Barcelona, Tapahtumat

Taidetta LEGO-palikoista – The Art of the Brick

Taide voi olla hyvinkin hauskaa ja mikä tahansa voi olla taidetta. Barcelonassa on parhaillaan menossa yksi hyvin erikoinen – ja hauska – taidenäyttely, Nathan Sawayan LEGO-palikoista rakentama The Art of the Brick -näyttely, joka on kiertänyt ympäri maailmaa ja joka on erinomainen esimerkki siitä, että lennokkaalla mielikuvituksella kaikki on mahdollista.

Nathan Sawaya on amerikkalaismies, joka työskenteli lakimiehenä New Yorkissa, kunnes hän jätti vuonna 2004 uran taakseen ja alkoi kokopäiväiseksi legoilijaksi. Varmasti monen lapsen unelma-ammatti! Sawayalla on nykyään taidestudiot sekä New Yorkissa että Los Angelesissa, ja tosiaan hän on maailmalla arvostettu taiteilija, joka tekee veistoksensa LEGO-palikoista. Sawaya ei työskentele LEGO-firmalle, mutta on saanut LEGO:lta ”LEGO Certified Professional” -tittelin ja luonnollisesti paljon huomiota.

Barcelonan näyttely koostuu yli miljoonasta palikasta ja 110 eri kokoisesta LEGO-rakennelmasta. Mukana on LEGO-versioita kuuluisista taideteoksista, kuten Mona Lisasta tai aidonkokoisesta Daavid-patsaasta, täysikokoinen sello, dinosauruksen luuranko sekä myös useita hassuja, värikkäitä veistoksia, joissa taiteilijan mielikuvitus on virrannut vapaasti.

The Art of Brick

 

Sawayan LEGO-patsas Yellow on noussut hänen tunnetuimmaksi työkseen ja jo klassikoksi. Näkyypä tämä itsensä auki repivä hahmo mm. Lady Gagan musiikkivideollakin.

The Art of Brick

The Art of Brick

 

Lapsille näyttely on varmasti hauska kaikkine väreineen ja no, palikoineen, mutta monessa taideteoksessa on syvällisempikin ajatus taustalla.

The Art of Brick

 

Monet julkisuudenhenkilöt ovat saaneet omat LEGO-potrettinsa, samoin Sawaya on tehnyt omat versionsa useista kuuluisista taideteoksista.

The Art of Brick

The Art of Brick

 

Paikalla olleet lapset olivat vaikuttuneita yli 80 000 palikasta tehdystä isosta Tyrannosaurus Rexin luurangosta.

The Art of Brick

 

Näytteillä oli myös valokuvateoksia In Pieces -projektista, jonka Sawaya teki yhdessä valokuvaaja Dean Westin kanssa, ja joissa yhdistettiin LEGO-palikoista tehtyjä asioita taidevalokuviin. Todella oivaltavia juttuja! Esimerkiksi alla olevan kuvan punainen mekko on tehty Legoista, ja itse mekko on myös esillä Barcelonassa. Tästä linkistä löytyvät kaikki valokuvat, yrittäkääpä bongata kuvista LEGO-esineet!

The Art of Brick

 

Luulenpa, että puramme ensimmäisen kotipäivän aikana lasten LEGO-rakennelmat ja kokeilemme tehdä jotain ihan uutta, ilman mallivihkoja, käyttäen pelkkää mielikuvitusta!

 

The Art of the Brick -näyttely jatkuu kesäkuun 12. päivään saakka ja se löytyy Plaça Espanyan vieressä olevan Arena-ostoskeskuksen viidennestä kerroksesta eli näköalatasanteelta. Sisäänpääsymaksu aikuiselta arkipäivinä 12 euroa, viikonloppuna 14,50.

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.