

GavinaGavinaGavina

 

Yleisistä tiloista löytyi vessat, suihkut ja pesukoneet. Leirintäalueen pieni ruokakauppa oli yllättävän kattava ja edullinen, mutta ravintola ei vakuuttanut. Tai no ihan ravintolassa emme käyneetkään, kun tuntui niin vaikealta saada sieltä pöytää ja olihan meillä oma keittiö, mutta baarin puolella kävimme syömässä ranskiksia ja hodareita. Söimme neljä päivää melkoista roskaruokaa – ja paljon jäätelöä – mutta lapset taisivat olla siitä vaan iloisia…Gavina

 

Parasta koko reissussa oli tietysti uima-allas. Siinä lapset puljasivat aamusta iltaan, paitsi yhtenä päivänä, jolloin joku onneton kakkasi veteen ja koko allas jouduttiin sulkemaan loppupäiväksi. Kyllä otti päähän, mutta onneksi kesän lämmittämä Välimeri oli ihan vieressä. Alueella oli monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille, ja muutamaa kokeilimmekin, mutsit vesijumppaa ja kakarat kaikkea mahdollista. Parasta oli kuitenkin se, että sai uida ja loikoilla aurinkotuoleilla ihan niin paljon kuin mieli teki, aamukymmenestä iltakahdeksaan.GavinaUima-allasGavinaPoolGavinalasten kanssa Costa Doradalla

 

Meillä oli kaiken kaikkiaan, kakkaepisodista ja yhdestä huonosti nukutusta yöstä, jolloin leirintäalueella pidettiin elokuun päättäjäisjuhlaa kovaäänisen diskon merkeissä,  huolimatta ihan tosi kiva reissu. Luulen, että jatkossakin, kun meille tulee kesän kuumimpina päivänä vieraita, suuntaamme muutamaksi päiväksi johonkin vastaavaan paikkaan. Täällä Costa Doradalla, Barcelonasta etelään, näytti olevan paljon samankaltaisia leirintäalueita ja on niitä myös Barcelonasta pohjoiseen Costa Bravalla. Tuntui kuin olisi ollut ihan oikealla lomalla, ja minäkin, joka olen ollut koko kesän menossa, enkä ole rannalla ollut vielä kertaakaan, taisin saada kesän ensimmäiset rusketusraidat! Hauska kokemus!

GavinaGavinaGavina CampingLasten kanssa costa doradallaCosta Dorada

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

2 thoughts on “Pikkuisen tasokkaampaa telttailua lasten kanssa Costa Doradalla

  1. Niin voin kuvitella lasten riemun, mekin olimme usein vastaavissa paikoissa omalla asuntoautolla kun lapset olivat pieniä! Tosi hyvä idea lähteä ulos kaupungista. Mukavaa syyskuuta barcelonaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.