New York, USA

Top of the Rock – Maisemia pilvenpiirtäjästä

Kyllä jokaisella New Yorkin reissulla pitää nähdä kaupunkia yläilmoista! Olimme luvanneet lapsille jo kotona, että New Yorkissa he pääsevät pilvenpiirtäjään, ja he odottivat sitä ehkä eniten koko matkalta. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun kävelimme Rockefeller Plazalle ja näytimme, että tuolla ylhäällä on se Top of the Rock, jonne kohta nousemme, menivät ilmeet hieman totisiksi. Ei meillä Barcelonassa ole näin korkeita taloja! Sinne kuitenkin noustiin ja olihan se jänskää!

Top of the Rock

 

Tälläkin reissulla vaakakuppi kallistui siis Top of The Rockiin. Top of the Rock on edullisempi kuin Empire State Building ja etuna on se, että täältä näkee hienosti joka suuntaan, myös sen Empire State Buildingin. Mikäli olisimme olleet kahdestaan, ilman lapsia, olisimme varmaankin valinneet toisin, sillä olemme käyneet Top of the Rockissa aiemminkin, mutta nyt lasten kanssa matkustaessa piti välillä laskea dollareitakin ja antaa kukkaron päättää. Ja tiesimme tämän olevan lapsille varmasti hieno elämys eli tällä kertaa näin.

Top of the Rockin hissiin siirrytään turvatarkastuksen ja laukkujen läpivalaisun kautta. Alhaalla pyörii elokuva ja seinillä on kuvia rakennuksen historiasta ja rakentamisesta, myös se kuuluisa valokuva miehistä istumassa korkealla palkin päällä (Lunch atop of a Skyscraper). Alhaalla myös napataan sellainen humoristinen valokuva torniin nousijoista, ja sen voi ylhäällä lunastaa halutessaan itselleen muistoksi. Hissi nousee huimaa vauhtia 67. kerrokseen, niin nopeasti, että korvat oli mennä lukkoon. Kerrankin lapset olivat ihan hiljaa, niin kovasti jännitti!

Top of the Rock

Top of the Rock

 

Ja ne maisemat ovat ylhäältä huikeat! Central Park avautuu yhdelle suunnalle, ala-Manhattan toiselle. Maisemia voi ihailla kolmesta kerroksesta ja halutessaan voi kokeilla sellaisia näköalakiikareita, vai mitä ne ovat suomeksi. Maisemat olisivat vielä hienommat ilta- ja aamuauringossa, mutta ei ne näin aamupäivälläkään hassumat ole. Kyllä lauloi kamera ihan kiitettävästi! Eikä ihmisiäkään ollut tungokseksi asti, eli kerrankin sai ottaa poseerauskuvia ihan ajan kanssa, ilman niskaanhengittelyjä, ja lisäksi sai rauhassa ottaa kuvia maisemista suojapleksien rakosista. Ylemmissä kerroksissa ei suojapleksejä olekaan eli sieltä kuvien ottaminen onnistuu aina hyvin. Vartijakin oli niin leppoisalla päällä, että otti kamerallamme meidän perheestä parikymmentä kuvaa muistoksi, hauskaa!

Top of the Rock

Top of the Rock

Top of the Rock

Top of the Rock

Top of the Rock

 

Liput Top of the Rockiin kannattaa ostaa ajoissa. Liput voi ostaa netin kautta (tästä linkistä) valiten niihin halutun päivämäärän ja kellonajan. Liput voi myös ostaa lippukojusta 50th Streetiltä ja täällä voi myös käydä vaihtamassa netin kautta ostettujen lippujen kellonaikaa tai päivämäärää, mikä on hyvä, sillä ylös ei kannata huonolla säällä nousta. Lisäinfoa, aukioloajat ja muut, löytyvät Top of the Rockin nettisivuilta.

Top of the Rock

 

Olen täällä blogissakin monesti maininnut, että tykkään aina matkoilla kiivetä kaikenmaailman kirkontorneihin ja muihin paikkoihin nähdäkseni kaupungin ylhäältä. Mikään ei ole vetänyt vertoja näille maisemille ja vaikea on uskoa, että koskaan vetääkään. Upeat maisemat, upea kaupunki, jonne jo kaipaan uudestaan!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

5 thoughts on “Top of the Rock – Maisemia pilvenpiirtäjästä

  1. Mahtavat maisemat:) Itsekin olen katsellut maisemia pilvenpiirtäjistä,ennen blogiaikaa eikä ole edes kuvia siitä. Nykki on hieno paikka,siellä tuli asuttua muutaman vuoden akselilla Miami-NY-Caracas eli aina välillä.Isoisänikin on siellä syntynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.