UK

Upouusi kattopuutarha Lontoossa – The Garden at 120

Lontoossa on uusi näköalapaikka, johon pääsee ainakin toistaiseksi ilman etukäteisvarausta, joka on ilmainen ja jonne ei tarvitse jonottaa! Ehdimme tänne, The Garden at 120:een kaksi päivää avajaisten jälkeen eli lähes ensimmäisten joukossa, ja pääsimme ihastelemaan Lontoon siluettia ja viereisiä arkkitehtuurin ihmeitä ihan uudesta vinkkelistä aurinkoisena sunnuntaina.

The Garden at 120


Tämä 15. kerroksessa sijaitseva kattopuutarha ei ole toki yhtä korkealla kuin viereinen The Sky Garden (jossa kävimme tälläkin reissulla, ja blogista löytyy juttua Sky Gardenista eräältä helteiseltä kesäpäivältä muutaman vuoden takaa. Silloin Sky Garden oli vielä aika uusi eikä niin tunnettu, eikä sinne päästääkseen tarvinnut jonottaa, mikäli oli liput hankittuna, mutta nyt jono oli jäätävä, sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti!), mutta ihan hienot maisemat täältä The Gardenistakin on. Täältä näkee Walkie-Talkie -rakennuksen, jonka katolta löytyy The Sky Garden. Toiseen suuntaan katsoessa näkyy The Gherkin. The Shard näkyy myös kauempana. Koko rakennuksen pystyy kiertämään, mutta tietysti viereiset korkeammat rakennukset blokkaavat osan maisemista. Kyllä meille silti riitti tunnin ajaksi ihan riittävästi katseltavaa!

The Gherkin
walkie talkie
The Garden at 120


Nyt on helmikuu ja puutarha on vasta avattu, joten kovin vehreää täällä ei vielä ollut. Todennäköisesti ensi kesänä, kun wisteria-köynnökset ja muut kasvit ja istutukset pääsevät kunnolla kasvussaan vauhtiin, tämä on jo ihana keidas kaupungin keskellä. Katolla liplattaa vesielementti ja kaupungin hulina tuntuu kaukaiselta. Aika kiva paikka lepuuttaa väsyneitä jalkoja!

The Garden at 120
The Garden at 120
The Garden at 120


Tällä hetkellä ylhäällä ei ole vielä muita palveluja kuin vessat, mutta The Garden at 120:een avataan vielä tämän vuoden aikana ravintola, josta on arvatenkin aika hienot maisemat yli Lontoon. Siitä pitäisi tulla yksi Lontoon suurimmista kattoterassiravintoloista.

The Garden at 120
The Garden at 120


The Garden at 120 löytyy osoitteesta 120 Fenchurch Avenue. Ennakkovarausta ei tarvita ja sisäänpääsy on ilmainen. Ovella laukut läpivalaistaan ja sen jälkeen noustaan hissillä katolle. Tällä hetkellä (helmikuu 2019) aukioloajat ovat arkena 10-18.30 ja viikonloppuisin kokeilun omaisesti 10-17. Nettisivut eivät oikein anna vielä paljon lisäinfoa, mutta kyllä niistä aukioloajat ja muu info löytyy: www. fencourtlondon.com tai www.thegardenat120.com.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

12 thoughts on “Upouusi kattopuutarha Lontoossa – The Garden at 120

  1. Tuonne menisin ehdottomasti jos Lontoo kuuluisi matkasuunnitelmiini. Tällä hetkellä se ei kuulu, mutta tyypillistähän on, että kohta huomaa omistavansa liput sinne minne ei ajatellut menevänsä 😁

  2. Jee, uusia rooftopeja Lontooseen! Vaikka tämä ei näytäkään kovin korkealta verrattuna Sky Gardeniin ja Shardiin, niin varmasti etenkin kesällä tosi kiva paikka. Ja plussaa siitä, ettei tarvitse tehdä varauksia etukäteen! Lontoossa ei todellakaan voi säätiloja oikein ennustaa, joten on tylsää varailla näköalapaikkoja ennakkoon. Täytyypä käväistä täälläkin seuraavalla Lontoon reissulla. Viime vuonna tuli poikettua Lontoossa kahdesti, nyt ei ole vielä lentoja sinne buukattuna. Kesällä toivoisin pääseväni käymään <3.

    1. Kovin matalalta tämä The Garden näytti, kun Sky Gardenista katseli, mutta ihan riittävästi täältäkin maisemia näkee :). Minäkin toivon pääseväni seuraavan kerran Lontooseen kesällä. Nyt on kaksi talvireissua ollut peräkkäin ja kyllä se Lontoon talvikeli on tällaiselle etelän vetelälle aika kolea:D

    1. Tämä on helppo kohde, kun ei tarvitse etukäteen varailla lippuja (ainakaan vielä, ehkä se muuttuu, jos tulee suosituksi paikaksi)! Menee vaan katolle chillailemaan, jos siltä tuntuu 🙂

  3. Kiitos vinkistä. Nyt kun on Sky Garden nähty niin voisin hyvin piipahtaa tuolla alempanakin. Jonoa voi kyllä olla kesällä jo aikalailla kun tieto tästä paikasta leviää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.